Dodaj do ulubionych

Next - jaka jest obsluga klienta?

02.10.10, 15:17
Troche dlugo bedzie../.
Next jakis czas temu udostepnil strone internetowa dla klientow w USA. www.nextdirect.com
Zachecona wypowiedziami na forum, chcialam kupic dziecku kurtke, strona mi sie ciagle zacinala, wiec zadzwonilam na podany na stronie telefon , jak sie okazuje odbieraja ludzie w Anglii. Kobieta powiedziala ze moge kupic te kurtke przez telefon, co dla mnie bylo ok.
Podalam jej wszystkie dane, zalozylysmy konto w Next, dostalam mailem potwierdzenie . Mija ponad tydzien dzwonie znowu i pytam dlaczego kurtka jeszcze nie doszla. I slysze ze oni nie maja nawet sladu po tym ze wogole kiedykolwiek zakladalam u nich konto, kupowalam cokolwiek, no i nic do mnie nie jest wyslane. Sprawdzalysmy na rozne sposoby, : przez kod pocztowy, nr telefony , nazwisko, email
Wkurzylam sie potwornie, bo daje komus moje informacje, dane z karty kredytowej i nie wiem co sie z tym dzieje. Chcialam rozmawic z supervisor-em, mowia ze nie ma!!!!
Wiec pytam sie co sie dzieje, slyszalam nie raz ze to wiarygodny sklep, bardzo popularny , na kazdym roku w Anglii, a tu takie przekrety jakby dzialali w podziemu sad
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Next - jaka jest obsluga klienta? 02.10.10, 20:38
      odeslalas im to potwierdzenie co mailem dostalas? Niech sprawdza czy to od nich wyszlo.
    • tosieuda Re: Next - jaka jest obsluga klienta? 03.10.10, 17:32
      a ja chciałam spytac o potwierdzenie mailem zamówienia,
      czy oni zawsze je wysyłają?
      Czy może coś się zmieniło?
      Zamawiałam wiele razy, zawsze otrzymywałam potwierdzenie,
      nigdy nie miałam żadnych problemów ani z zamówieniem, ani z realizacją itd
      Teraz złożyłam zamówienie w piątek, a potwierdzenia mailem brak i nie wiem czy to zamówienie przyjęli do realizacji...
      Czy może ktoś też tak miał, ze nie dostał potwierdzenia mailem, a zamówienie normalnie przyszło?
      • ilo9 Re: Next - jaka jest obsluga klienta? 03.10.10, 18:05
        Po zlozonym zamowieniu zawsze dostaje potwierdzenie na maila,dodatkowo jak zamowienie jest gotowe do wyslania,dostaje maila,na jakim etapie jest zamowienie(odsyslaja do strony kuriera Hermes) ,czyli np.o danej godzinie zostalo odebrane przez osobe dostarczajaca.Nigdy przenigdy nie mialam zadnych niespodzianek,zawsze wszystko na czas,a nawet wczesniej.Przy skladaniu zamowienie ma sie mozliwosc wybrania pory przesylki czyli am lub pm.Co do oblusgi klienta,ja mam same pozytywne doswiadczenia,przykladowo,skladajac zamowienie z nowej kolekcji w zeszlym tygodniu,2 bluzeczki mialy dojsc 2 dni pozniej niz reszta ciuszkow,wiec napisali maila,ze taka sytuacja zaistniala,dodatkowo zadzwonili o 7 nad ranem przepraszajac za opoznienie.
        • tosieuda Re: Next - jaka jest obsluga klienta? 03.10.10, 18:16
          owszem, tak działają, ale nie na Polskę,
          my nie dostajemy informacji, ze jest gotowe do wysłania,
          nie mozemy wybrac pory dostarczenia itp,
          ale do tej pory zawsze przychodził mail potwierdzający zamówienie,
          a teraz nie, kurcze nie wiem, czy to zamówienie moje realizują uncertain
          trzeba będzie chyba dzwonić...
          • ilo9 Re: Next - jaka jest obsluga klienta? 03.10.10, 18:26
            W takim wypadku,jezeli nie mialabym potwierdzenia o zlozonym zamowieniu,to na pewno zadzwonilabym dla pewnosci!!
            • paliwodaj Re: Next - jaka jest obsluga klienta? 03.10.10, 22:29
              wlasnie pewnie troche inaczej jest w przypadku next international. Ale gdy nie dostalas maila potwierdzajacego to stawiam na to ze zamowienie nie przeszlo. Zadzwon lepiej i sie upewnij, dla mnie szokiem bylo to ze 2 razy rejestrowalam sie na stronie ( raz przez maila, drugi raz telefonicznie) i dalej nie mogli mnie odnalezc w swojej bazie, mimo ze mialam mailowe potwierdzenia
              Gdyby nie to ze podobaja mi sie tam czapki dla dzieci i kurtka dla mojego syna, zaliczylabym strone do "sklepow krzakow" , dodatkowo przyslali mi papierowy katalog z kuponem na 10$ ktory nie dzialal. sad
              Jak nie ten next o ktorym jest 10 watkow na kazdej stronie forum "zakupy"
    • tosieuda zadzwoniłam 05.10.10, 08:57
      Hinduska na infolini, ale szło się dogadać wink

oczywiscie literowanie nazwiska, adresu, maila, nr karty, nr tel, wszystko, sprawdziła
      i stwierdziła, ze zamówienie jest i ze wyślą maila z potwierdzeniem i tyle,
      maila od wczoraj nie ma, ale chyba nie ma się czym martwić jak sprawdziła i potwierdziła, mam nadzieje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka