Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka rozm.37?

03.09.10, 16:05
Muszę kupić synowi buty trekkingowe, takie wyższe, trzymające kostkę. Problem w tym, że
dziecięce są do rozmiary 35, czasem 36, a męskie od 38. A my potrzebujemy 37. Wszystkie, jakie
znalazłam w rozmiarze 37 ( np oglądając na allegro) są w dziale "obuwie damskie".
Czy takie obuwie trekkingowe nawet nazwane "damskie" mogłoby być dla chłopca ?
www.elbesport.pl/zdjecia/buty%20campus%20JUSTINE%20braz-1a.jpg
No i od razu napiszę, że cena gra rolę: maksymalnie ok 200- 250 zł. Widziałam porządne buty,
nawet w rozmiarze 37, ale za ponad 500 zł- takie nie wchodzą w grę.
Może potraficie doradzić, gdzie szukać??
Obserwuj wątek
    • pasik Re: Badura 03.09.10, 16:20
      to już Ci mówię...bo przymierzał mój syn w zeszłym tygodniu nowa kolekcję firmy Badura /sympatex, czasem wibram. Do campusowskiej jakości nie jestem przekonana- za dużo ciuchów i butów rozwaliło się znajomym w górach.
      Starsza kolekcja w granicach 250..nowsza ciut ponad 300 lub w okolicach tego. Trzeba poszukać.
      Na allegro widzę dobre ceny..sprawdź.
      My przymierzaliśmy już 38 i kupię je bliżej wiosny bo wtedy częściej w góry jeździmy
      Ten model
      https://img1.aukcjoner.pl/gallery/003154957/thumbnails.jpg
      Solidnie wykonane buty..syn chciał teraz natychmiast. Miękki zapiętek, wyciągana wkładka.
      O wiele bardziej podobały mi się niż kilkanaście par butów trekingowych które ogladałam w sklepach sportowych.
      • iwek33 Re: Badura 03.09.10, 16:57
        Czy to te same?
        allegro.pl/buty-badura-sympatex-trekking-wys-0zl-38-9012-i1212756417.html
        Trochę za drogie...ale jak nie znajdę tańszych to rozważymy zakup...
        A są nieprzemakalne??
        • pasik Re: Badura 03.09.10, 17:35
          Tak te same.Zobacz tylko wymiary bo one dość duże wypadają.
          Mój dopiero wchodzi w 38 ale wolę juz mu kupić z wkładką 24,5-25.
          ale weszłam dla świętego spokoju na pewne forum o butach..no niestety dość niepochlebne opinie.
          Chyba lepiej nie kupować
          jakość butów baruda
          a tak się napaliłam.
          • grabasik Re: Badura 03.09.10, 20:59
            Ja mam ten model Badury tylko czerwone i uważam, że są bardzo ok. Będę w nich chodzić trzeci
            sezon, są ciepłe i nieprzemakalne ale ja używam ich na codzień w mieście, na wędrówki typowo
            górskie mogą być za śliskie. Moim zdaniem rozmiarówka jest typowa noszę 37 i taki rozmiar mam
            tych butów. Kosztowały ok. 260 zł.
    • magda_zet Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 20:53
      Witam,
      Syn miał Timberlanda były super wygodne. Nie przemakały. Mają roz. 37 dziecięce. Cena na
      wyprzedaży ok 230 zł. Z nowej kolekcji nie wiem.
      Ponieważ też szukałam to wiem, że jeszcze są w rozmiarówce dziecięcej Jacka Wolfskina. Wejdz na
      stronę e-horyzon.pl. Niestety nie wiem jak one się sprawdzają.
      Zastanawiałam, że nad Ecco ale nie pamiętam co mi w nich nie pasowało smile
      • angie07 Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 21:50
        mój syn też miał takie timberlanda i niestety strasznie przemakały. Oczywiście
        mimo impregnacji.
    • fredka01 Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 21:01
      polecam McKinley w Intersporcie, ale nie wiem jak z dostępnością rozmiarówki tych butów w
      Polsce,
    • katka761 Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 21:14
      Karrimor, Meindl, Merrell.
      • pasik Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 22:38
        ale te co wymieniłaś to ponad 300 zł. Akurat zawiesiłam oko na Merrellach ostatnio i przypatrzyłam sie dkoładnie cenom w kilku sklepach.
        Karrimory ( java)niskie trekingowe było w TK maxie za ok 129 zł
        • katka761 Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 22:51
          ja ściągałam karrimory summity (rozm.29) z ebay UK. z przesyłką wyszły mi coś w okolicach 110-
          130zł. przed użyciem zostaly zaimpregnowane i jest ok.
    • mamadamianka Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.09.10, 22:32
      Lesta ma modele w róznych rozmiarach - ja np. mam te poniżej rozmiar 36. TO
      akurat model unisex. Były w rozmiarach od 36 w górę tj. duże męskie
      rozmiarysmile))(nie pamiętam ceny ale chyba ok 300 zł płaciłam, a niedawno
      widziałam je za kwotę duzo poniżej 300zł.
      img.archiwumallegro.pl/?890207129
      Teraz będę je miała drugi sezon.
      Jest jeszcze model troszkę inny tj. są niższe (podobny do tych badura) - one są
      coś za ponad 200zł. Nie znam aktualnych cen. NIedawno jeszcze lesta miała
      wyprzedaże.
    • julit.a Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 04.09.10, 07:18
      > Muszę kupić synowi buty trekkingowe, takie wyższe, trzymające kostkę. Problem w
      > tym, że
      > dziecięce są do rozmiary 35, czasem 36, a męskie od 38. A my potrzebujemy 37. W
      > szystkie, jakie
      > znalazłam w rozmiarze 37 ( np oglądając na allegro) są w dziale "obuwie damskie
      > ".
      > Czy takie obuwie trekkingowe nawet nazwane "damskie" mogłoby być dla chłopca ?
      > rel="nofollow">www.elbesport.pl/zdjecia/buty%20campus%20JUSTINE%20braz-1a.jpg

Gdzie szukać? Właśnie w damskim obuwiu.
      Już w tamtym roku kupowałam synowi damskie zimowe 36, teraz trampki HD 37 i zimowych znów
      pewnie będę szukać w damskich.
    • majarzeszow Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 04.09.10, 07:45
      A moze w decathlonie, quechua ? moj synek uzywa juz 2 rok i sa naprawde super. ma co prawda
      dopiero rozmiar 32, ale sa na pewno wieksze. Tylko z tej irmy trzeba brac wieksze, bo sa dosc male.
      zobacz, tu przykladowy link

allegro.pl/lekkie-buty-chlopiece-quechua-na-lato-w-gory-37-i1181111144.html
      zreszta sama sobie podobne kupilam w decathlonie i fajnie mi sie w nich chodzi. nie mowiac o cenie,
      badzo przystepna. Sezon na pewno wytrzymaja.
      • monikk1002 Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 04.09.10, 08:49
        zobacz w decathlonie
    • kris_wise Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 20.09.10, 12:12
      bardzo duży wybór tanich trekkingówek jest tu www.tanisport.pl/Buty%20trekkingowe/dlaniego/List.aspx ;] możesz sobie ustawić sortowanie według ceny, żeby poustawiać je od najtańszych do najdroższych, tak jest wygodniej przeglądać. W sumie każdy model jest dobrze opisany, więc może uda Ci się coś znaleźć ;]
      • iwek33 Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 20.09.10, 14:30
        Bardzo dziękuję za linka! smile Co prawda już kupiłam na ten sezon, ale pewnie w przyszłości skorzystam smile
    • adresnieprawidlowy Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 27.10.10, 14:30
      Można tez poszukać na stronie bates.pl - to są buty taktyczne, ale sprawdzają się w trudnych warunkach. Do dłuższych wycieczek będą jak najbardziej okej. W 250 złotych można się zamknąć, chociaż większość modeli jest jednak droższa, ale takie za 200 - 250 też są.
    • mrukmrukmruk Re: Gdzie kupię buty trekkingowe dla chłopaka roz 03.12.10, 09:59
      Możesz sprawdzić jeszcze stronę bates.pl, to producent obuwia taktycznego (do paintballa i asg), ale ich buty się świetnie nadają do chodzenia po górach. Mają antypoślizgową podeszwę i wysoką cholewę, bardzo dobrze chronią stopy i kostki przed urazami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka