aleks2539 03.02.10, 21:47 Z uwagi na zapowiadające się roztopy zastanawiam się nad kaloszami. Macie? Używacie? Chciałam kupic coś niedrogiego sobie i synkowi (18 mies) ale nie wiem czy to dobry pomysł. I jak już - gdzie kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mielin Re: kalosze :) 03.02.10, 21:50 Będzie, około marca, cała masa tanich kaloszy w Auchan lub innych marketach. Teraz są na wyprzedaży np. w Mothercare z bohaterami z bajek o -50% czyli ok. 25zl. Odpowiedz Link Zgłoś
anjaand Re: kalosze :) 03.02.10, 22:00 Bardzo dobry! Ja w zeszłym roku na wiosnę kupiłam w Biedronce kalosze w kolorowe paseczki za 9.99 zł i z uwagi na zeszłoroczna deszczową aurę były to najczęściej noszone buty Synek od zawsze też ma kalosze i uwielbia wspólne spacery po kałużach Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: kalosze :) 03.02.10, 22:11 pomysł bardzo dobry ale...musi być w miarę ciepło bo roztopy roztopami ale przy 3 stopniach to noga zamarznie w takich kaloszach ja kupuję zawsze w outlecie w Coccodrillo, bo oni mają wiązane na górze co dla mnie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: kalosze :) 03.02.10, 22:52 Jestem bardzo zadowolona z kaloszy Lemigo. Estetyczne, jednokolorowe, lekkie jak piórko, z ocieplaczem, który można wyjąć. Nie wiem jak z rozmiarówką tego modelu dla maluchów, bo kupowałam dla trzylatki. Już z nich wyrosła i na wiosnę (na zimowe roztopy za zimno na kalosze)kupię jej takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiam12 Re: kalosze :) 03.02.10, 22:57 ja też polecam piankowe kalosze Lemigo. Moje dzieciaki miały i w tym roku kupię im kolejne. Są leciutkie i cena też przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: kalosze :) 04.02.10, 12:39 Też polecam Lemigo, leciutkie i z wyjmowanym ocieplaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona pękające kalosze 04.02.10, 16:17 Podpinam się pod wątek, skoro akurat o kaloszach prawicie, bo własnie chciałam prosić o polecenie kaloszy, które nie pękną . Mnie pękły 2 pary kaloszy w przeciągu jednego roku. Obie pary były z tej samej serii. Pierwsze (ciemnobrązowe w białe kwiaty) pękły mi nad podeszwą po kilku miesiącach użytkowania. Myślałam, ze taką parę felerną akurat trafiłam, toteż odkupiłam sobie drugą parę z tego samego fasonu (czarne w białe wzorki) i..... stało się z nimi dokładnie to samo!!! Obie pary kupowałam na Allegro. Muszę kupić kolejne kalosze, ale chcę żeby dotrwały do wakacji, i do jesieni, i do następnej wiosny... Moze polecicie mi jakąś firmę, albo sprzedawcę.. Nie polecam takze kaloszy Demar dla dzieci. Jakiś czas temu kupiłam dla syna kalosze w rozm 33 i... przeciekały, kupiłam więc kolejne w rozm 33 i.... przeciekały. Moze jakiś pechowy rozmiar (nie zdarzało nam się to wczesniej z mniejszym rozm), ale już kaloszy tej firmy nie kupuję. Polecam lekkie, jednolite, piankowe kaloszki. Czy Odpowiedz Link Zgłoś
mamawaw Re: pękające kalosze 04.02.10, 16:45 dobry ja kupiłam sobie ze względu na to ze W nie chciał chodzić w kaloszach i chciałam go w ten sposób zachęcić a kupowałam w osiedlowym sklepie tzw, krokodyla czyli kalosze z zębami i uszami(dla W oczywiscie), sa śmieszne i b. fajne dla siebie w biedronce ale sa na mnie lekko za duze i za ciężkie Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: pękające kalosze 05.02.10, 08:20 może ktoś będzie zainteresowany, mam do sprzedania mało używane kalosze Demar rozm. 22/23 z ociepleniem, ocieplenie jest nowiutkie, nie używane Odpowiedz Link Zgłoś