Dodaj do ulubionych

do Piniki ale nie tylko

11.02.04, 12:56
Mam takie pytanie.
Słyszałam że od maja ma wejść VAT na wózki i nie tylko.Więc jeśli to prawda
(czy ktoś wie?) to chcę do tego czasu kupić coś dla synka.
Mam 5 miesięcznego synka.Na razie jeździ w gondoli PegPerego,potem mam
spacerówkę na stelażu Silver Clsic (dość duże ,niepompowane koła).I teraz
jestem w rozsterce:nie wiem czy kupić parasolkę czy coś typu Atlantico?
Bo w zasadzie Atlantico jest zbliżone do tego co mam więc nie wiem czy jest
sens.Więc chyba w moim przypadku parasolka będzie rozsądniejsza.
Zastanawiam się tylko jaka.Chciałabym żeby była wytrzymała (bo mały ma
pojeździć w niej ze 2 lata),ładna,lekka,rozkładała się najlepiej na płasko no
i w ogóle super jakaś.Cena do 1000pln.
Mam do wyboru PP Pliko,ABC Design - tylko nie wiem jaki model jest
parasolką,Inglesina Max albo jakiś Babydreams.I to chyba wszysko do wyboru-
jeśli nie to dajcie znać.
Wiem że Pinik jest ekspertem w tych sprawach ale inne mamy też proszę o
podpowiedź.Co wybrać żeby za chwilę nie rozglądać się za nowym smile)i żeby się
nie zjmował dużo miejsca w bagażniku.I od kiedy (od ilu miesięcy)mogę wozić
mojego synka w parasolce?
Nie chciałabym żeby ta parasolka miała malutkie kółeczka bo słyszałam że źle
się taki wózek prowadzi.No i musi to być coś takiego żeby zimą też można było
go w to załadować.

Nie wiem co kupić a czas ucieka i VAT mnie niedługo zastanie smile)
Widziałam że Pinik sprzedaje Atlantico na allegro i cały czas łazi mi ten
wózek po głowie bo jest fajniutki- tylko niestety chyba sporo miejsca zajmuje
w bagażniku i to mnie powstrzymuje.

pozdrawiam,
Justyna.
teena@go2.pl
Obserwuj wątek
    • mama_majki Re: do Piniki ale nie tylko 11.02.04, 15:49
      Ja polecam PP Pliko P3. Kupilam je za dobra cene w sklepie na jagielonskiej w
      warszawie. Jest naprawde lekkie (7,2 kg) i super sie sklada. Cena wyjsciowa to
      980 zl u nich ale daja 5% rabatu przy platnosci gotowka.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • pinik Re: do Piniki ale nie tylko 12.02.04, 13:54
      hej!

Mialam wczoraj urodziny synka i sporo przygotowan, sprzatania, gosci... dlatego
      sie nie meldowalam.

Na Twoje potrzeby chyba najlepsze jest Peg Perego Pliko P3. Genialna,
      wytrzymalala, lekka parasolka. Ja uzywalam jej jak maly skonczyl pol roczku.
      Doszlam do wniosku, ze w krajach oludniowych juz noworodki wozi sie w
      parasolkach, wiec i mojemu 6-cio miesiecznemu nic nie bedzie. Nie wiem gdzie
      mieszkasz, ale dobre ceny na P3 sa w W-wie na Jagielonskiej 2 (przy zakupie
      gotowka rabat 5%). Maja juz nowe kolory.

O innych spacerowkach (jesli ta nie wchodzi w gre) moge ci tez napisac (wtedy
      jeszcze raz napisz na forum).

Jeszcze jest jedna z raczka-palakiem, o ktorej nie wspomnialas: Bebe confort
      allegro plus. Calkiem fajna, jak ktos nie lubi oddzielnych raczek.

Paulina
    • iwonabw Re: do Piniki ale nie tylko 12.02.04, 21:05
      Ja mam ten sam dylemat, ale chce poczekać do kwietnia, bo będą w Polsce nowe
      wózki maclarena typu parasolka. nie wiem tylko jaka będzie cena, ale są super.
      • justakoko Re: do Piniki ale nie tylko 13.02.04, 16:05
        dzięki dziewczyny za odpowiedź.
        Chyba zdecyduję się na PP Pliko,bo podobno można na nim instalować foltelik
        samochodowy Prima Vaiaggio a ja taki posiadam więc jeszcze jeden pliu tego
        wózka.Ale czy na pewno można go zainstalować na Pliko?Jakoś nie mogę sobie tego
        wyobrazić.Pinik może ty coś wiesz na ten temat?
        Gdyby nie ten fotelik to może też bym czekała na Maclarena-podobno są
        fajniutkie.

pozdrawiam,
        Justyna.
        • pinik Re: do Piniki ale nie tylko 13.02.04, 20:46
          Ktorym to maclarenem sie tyle dziewczyn zachwyca? Ja na ich stronie nie widze
          nic fajnego...

Pinik
          • pinik Re: do Piniki ale nie tylko 13.02.04, 20:48
            Tak, na Pliko P3 da sie zamontowac Primo viaggio (uchwyty pod siedzonkiem).
            Bardzo dobre rozwiazanie. Polecam

Pinik
          • iwonabw Re: do Piniki ale nie tylko 13.02.04, 21:01
            podoba mi się maclaren buggy i quest
            • pinik Re: do Piniki ale nie tylko 13.02.04, 22:12
              Mnie te maclareny wogole nie pociagaja (w przeciwienstwie do tysiaca innych
              wozkow...). Takie maja chude rurki i jakos troche za lekko i delikatnie (zeby
              nie powiedziec, ze tandetnie/badziewnie itd.) wygladaja. Moim zdaniem nie ma im
              sie np. do pliko P3. Ale to moje zdanie smile

Pinik
              • justakoko Re: do Piniki ale nie tylko 14.02.04, 08:29
                a czy w necie można gdzieś obejrzeć nowe kolory Pliko?bo ja na stronie
                familyshop widziałam z zeszłego roku a chciałabym z tego obejrzeć.
                pozdrawiam,
                Justyna.
                • joana123 Re: do Piniki ale nie tylko 14.02.04, 09:16
                  zobacz tu"
                  www.baby.com.pl/katalog.php?pwd[1]=%2F1%2F100792&sortuj=&grp=&start=&grupa_p=1&grupa_rek[1]=&aukcja=&pwd[1]=%2F1%
                  2F100792%2F100819%2F123495
                  A co do wózków Maclarena-pytałam dziewczyny na forum Świat i pisały,że ogólnie
                  wózek jest OK,ale ma słabe hamulce i jest dosć sztywny.Pozdrawiam Joanna
                  • justakoko Re: do Piniki ale nie tylko 15.02.04, 11:11
                    dzięi Joanna.Najlepiej jak pojadę do sklepu i zobaczę na żywo.Ale mam już
                    faworytów.
                    Wczoraj spotkałam szczęśliwą właścicielkę Pliko w Wola Parku.Super
                    wózek.Jeszcze berdziej mi się spodobał,a do tego jej synek jest młodszy od
                    mojego o miesiąc a ona już go wozi w Pliko więc nie mam już obaw że to za
                    wcześnie na parasolkę.
                    Tylko mnie zmartwiła,bo powiedziałam że te wózki zdrożały od środy.Ona
                    kupowałam w zeszłą niedzielę po 950pln(ale miała dodatkowy rabat) a teraz
                    podobno kosztują 1055pln bez rabatusad( zobaczę chyba na Jagiellońskiej i na
                    Al.Solidarności-tam podobno najtaniej.

Czy tapicerki w Pliko są bawełniane czy takie śliskie-bo latem to lepsza
                    bawełna?
                    • pinik Re: do Piniki ale nie tylko 15.02.04, 12:27
                      tapicerki sa czesciowo sliskie, a czesciowo nie (ale chyba nie sama bawalna, bo
                      ta szybko sie przeciera).

Pinik
                    • joana123 Re: do Piniki ale nie tylko 15.02.04, 13:16
                      A u mnie po rabacie pliko kosztuje 1070 zł!Też mi sie bardzo podoba,ale moja
                      mała ma juz 15 mcy,coraz więcej chodzi,mieszkam w domu i właściwie nie wychodze
                      na space(tylko do ogrodu)i chyba kupie Bebe Confort Allegro bo trójkołowiec już
                      mi troche ciąży-ale na zime jest super.
                      pozdr.j
                      • justakoko Re: do Piniki ale nie tylko 17.02.04, 11:46
                        hej dziewczyny,
                        wczoraj byłam w Świecie Dziecka na Puławskiej żeby obejrzeć dokłasnie
                        Pliko.Muszę powiedzieć że sprzedawca namącił mi w głowie tak że już sama nie
                        wiem co zrobić.
                        Po pierwsze powiedział że parasolkę powinno się kupić nie wcześniej niż po
                        ukończeniu przez dziecko roku sad mój dopiero niedługo skończy 6 mies.
                        Po drugie powiedział że Pliko i np Inglesina mają miekkie oparcie i miękkie
                        siedzisko i to nie jest dobre dla tak małych dzieci,a jak jest starsze to się
                        ugina pod ciężarem.
                        Polecał Atlantico a jak już się uparłam na parasolkę to Bebecar Unibig,bo ma
                        utwardzane siedzisko i oparcie na plecki.I powiedział że BBcar jest
                        wytrzymalszy i stabilniejszy i mniejszy po złożeniu (to prawda-sprawdziłam)
                        tylko niestety cięższy.
                        A już mnie zupełnie dobił jak pwiedziałam że chcę Pliko między innymi dlatego
                        że można na nim zainstalować fotelik samochodowy Viaggio który posiadam.Bo
                        powiedział,że ten fotelik to mi jeszcze posłuży ze 2-3 miesiące,a jak dziecko
                        skończy 7-8 mies. to muszę kupić inny (9-18kg).No nie,myślałam że chociaż do
                        wakacji ten fotelik wystarczysad( No i oczywiście załamałam się dlatego że to po
                        pierwsze następny duuuży wydatek (widziałam tam ceny 700-900pln) a po drugie to
                        nie mam pojęcia który wybrać-mimo iż poczytałam trochę wszych postów to nie
                        wiem w końcu który jest najlepszy dla dużego dziecka(bo takie właśnie posiadam).

No i co wy na to wszystko?
                        • pinik Re: do Piniki ale nie tylko 17.02.04, 19:54
                          Hej!

wiesz, co sprzedawca to inne zdanie... Ja uwazam, ze matka musi zdecydowac, co
                          jest dla jej dziecka ok, a co nie. I nie mozna dac sie zwariowac! Nie wydaje mi
                          sie, zeby siedzonka w Pliko i Inglesinie Zippy (Maxa ci wogole nie polecam!)
                          byly za miekkie. W Niemczech tez kilka razy slyszalam, ze parasolka to od roku,
                          ale uwazam, ze to lekka przesada. We Wloszech, Hiszpanii (cieplych
                          sywilizowanych krajach) dzieci jezdza od urodzenia w parasolkach i co???
                          Sama mam Pliko i moj synek jezdzi nim od kiedy mial pol roku. Pewnie, ze nie
                          woze nim go po wertepach (na to jest inny wozek), ale tak do miasta itd.
                          dlaczego nie?

Fakt, ze fotelik primo viaggio nie nalezy do najwiekszych... Ale i z wiekszego
                          Maxi cosi citi moj nie najwiekszy synek majac jakies osiem miesiecy wyrosl..

Pinik
                        • joana123 Re: do Piniki ale nie tylko 17.02.04, 21:24
                          Kup sobie to co Tobie sie podoba-sprzedawca poleca to z czego ma wieksza
                          prowizje,lub to co mu "wisi" na stanie.A paza tym te wszystkie foteliki 0-13 kg
                          sa małe i jak makuch ma ok 8 miesiecy to już chce ogladac świat i niestety
                          trzeba zmienic fotelik.Ja mój pierwszy fotelik sprzedałam i dołozyłam tylko
                          troche i kupiłam Maxi Cosi Priori-mała była szcześliwa i siedziała
                          jak "KRÓLOWA".A WYDATKI-NO CÓZ BEDA CORAZ WIEKSZE.........
                          Pozdrawiam-Joanna (sprzedawca)
                          a Inglesina jest rzeczywiście przereklamowana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka