Witam
od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym, jak zorganizować pokój (nie za duzy, nie za maly bo ok 13 m2) dla obecnie prawie 2 letniego synka. Nadmienię, ze zimą urodzi mu się brat. Stąd chcemy w najbliższych tygodniach synka wyprowadzić z łóżeczka do łózka.
I tutaj problem-jakie łóżko kupić?
-
wersalkę/narożnik dwuosobowy - docelowo będą spać razem, na razie starszy na niej, a młodszy w łóżeczku,
-
piętrowe - jakoś te kolosy mi się nie podobają za bardzo i boję się ze starszy z góry mógłby spać, jakoś najmniej jestem za takim łózkiem,
-
2 pojedyncze - ten pomysł jest fajny, ale gdzie znaleźć miejsce na 2 łóżka.. pokój ma wymiary 4,5x2,8m i jest cieżki do ustawienia bo ma i okno balkonowe, i szafę wnękową, tak wiec mamy tylko przestrzeń do ustawienia po 1 stronie ok 4 m a po drugiej stronie 3,2 m. A trzeba też postawić meble, biurko, mamy dla malego stoliczek i 2 krzesełka.
-
pojedyncze z materacem wysuwanym na dole - te mi się też podobają, ale nie wiem czy np. ten śpiący na dolnym materacu nei będzie czuł się pokrzywdzony ze jego łózko jest złozone, nie wiem czy wtedy decydowac sie na takie ze dolny materac jest niżej czy takie co się rozkładaja równo-wtedy to wygląda jak spanie na wspólnym 1 łóżku, to czy nie lepiej rozkładaną zwykła kanapę?
ot takie mam dylematy i kompletny mętlik w głowie

Na poczatku maluszek będzie z nami w pokoju, ale chciałabym po paru mcach przenieść go do brata (mamy mieszkanie 2 pokojowe). Potem będą razem spać i stąd nie wiem jakie rozwiązanie wybrać z łóżkami. Jakie są wady i zalety każdego rozwiązania wg Was i jak Wy zorganizowałyscie pokój dla 2 dzieci?
będę wdzięczna za każdą sugestię i poradę.
Aha, pisząc o łóżkach piszcie o tym jakie macie (firma, ew. cena bo to też dosyć dla nas ważne). Dzięki!!! Pozdrawiam