aneczka_x0 26.05.10, 15:35 chce kupic depilator a niewiem jaki byłby najlepszy, chciałabym wydac na niego do 200 zł i zeby ewentualnie miał cos redukującego ból Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 09:30 na redukcje bólu to najlepsza jest drewniana łyżka. wlożona między zęby w czasie depilacji a tak powaznie to przy zakupie patrz na szybkośc obrotów nasadki depilującej- im szybciej tym krótszy ból. te wszystkie nasadki masujące, chłodzące to moim zdaniem zbędny gadzet, depilowałam nogi 3 rodzajami depilatorów rowniez takim najzwyklejszym bez dodatków i odczucie bólu za kazdym razem było takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
nikamika Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 09:49 polecam depilator firmy Braun Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 17:10 Od 15 lat używam depilatorów Braun. Pierwszy służył przez 10 lat, obecny już 5 lat- jeśli włoski depiluje się systematycznie to osłabiają się i kolejne depilacje bolą coraz mniej. Da się wytrzymać. Mniej boli jak nogę włożysz pod gorący prysznic przed depilacją ( oczywiście trzeba ją porządnie powycierać, zeby nie była mokra) skóra jest wtedy miękka, rozszerzona i depilacja mniej bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 18:35 Bajer za dodatkowe 200-300PLN tak zlikwiduje ból jak witamina C globusa! Nie wierz w cuda, kup markowy depilator o jak największych obrotach i żeby zminimalizować ból korzystaj z niego, kiedy będziesz po długiej, gorącej kąpieli i włoski nie przekroczą 3-4mm. Teraz mam Philipsa Satinelle i jest OK. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_h Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 18:53 Dla mnie żaden depilator nie jest "do wytrzymania", nawet drewniana łyżka nie pomaga. Już wolę wosk, jeden szybki ruch i kawał nogi wydepilowany. Depilatorem, jak dla mnie, to powolna katorga zakrawająca na masochizm Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 19:25 agusia_h napisała: > Dla mnie żaden depilator nie jest "do wytrzymania",.. > Depilatorem, jak dla mnie, to powolna katorga zakrawająca na masochizm Daję sobie głowę uciąć, że próbowałaś depilować się mając centymetrowe chaszcze na nogach a może nawet sprężynowym depilatorem Epilady sprzed 20-stu lat. Gadasz, jak ten, co nie lubi salcesonu a nigdy go nie próbował. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_h Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 19:51 Łoj, to by głowa poleciała Koleżanka mi poradziła żebym ogoliła nogi maszynką i potem to co odrasta sukcesywnie depilowała depilatorem (wiadomo, rosną nierówno) - więc chaszcze to to nie były No i nie żaden Epilady, tylko Philips jakiś tam, nie pamiętam i nie chcę pamiętać W zasadzie mogę komuś oddać, jak ktoś potrzebuje. A woskiem to się kładę, włączam film, a mąż depiluje, parę minut i z głowy Swoją drogą ciekawa jestem jak woskiem idzie u kosmetyczki Dodam, że mam owłosienie jakiego mężczyzna by się nie powstydził - grube, ciemne, gęste włosicha. Nie wiem czemu tak się podnieciłaś tym, że napisałam że wolę wosk Co to nie można mieć innego zdania, Pani Wąż? Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka braun 27.05.10, 19:34 niemuiecka firma jest z moimi nogami związana już ponad 10 lat obecnie mam taki z nasadką masującą, jak dla mnie to raczej drapiąca www.allegro.pl/item1040472935_depilator_braun_3170_nasadka_delikatny_z_masazem.html najzwyklejszy jest w sam raz, cudów nie ma w tej formie depilacji no a to "drapanie " przyda się w początkowej fazie depilacji, potem skóra się już przyzwyczaja do bólu i nasadka jest zbędna polecam brauna za 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno Re: jaki depilator polecacie? 27.05.10, 19:43 www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php?sort=avgDSC&slowa=depilator&gdzie=produkty Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: jaki depilator polecacie? 28.05.10, 06:19 od kilku lat mam nieprodukowany już model philipsa z nasadką chłodzącą, raz jej użyłam. Nie twierdzę że depilacja jest przyjemna ale można przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gojapio Re: jaki depilator polecacie? 28.05.10, 08:21 a ja polecam wosk (swego czasu założyłam oddzielny wątek) - jedna łydka 5 minut, i praktycznie bezboleśnie /mówi to osoba, która również uważa, że depilator to masochizm). Kupiłam u mojej super zaufanej kosmetyczki zestaw startowy - zaraz będę debiutować Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: jaki depilator polecacie? 28.05.10, 09:48 Ja używam Philips Satinelle z ceramicznymi pęsetami, nakładką chłodzącą i masującymi jakby kuleczkami i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 braun silk-epil coś tam 28.05.10, 23:04 jest rewelacyjny! Mam mocne owłosienie gole nim ręce, nogi ( oprócz tylniej części łydek...tam mnie mocno boli) linię bikini tez depiluje. Daje rade a myślałam że moich włosów nie ruszy. Depiluje sie co tydzień...niestety bo po 2 jestem zarośnięta, ale po 3 latach golenie włosów odrasta mniej. Mam z nasadką do golenia i jej używam do goleniach pach. Poza tym kompres z zimnego żelu pomaga bardzo przy pierwszych próbach golenia, potem da się wytrzymać a po 3 latach nic juz nie boli. Nigdy nie goliłam tyłu łydek ale chyba musze zacząć .... Odpowiedz Link Zgłoś
mazja4 Re: jaki depilator polecacie? 30.05.10, 08:56 używałam depilatora bardzo długo ponad 10 lat. kiedyś starego philipsa a 4 lata temu chciałam zmienić i kupiłam braun silk-epil .. hm miał byc rewelka. opócz lampki to nie widziałam nic fajnego. a w między czasie kuzynka (kosmetyczka) mówiła mi , że najlepszy jest wosk . pomimo , ze depilowała mnie czasami woskiem to mnie nie przekonała bo bałam się , że nie dam rady sama . i powiem wam , że nie dawno sprzedałam depilator i kupiłam woskownice i jestem bardzo zadowolona. i żałuje tylko , że tak późno się zdecydował i tylko straciłam na kasie bo oczywiście depilator za 300 zł sprzedałam za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
marry-and-more Re: jaki depilator polecacie? 17.08.10, 16:31 Ja z depilacją woskiem, a w zasadzie plastrami mam niemiłe wspomnienia, i nie umiem tą metodą usuwać włosków Dlatego pozostaje depilator... tak ostatnio doszłam do wniosku, że w zasadzie nie ma chyba różnicy czy kupię model za 60 zł czy za 200 zł - skoro te "znieczulacze" tam nie działają? Jak to jest? Bo wypatrzyłam taniutko depilator philipsa: www.medialux.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=74&prod=79462 i się zastanawiam, czy taki wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: jaki depilator polecacie? 17.08.10, 20:48 ja mam braun 2270, widziłam te nowe cacka brauna, ale narazie mnie nie stac ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: jaki depilator polecacie? 17.08.10, 22:47 Heh, zaczynałam depilować nogi w czasach epilady, więc wszystko zniosę Miałam i philipsy i brauny. Wolę braun. Wszystkie dodatki typu: nakładka chłodząca, masująca można sobie gdzieś wsadzić Tak, jak piszą dziewczyny, ważna jest ilość pęset i szybkość obrotów/wyrywania. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: jaki depilator polecacie? 18.08.10, 08:39 Po czytaniu różnych opinii, kupiłam ostatnio Baruna 7281. Jestem zadowolona. Po długiej przerwie i porównaniu do starego philipsa nie bolało zbytnio (ma taką nasadkę masującą i jest dość szybki). Normalnie kupiłabym niższy model silk-epil 7 (bez głowicy golącej), ale fakt, że jest bezprzewodowy jest jego sporym atutem - to na prawdę wygodna sprawa. Mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
cucumberry Re: jaki depilator polecacie? 15.09.10, 13:04 Ja też mam tego Brauna Kupiłam go po super atrakcyjnej cenie na medialuxie. Muszę przyznać, że to najlepszy depilator, z jakim miałam w życiu do czynienia. Ta nasadka masująca na prawdę zmniejsza ból, no i faktycznie to, ze jest bezprzewodowy jest dodatkowym atutem. Odpowiedz Link Zgłoś