Dodaj do ulubionych

Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Doradźcie.

04.06.10, 10:56
Pilnie muszę zakupić ww urządzenie.Chodzi mi żeby było takie 3w1
(drukarka,skaner,kopiarka).Co byście doradziły?Jaki model?I jakie są
koszty takiego sprzętu(przede wszystkim eksploatacyjne).
Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki i nie usuwanie wątkusmile
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:16
      Całkiem niezłe są urządzenia HP (różne modele), osobiście polecam
      Panasonica KX-coś tam.
      Wydaje mi się, że kartidże do HP są droższe i jakoś tak szybciej się
      kończą smile
      Nie polecam Samsunga, bardzo awaryjny.
      • morgen_stern Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:16
        Aha, ten Panasonic jest od razu z faksem, nie wiem, czy ci to
        potrzebne.
    • mruwa9 Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:17
      www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/urzadzenia-wielofunkcyjne/2010/03/test-7-urzadzen-wielofunkcyjnych.aspx

Ja polecam canona.
      Zajrzyj do linku powyzej.
      • hanka20074 mruwa9 04.06.10, 11:34
        Dzięki za linka.
    • jowita771 Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:26
      Odpuściłabym sobie HP. Mamy w pracy urządzenia tej firmy i dwa razy zgłaszaliśmy
      reklamację. Za każdym razem załatwienie sprawy trwało bardzo długo. Od momentu,
      kiedy podobno wysłali część do drukarki do chwili, kiedy ją dostaliśmy, minęło 5
      tygodni. W tym czasie wydzwanialiśmy codziennie. Kierownika działu reklamacji
      nigdy nie było, udało się z nim skontaktować dopiero wtedy, kiedy nie wiedzieli,
      kto dzwoni. Ta sama firma zrobiła koledze brzydki numer - dał laptopa do
      reklamacji i tam mu powiedzieli, że było coś wylane, kolega twierdzi, że nic nie
      wylewał, a na forum znalazł więcej takich, jak on, to zalali laptopy nie
      wiedząc, kiedy.
      • mewa000 Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:31
        Ja mam HP i jestem zadowolona.
        Nowy cartridg czarny kosztuje 40zł a kolorowy 60zł, ale my uzupełniamy w sklepie
        komputerowym za 20zł każdy
        • joanna1984k Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:39
          my kupilismy ostatnio Epsona za 200zł, tusze na alegro są po 5zł
          czarne i kolorowe,kazdy dokupuje sie osobno(zamienniki)i jak
          narazie jestesmy bardzo zadowoleni.
    • green-blue-eye Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:37
      hp sa drogie w eksploatacji,canon ok ale w modelu ktory mialam nie mozna bylo
      wymienic samego czarnego tuszu tylko trzeba bylo wymieniac od razu z kolorowymi
      i na odwrot~(chyba ze trafilam na ferelny model-reklamowalam go i dostalam zwrot
      pieniedzy).obecnie mam epsona i jestem z niego najbardziej zadowolona.tusze
      mozna wymieniac pojedynczo,takze kolory.mam serie stylus sx.acha i tusze nie sa
      drogie.
      • imasumak Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 12:06
        Mam sklep komputerowy, więc mam ogląd całościowy rynku w tej branży i z czystym
        sumieniem mogę polecić urządzenia HP, które obsługują tusze nr 21 i 22. Można do
        nich dostać najtańsze i najwydajniejsze zamienniki.
        Poza tym dobrze plasują się urządzenia brother.
    • 0golone_jajka Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 11:42
      Czasami istotne jest, żeby papier był ładowany i odbierany z przodu. Canon jest ładowany od tyłu, z góry, jest to niewygodne, bo nie można dosunąć drukarki do ściany i trzeba wstawać jak się chce wsunąć kartkę. Upierdliwe.
    • kotek-3 Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 12:01
      Polecam canona mp830 jest naprawde dobry ja nawet drukuje zdjecia i
      sa super!!!HP nie polecam
    • annvangier Re: Urządzenie wielofunkcyjne(m.in.drukarka)Dorad 04.06.10, 13:59
      a ja ci powiem ze w zyciu mialam dwa hp jedna drukarka szybko sie zepsula i
      drugie 3 w 1 tez a canona mam juz dosc dlugo i nic sie nie dzieje a to zwykla
      drukareczka...

ale zastanow sie nad trzy w jednym doswiadczenia
      jak jeden mechanizm ci sie zepsuje, zostajesz bez calych 3 i czekasz conajwyzej
      na naprawe reklamacji
      jeszcze durkarka plus skaner sie oplaca
      ale to ksero co jest do tego przynajmniej w przypadku hp starsznie duzo tuszu
      zzeralo, wiec wieksze ilosci powiedzmy powyzej50 stron bardziej juz oplaca sie
      dac zapalcic na ksero - na uczelniach wyzszych kosztuje to 10 groszy strona
      wiec trzeba sie zastanowic czy nie jakas drukarka canon lubz tanszych lexmark i
      osobno dobry skaner i ksero, ktore tak nie zre tuszu i jest o wiele bardziej
      profesjonalne
      jak bys kupowala w sklepie typowo komputerowym a nie jakims media markcie to za
      taki hurtowy zakup moze nawet i ci dodatkowy upust dadza

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka