Dodaj do ulubionych

Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl jakie..

26.09.10, 17:50
spodnie do niej. U nas w Kappahlu nie ma spodni, widział ktoś, wie czy beda? Pani w sklepie mi nie umiała odpowiedzieć. Widziałam w H&M turkusowe, ale nie wiem czy tam jest rozmiarówka od 92?
No i szukam jeszcze szarych spodni na 110? Widział ktos gdzieś?
Obserwuj wątek
    • zielono_mi_15 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 18:58
      WIdziałam turkusowe do tej kurtki.
      • madzik0711 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 19:15
        A w jakim Kappahlu są turkusowe?
        Tezgdzies czytałam, ze maja byc i po ile?
        A szare i czarne widziałam, tylko, ze ja potrzebuje całe szare, a te maja czarne wstawki.
        • zielono_mi_15 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 27.09.10, 08:07
          Ja w CH Reduta w Warszawie widziałam. Dużo szt. nie było.
    • greenland Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 19:04
      w HM rozmiarówka tych spodnie od 92 na bank jest.
      W Kappahl widziałam tylko szare i czarne spodnie.
    • agni71 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 19:15
      Wczoraj w Arkadii widziałam turkusowe spodnie WeKids pasujace do tej kurtki, z szelkami, w cenie 99,90. Nie wiem tylko, od jakiego rozmiaru.

A te szare to też ocieplane szukasz? Tez takie widziałam (szaro-czarne) w Kappahl, cena chyba taka sama jak tych turkusowych, bo tez i z tej samej, zdaje sie kolekcji (WeKids). z tm, że rozmiar będzie 110/116.
      • krasulas Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 20:25
        My mamy turkusowe spodnie H&M do tej kurtki - od rozm. 86. Pasują świetnie.
        Cena 99zł

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qc/tg/0tjy/3u0tn5tOLMZc68OAFX.jpg

• mmala6 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 20:30
          można też czarne, są bardziej praktycznewink
          Mojemu synowi jednak nie podpasowała ta kurtka, nie był przekonany, że to 'nie dziewczyńska'wink
          • madzik0711 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 20:49
            Mojemu synowi jednak nie podpasowała ta kurtka, nie był przekonany, że to 'nie dziewczyńska'
            A moja córcia chce taka samą smile
        • madzik0711 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 20:48
          Tak myślałam Aniu ze sie odezwiesz fajna ta kurtka, choc mój M. twierdzi ze za pstrokata, chyba kupie jednak turkusowe, fajnie by było gdyby były w Kappahlu bo jest -25 %, ale jak nie upoluje to wezme te z H&M tylko dzis na 3 stawach same wielkie byłysmile
          Jakbyś była gdzies w Rudzie bądź w Gliwicach to ppatrz i daj cynk jakby były.
          Na mojego Synka kurtka tak samo pasje i mysle czy nie mała bedzie pod koniec zimy.
          No ale mamy jeszcze Tchibo ubiegłoroczny, jakis duży na Młodego, ale jednak go chyba potrzymam w razie cosmile
          • krasulas Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 21:00
            smile
            Ja też miałam Tcibo - mega wielki - poszedł...
            Mamy jeszcze WeKids'a zestaw - używkę.
            W Kappahlu rudzkim będę na bank 1.10 - mam jakiś kupon na zakupy - wszystko 25% taniej.
            Daj znać co potrzebujesz - będę kukać i najwyżej kupię (oddać przecież można!).
            A zestaw - owszem pstrokaty nieco, ale jakże wesoły i taki optymistycznysmile
            Osobiście czarnych - najbardziej praktycznych - nie lubię.
            ściskam
        • greenland Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 21:39
          ślicznie wygląda Młody w tym komplecie i kubeczki pod kolor nawet ma wink

• mmala6 Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 26.09.10, 22:44
            komplecik naprawdę słodkismile ale właśnie dla takiego maluszka. Mój prawie sześciolatek nieswojo się czuł w tych kolorach, choć mnie się bardzo podobało. Zdecydowanie bardziej podoba mu się krata z H&M (a mnie, dla odmiany, średnio). No ale w sumie to on ma w tym chodzić....
            Co do spodni, to też nie byłam przekonana to czarnych- takie smutne jakieś i aż do bólu praktyczne. Ale jak w zeszłym roku były w użyciu non stop kolor, Młody jeździł na pupie po ziemi i trawie, chodził po chlapie i ocierał się o brudne samochody, to...oddałam hołd czarnym spodniomwink Zaprałabym się na śmierć z takim turkusemwink
            • krasulas Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 27.09.10, 12:42
              Tak, przyznać muszę, że małe kurteczki wyglądają przesłodko.
              Opcja dla starszaka jakoś dziwnie wyglądała.
              A że mój Smerf jest smerfnie mały, to nie sądzę, że codziennie będzie leżał w błocie pośniegowym czy śmigał z górek - stąd ten kolor. No i taki bladziutki bywa, więc w brązie, czerni czy granacie wygląda szarawo. Hehe - dopasował się też kolorystycznie do zestawu narciarskiego taty (a lans na stoku musi byćbig_grin). Żart ofkors!

Moja córa ma zestaw H&Mowski w kratkę - podoba nam się - ale mamy też inne spodnie (całe w ciemnym fiolecie), bo kraciaste choć bardzo urocze, mogą ulec szybki zabrudzeniom
              rok temu miałyśmy mega ciemne tchibowskie i sprawdziły się rewelacyjnie. Zestaw chłopięcy z H&M również jest ciekawy.
              pzdr
        • uwielbiam_truskawki Re: Kurtka niebiesko-turkusowo-zielona Kappahl ja 29.09.10, 14:35
          Cudnie wygląda w tym kombinezonie smile I widzę, ze czapa z H&M będzie smile
    • babajaga-only szare spodnie 26.09.10, 23:25
      widziałam w "Czerwonym Kapturku" firmy REIMA ale nie pamiętam jakie są rozmiary .
      Wejdz sobie w odnośnik do góry w ramce smile
    • madzik0711 Krasulas 29.09.10, 16:04
      Aniu jakbys widziała te spodnie w Rudzie to odłóż mi prosze chyba 92, jakie brałaś dla młodego, bo chłopaki chyba w tym samym wiekusmile
      Acha no i jeszcze dodatki nas czekająsmile
      • krasulas Re: Krasulas 29.09.10, 17:04
        My mamy galotki z H&M - w turkusie, na dziale dziewczęcym wiszą.
        Nie widziałam nigdy turkusowych w Kappahlu- bo też ich nie szukałam.
        Na bank będę w piątek - jak będą w rozm. 92 - odłożę napewno.
        Byłam dzisiaj w Forum gliwickim - kiszka!
        pzdr
      • krasulas Re: madzik0711 01.10.10, 15:59
        madziku!
        nie ma 92 w Rudzie z tych spodni - są 86, 98 i 104
        Pani proponuje zadzwonić we wtorek/czwartek bo mogą dojść jeszcze
        a same spodnie - fajne, z dyżymi łatami czarnego materiału

a teraz przeczytałam Twojego pierwszego posta - i widnieje info o popielatych.
        Kurcze, nie dam są głowy uciąć, ale nie wiem czy z KAXSa nie wisiały.
        Na bank były w popielu jednoczęściowe, ale nie pamiętam czy same spodnie również

pzdr
        Ania
        • uwielbiam_truskawki Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 17:13
          Zauroczona fotką Krasulas, korzystając z Dni Kappahl Clubu nabyłam dla synka taki sam zestaw.
          Cudny jest smile Mój też drobny blondasek prezentuje się w nim uroczo smile
          Liczę, że wielkiego błota nie będzie, bo będę prała te turkusowe spodenki co drugi dzień wink
          • krasulas Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 18:19
            smile
            A ja dokupiłam Młodemu czarną czapę i rękawiczki KAXSa (te po 29zł).
            Rękawiczki specyficzne, bo Tym ledwo je zakłada, ale może przez parę miesięcy nauczymy się je nosić.
            Czapkę kupiłam uszatkę windstopperową.
            Pasuje wszystko do siebie fajno, więc czekamy na zimę...
            ps. mój Młody dzisiaj paradował w nowej kurteczce - sprawdza się znakomicie!
            pozdrawiam
            • uwielbiam_truskawki Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 18:46
              Ja tez swojego dziś ubrałam w domu. Kupiłam kurtkę na 92 a spodnie na 86 (w 92 by utonął na dobre) i o ile w samej kurtce wygląda super, to jak założyłam na te pancerne spodnie, to kurtka wydaje się obcisła, ale moim zdaniem większa nie moze być bo rękawy będą za długie, po drugie mąż mój że jest swoboda ruchów to ok.
              Jak będę w Kappahl to zobaczę te czapy, ale to muszę iść sama, mój maluch nie cierpi sklepów wink
              • madzik0711 Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 18:57
                A mogłabys mi pomierzyc te spodnie na 86, bo mnie sie też coś wydaje, ze 92 beda duże.
                O dodatkach tez musze pomyslec.

Dzięki krasulas najwyzej zadzwonie do Rudy w Katowicach nie maja serii kaxs, a kupiłabym młodejsmile
                • zielono_mi_15 Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 19:05
                  Proszę:
                  długość po bocznym szwie - 52 cm
                  długość od kroku - 28 cm
                  pas - 29 cm
                • krasulas Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 19:14
                  wiem, że nie mają...sad
                  Gliwice również - choć te nasze kurtki owszem, ale kolekcji KAXS nie ma.
                  Czapki czarne są fajne - ale!! kupiłam 48/50, mierząc na Młodym - jest dosyć ciasna.
                  Ale kolejny rozmiar był 52/54 i była spoooro za duża.
                  Plus jest taki, że po włożeniu nie ulegnie przesunięciu.
                  Inna wersja jest w paski z jakąś gwiazdą na boku - nie bardzo mnie przekonała.
                  Fajne są w Cubusie - niby turkus z podszewką zieloną lekko wychodzącą - ale mega wielkie i przesuwają się na główce.

Co do spodni - oto wymiary 92ki z WeKidsa (Tymek ma jeszcze używany kombinezon - całość w 92). Sądzę, że wymiary identyczne - nawet łaty czarne w tym samym miejscu. Mierzone po naciągnięciu materiału:
                  - 32,5 dł. nogawki ok kroku
                  - 55 cm dł. spodni od pasa do końca nogawki

pzdr
                  • krasulas Re: dzięki krasulas :) 01.10.10, 19:18
                    4,5 cm
                    ja jedynie obawiam się pozycji na sankach i w wózku - że będą za krótkie

właśnie mierzyłam Tyma, ma 82,5cm - mały człek jeszcze
                    • krasulas Re:czapka H&M 26.10.10, 13:40
                      Chciałam tylko nadmienić, że w H&M są do nabycia czapki turkusowe całkiem fajno pasujące do kurtki - odcień bardzo zliżony do kurtkowego turkusiku.
                      Cena powalająca - 9,9zł!!
                      Mega ciepła nie jest, ale fajnie przylega do główki. Jako awaryjna czy dodatkowa napewno spełni swoje bojowe zadaniesmile
                      oto link (nie moja aukcja):
                      allegro.pl/hm-czapka-polarowa-czapeczka-122-128-nowosc-i1279624624.htmlpzdr
                      • krasulas Re:czapka H&M 26.10.10, 13:43

allegro.pl/hm-czapka-polarowa-czapeczka-122-128-nowosc-i1279624624.html

tak bardzo chciałam Was pozdrowić, że źle link się skopiowałsmile
                        ponownie wklejam wobec tego
                        ciao
                        ps. aha - są również rękawice w turkusie (H&M) z wysokim zarękawkiem (cena ok. 29zł).
                        Kupiłam je jakiś czas temu ale zakładanie tego czegoś to mała gimnatsyka dla mnie...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka