Dodaj do ulubionych

Okaidi-opinie :-)

12.08.10, 16:56
Dziś odkryłam w łódzkiej Manufakturze sklep francuskiej marki
Okaidi. Ciuszki śliczne, ceny porównywalne z H&M, Zarą, sklep
zawalony towarem. Ruch żaden smile pani ekspedientka dumna że to 2
sklep firmowy w PL.
Pogrzebałam w wyszukiwarce ale bieda smile jakie macie Dziewczyny
opinie o ciuszkach tej firmy? Warto? Jaka jakość?
Obserwuj wątek
    • mamomi Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 17:23
      Ja również będąc w Manufie odkryłam ten sklep, niestety ceny mnie powaliły:/.Spodenki dresowe, nia jakieś super, za 69 zł...W H&M 29, więc nie do końca porównywalne.
      Ciekawa jestem opini na temat jakości ciuszkówsmile
      • meliba Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 18:36
        Francuskie ciuszki są niestety drogie sad. Miałm kilka ubranek
        Okaidi - jakość świetna, nawet po częstym praniu wygladają jak nowe.
        • czarnulkaaa2 Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 18:50
          Nie patrzyłam na wszystkie ubranka jak cenowo wyglądają...spojrzalam
          na jeansy coś ok 70 zl, sweterki ok 40 więc jak dla mnie ujdzie. Nie
          moglam bardziej looknąć bo M mi marudził nad uchem, ale wybieram się
          w przyszłym tygodniu i na spokojnie popatrzę co ciekawego...Ciekawe
          czy mają wyprzedaże, tak jak inne sieciówki-dziś kątem oka
          zauważyłam tylko jakiś rabat -30% na drugą kupioną rzecz...
        • kamelia04.08.2007 Re: Okaidi-opinie :-) 13.08.10, 12:10
          meliba napisał:

> Francuskie ciuszki są niestety drogie sad.

zalezy jakie marki francuskie smile, bo francuskie jak takie chyba nie istnieja, a przynajmniej nie spotkałam produkowanych we FR

mieszkam we FR i przeglad ciuchów jest ograomny, mam na mysli wzory i ceny.

Tutaj sie rozpisałam co do marek i cen:
          forum.gazeta.pl/forum/w,566,114515062,114613641,Re_Biznes_dzieciecy_czy_to_sie_moze_udac_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,566,114515062,114613686,Re_Biznes_dzieciecy_czy_to_sie_moze_udac_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,566,114515062,114613677,Re_Biznes_dzieciecy_czy_to_sie_moze_udac_.html
    • kanna Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 19:05
      Dla mnie Zara ma zupełnie inne ceny niz H@m...w sensie: to różna
      półka cenowa
    • minnie8 Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 19:47
      Ciuszki niektóre rzeczywiście piękne.Miałyśmy sweterki
      (cudne),bluzeczki,spodnie i spódniczki.Jakość świetna.Warte swojej
      ceny.Tak więc dziewczyny jak coś wam wpadnie w oko to bierzcie smile
      Polecam
    • mama_misi Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 20:23
      Oooo nawet nie wiedziałam, że to francuskie ciuszki smile Córcia ma ich sporo, od
      chrzestnej dostaje i tak: leginsy - wypychają im się kolana, sukienki
      bawełniane, koszulki, bluzeczki bawełniane, skarpetki - super. Jedyne
      zastrzeżenie - rzeczy w kolorze czekoladowym, granatowym szybko tracą kolor.
      Ubranka się nie rozciągają i fajnie się noszą. Wprawdzie nie wiem jakie ceny
      tych ubranek w PL, ale my zadowoleni bardzo smile
    • ella111 Re: Okaidi-opinie :-) 12.08.10, 21:05
      Ja mam kilkuletnie doswiadczenie z Okaidi/Obaibi, wzornictwo nie
      zawsze mi odpowiada ale jakosc jest ok. U nas drozsze niz z H&M i
      Zary ale H&M i Zara to dla mnie gorsza jakosc. Kupuje tam glownie
      dzinsy i inne spodnie, pizamy, t-shirty.
      • a-e-p Re: Okaidi-opinie :-) 13.08.10, 00:19
        www.okaidi.fr/ mozna sprawdzic ceny.
        Jak poprzedniczka uwazam, ze wzornictwo bardzo oszczedne, za to
        super jakosc w porownaniu chociaz ze 'sławną' Zarą. Miałam głównie
        bluzeczki i spódnice.

Z francuskich firm cudowne rzeczy ma Jacadi www.jacadi.fr/
        Parę lat temu córka miała z tej firmy cudowny płaszczyk w stylu
        retro.
        • kamelia04.08.2007 Re: Okaidi-opinie :-) 13.08.10, 23:40
          a-e-p napisała:

> Z francuskich firm cudowne rzeczy ma Jacadi www.jacadi.fr/
          > Parę lat temu córka miała z tej firmy cudowny płaszczyk w stylu
          > retro.

dziasiaj tam poszłam do jacadi i kupiłam młodej te bawełniane pantalony (białe) na 36 m-cy za 12 euro. Beda dobre na nastepne lato, spodnie sa w gumke, wiec bedzie łatwo je szybko zdjąc na siku.
          www.jacadi.fr/VAD/prix-doux-bebe-e10/pantalon-en-toile/p:1:1:1:188303.htm
          Ubrania maja (bardzo wysokie ceny) i styl raczej retro, o ile wyglada to fajnie od mniej wiecej 18- czy 24 m-ca, to dla malucha lezacego w wózku czy co najwyżej raczkującego sa raczej mało praktyczne. Na wiekszych dzieciach wygladaja bardzo ładnie.
    • kamelia04.08.2007 Re: Okaidi-opinie :-) 13.08.10, 12:52
      dobrze, ze sprzedawczyni dumna, ale marka raczej zalicza sie do tych tanszych,
      tu masz ceny, to obejrzyj:
      www.okaidi.fr/VAD/Home?StoreID=1&MarqueID=1&LangueID=1
      W tym roku kupiłam młodej 2 t-shiry i zapłaciłam za oba ok. 8 euro, z wzorów
      jestem bardzo zadowolona, niestety nie ma ich juz na tej stronie, a nie umiem
      wklejac zdjęc tak, zeby od razu sie wyswietlało.

Co do ciuchów, to ubrania jak, ubrania, mozna powiedziec, że moga sie podobać,
      jakosc w porządku, produkcja na dalekim wschodzie. Duzo ubran mojej nie kupiłam,
      bo spodnie sa na nia za wielkie w pasie. Tylko góra ubran pasuje.

Osobiscie wolę z francuskich la compagnie des petits (marka francuska, produkcja
      hiszpanska), bardzo mi sie podobaja wzory, jakosc bardzo dobra, cena wyzsza niz
      okaidi, ale na wyprzedażach mozna upolowac,

www.lacompagniedespetits.fr/Catalog/Product.aspx?ProductID=QT10E166%28CATALOG_PRODUCTS%29&variantID=3000001070825%28CATALOG_PRODUCTS%29&categoryID=Univers-Petits-Fille-Hauts%28CATALOG_PRODUCTS%29
      za ten t-shirt zapłaciłam 8-9 euro
      a za te spodnie gdzies ze 12 euro:
      www.lacompagniedespetits.fr/Catalog/Product.aspx?ProductID=QT10E173%28CATALOG_PRODUCTS%29&variantID=3000001071389%28CATALOG_PRODUCTS%29&categoryID=Univers-Petits-Fille-Bas%28CATALOG_PRODUCTS%29
      Co do jacardi,
      www.jacadi.fr/VAD/bebe-fille/ut:1:1:1:44.htm
      to wzory nawet ładne, choc nie do konca w moim guscie, styl raczej retro, cos
      zawsze mozna miec od nich. Ceny dosc wysokie, pisza, ze projektiowane w Paryzu,
      a produkowane w Chinach (tez mi cos uncertain)

Zary dzieciecej nie znam, ale dosrosła jest droga, ajakosctaka sobie. Z Hi M tak
      samo: szmaty, za zbyt wygórowana cene
    • camilcia Re: Okaidi-opinie :-) 13.08.10, 17:28
      w UK widziałam je w Mothercare
      ale tylko parę rzeczy mieliśmy - nosiły się i prały super
      • nowafotografia Re: Okaidi-opinie :-) 13.10.13, 21:01
        jakość fajna ale drogo, teraz kupuje dla maluszka w sklepie topmaluszekpl ale okaidi fajne też.
        • loganmylove Re: Okaidi-opinie :-) 13.10.13, 22:32
          Ja uważam że ciuchy okaidi są świetne. Póki córka mieściła sie w rozmiarówce kupowałam jej tam mnóstwo rzeczy głównie polując na wyprzedażach. Jakość bardzo dobra i wg mnie ładniejsze niż np h&m. Teraz ubieram tam synka i też jestem zadowolona. Polecam smile
          • hanka19841 Re: Okaidi-opinie :-) 13.10.13, 22:40
            My kupujemy synkowi w okaidi w galeri mokotów, i raczej czekamy na przeceny, kiedy też kupujemy synkowi ubranka na tzw zapas, ale w duuuużo niższych cenach.
            • mielin Re: Okaidi-opinie :-) 13.10.13, 23:18
              Hej dziewczyny dopisujecie się do bardzo starego wątku z 2010 wyciągniętego przez spamerawink

A tak nawiasem mówiąc też lubię wzornictwo z Okaidi, ceny wysokie (poza basicami - te ceny są ok) więc czekam do wyprzedażysmile
              • agni71 Re: Okaidi-opinie :-) 14.10.13, 10:03
                mielin napisała:

> Hej dziewczyny dopisujecie się do bardzo starego wątku z 2010 wyciągniętego prz
                > ez spamerawink

Ale przynajmniej przez 3 lata sklep stał sie nieco bardziej popularny i więcej osób może sie podzielić spostrzeżeniami. Ja juz kiedys pisałam, że lubie ten sklep. Ubranka sa dobrej jakości, ładne (wzornictwo oszczędne, ale zawsze mozna znaleźć ciuszki ktore mają w sobie to "coś" wink, dobrze leżą. Ceny dla mnie wysokie, kupuje tylko na wyprzedazach. Lubię ich tez za mega wyprzedaże akcesoriów, typu czapki, szaliki. Juz dwa razy trafiłam na okazje typu 3 szt. za 35 zł, 5 szt. za 45 zł. A sztuka to np. komplet czapka + szalik, gdzie cena regularna to 80-90 zał za zestaw. Tylko rozmiarówka czapek "od czapy" wink Najlepiej byc z dzieckiem i mierzyć.
    • eliszka25 Re: Okaidi-opinie :-) 14.10.13, 08:07
      moim zdaniem jakosc calkiem dobra, a co wazniejsze wzornictwo inne, niz pozostalych sieciowek. bardzo lubie ten sklep i jak jestesmy we francji na zakupach, to zawsze cos tam dla chlopakow kupuje.
      • dolores12 Re: Okaidi-opinie :-) 14.10.13, 11:25
        Jak dla mnie, to oni mają wzornictwo podobne do Mayoral. Dobra jakość i ładne ciuszki.
        • isia.s Re: Okaidi-opinie :-) 15.10.13, 12:05
          Wątek stary, ale aktualny. Mi wzornictwo się bardzo podoba, ale miewam zastrzeżenia co do jakości. Bywa dobra, ale niektóre rzeczy są średnie, mam kilka koszulek z długim i krótkim rękawem, które się bardzo rozciągnęły w szerz. Nie jest to dramat, ale przy tak wysokich cenach nie powinno mieć miejsca. Jest to najdroższy sklep, z jakim mam do czynienia. A kupuję regularnie ciuchy dziecięce w hm, zarze, kappahalu i właśnie w oikaidi. Ma bardzo ładne dodatki - nigdzie nie widziałam tak porządnych i gustownych czapek.
    • hybriska Re: Okaidi-opinie :-) 13.10.16, 06:15
      Sama ze sobą gadasz?
      Jakość okaidi /obaibi rozczariwala mnie. Ktoś 3lata temu napisał że bluzki bardzo rozciągnęły w szerz, i to samo stało się ze swetrem kupionym już po promocji za 60pln który się dodatkowo zmechacil. Mieliśmy też body z a la zamszowym nadrukiem i strasznie oblazi.
    • monika1111 Re: Okaidi-opinie :-) 25.07.18, 16:31
      nie polecam za kartę stałego klienta trzeba płacić bony lojalnościowe jakoś zawsze przepadają i zwrócić niby można ale potem okazuje się że jednak nie rozmiarówka jak na krasnala do tego ubrania średniej jakości
      • smoczy_plomien Re: Okaidi-opinie :-) 25.07.18, 20:40
        Ale p*dolisz wink Karta jest płatna jak to często za granicą - szybko kalkulujesz, czy Ci się opłaca i kupujesz albo nie, a nie hejtujesz. Zwroty zawsze robiłam bez najmniejszego problemu. Rozmiarówka jest typowa francuska, czyli ubranka na drobne, szczupłe dzieci. Jak potrzebujesz to weź z wieszaka większy rozmiar [nie musisz dziękować]. Dla mnie jakość jest OK. Jedynie brakuje sklepu internetowego.
        • patatajowa Re: Okaidi-opinie :-) 25.07.18, 20:50
          dla mnie jeszcze na minus ze nie moge zapłacic w dolarach kanadyjskich i ze sklep u mnie w miescie czynny tylko do 21...
          https://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka