catalinka 11.02.04, 15:56 Co sądzicie o pieluchach Berbeć z dyskontu Plus? Chciałam je kupić, ale myślę że lepiej najpierw zasięgnąć u Was informacji. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Berbeć-pieluchy 12.02.04, 13:22 Ja najpierw używałam pampersów newborn, rzeczywiście chłoną kupkę!!! Następnie kupiłam pampersy dwójki i się rozczarowałam! Spróbowałam Huggies (świetne!), Bella Happy (nie polubiłam), Szczerze mówiąc nie skusiałam się na pieluszki Berbeć, ponieważ zdumiała mnie ich cena, były niemal tak samo drogie, jak pampersy. Ale szukałam, szukałam i znalazłam Nie ze skąpstwa, bo stać mnie na najdroższe pieluszki, ale że jakością nie róznią wcale, teraz kupuję w Albercie pieluszki "albert Q-line" i muszę przyznać, że są super, taniutkie, a jakościowo wcale nie gorsze od tych najdroższych pieluch!!! I nie są to jakieś na przylepiec, ale na rzepy! Świetne! Kupiłam też w Leader Price (choć w albercie też są, takie zwykłe, czeskie) paczkę pieluszek i też są niezłe (chociaż nie na rzep i muszę uważać z oliwką), myślałam, że mogą odparzać, bo są jakby "ceratkowe", ale okazały się super chłonne i oddychające, a jeszcze tańsze niż te Alberta. Polecam, wypróbuj te pieluszki (i albertowskie i czeskie), po co płacić dwa razy więcej za tę samą jakość? Zależy mi na tym, aby moja córka miała to, co najlepsze. I ma! Co z tego, że nie nazywają się "pampers"..? Pisząc o pieluchcach z alberta miałam na myśli te tańsze,"Q-line" po ok.10 zł za 28 sztuk. Albert ma też takie w białym opakowaniu, ale są drogie, 20 zł za 28 szt, czyli drożej niż pampers czy huggies. Tych nie znam, nie skusiłam się Te drugie, czeskie pieluszki pakowane po 40 szt/17 zł. Używam ich naprzemiennie (w worku na pieluszki układam je na przemian) i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam gorąco P.s. Jeśli jednak zasięgniesz opinii na temat "berbeciów" bardzo proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
elasie Re: Berbeć-pieluchy 12.02.04, 14:01 Berbec to typowe pieluchy ceratkowe. Nie maja z tylu gumki jak np. rossmana, ale mimo to trzymaja sie dobrze na pupci. Są bardziej chlonne od np. Biedronkowych. Moj Maly duzo sika wiec zakladam je tylko wtedy gdy wiem, ze niedlugo zrobi kupke - czyli nie nosi ich dlugo. W Plusie sa tez fajne pieluchy "Jas i Malgosia" na rzepy i nieceratkowe, maja gumke z przodu i z tylu. Jednak w Łodzi musze na nie polowac. Oba rodzaje pieluszek sa niezwykle tanie, a jakosciowo b. dobre. Polecam! elasie Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Berbeć-pieluchy 12.02.04, 14:51 Dzięki z a informacje. Ja właśnie kupiłam Jaś i Małgosia. Zastanawiałam się nad Berbeciami, ale teraz chyba zacznę je też kupować. Jaś i Małgosia dobre są na noc. Na dzień używam na razie z Reala. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś