Dodaj do ulubionych

Foteliki z Isofix'em

21.03.04, 18:37
Chciałabym kupić fotelik 9-36 kg z systemem Isofix, ale w ofertach
internetowych które przeglądałam nie znalazłam przy żadnym foteliku nic o tym
systemie. Może wiecie, które foteliki są w niego wyposażone, które polecacie?
A może wiecie coś na temat Recaro Start?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: Foteliki z Isofix'em 22.03.04, 10:34
      rzeczywiscie nie wiele fotelikow ma system isofix...w sklepie nie udalo mi sie
      znalezc zadnego...natomiast wiem napewno ze w taki system wyposazone sa niektore
      foteliki firmy BRITAX, jest to firma ktora robi foteliki m.in. dla RENAULT, i w
      salonach renault mozna taki fotelik kupic i zamowic...
      niestety fotelikow BRITAX nie ma rowniez w sklepach w Polsce, ale za granicami
      kraju sasmile my wybieramy sie po fotelik do Czech, bo mamy blisko, ale z tego co
      wiem foteliki Britax sa najbardziej profesjonalne, firma ta specjalizuje sie w
      robieniu fotelkiow dla dzieci nawet dla lini lotniczych....

pozdrawiam
      tygisek
      • kasia-j Re: Foteliki z Isofix'em 22.03.04, 10:59
        System Isofix mają foteliki Romer Duo Plus

www.britax-roemer.de/frames.php?sprache=en
        Są to foteliki 9-18kg. Niestety nie pasują do wszystkich samochodów (musisz
        sprawdzić na liście). Nie wiem, czy w Polsce dostępne.
        • tygisek Re: Foteliki z Isofix'em 22.03.04, 23:59
          britax-roemer...to ta sama rodzina
          one pasuja do kazdego samochodu, system isofix jest uniwersalny, tyle ze nie
          zamontowany w kazdym samochodzie, niektore auta tylko maja....ale to nie znaczy
          ze takiego fotelika nie mozna zamontowac w samochodzie ktory nie posada systemu
          isofix, montuje sie wtedy takie fotekili jak kazde inne - pasami bezpieczenstwa,
          jesli zas i samochod i fotelik sa wyposazone w system isofix, wtedy fotelik
          wpina sie w specjalnie przeznaczonym miejscu na siedzeniu (przednim nawet tez),
          bez uzywania pasow....

tygisek
    • edytkus Re: Foteliki z Isofix'em 23.03.04, 03:51
      Wszystkie foteliki na amerykanskim rynku to maja wiec przypuszczam ze Graco (w Polsce)tez. Co do
      Britax to sa to najdrozsze foteliki ale wcale nie najlepsze. Ja osobiscie uzywam ISOFIX (tutaj to LATCH) i
      jestem bardzo zadowolona, latwo sie uzywa - bez porownania z meczeniem sie z pasami ale minusem
      jest brak zaczepow na srodku tylniego siedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka