Dodaj do ulubionych

Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakość?

04.10.10, 23:47
Od czwartku (07.10) w ofercie LIDLa beda takie kurtki zimowe dla dzieci:
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_13285.htm
Czy kupowalyscie juz kiedys kurtki zimowe w LIDLu? Jesli tak, to jaka jakosc, czy sa cieple, przetrwaja sezon zimowy? wink
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 05.10.10, 08:16
      ooo, bardzo ładne te kurteczki.i cena tez fajna.
      co prawda kurtek jeszcze nigdy nie kupowałam ale buty, rajstopy czy bielizne dziecieca juz mi sie zdarzyło. jakosc bez wiekszych zastrzezen.
      • agulka04 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 05.10.10, 08:30
        Ja i córka mamy z Lidla kurtki wiosenno-jesienne. Cena też była dobra, od roku jeździmy w nich na rajdy, biwaki.
        Podobają mi się te zimowe - muszę podjechac po taką smile
        • katka74 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 10:41
          I co kupiłyście?
          Ja się skusiłam dla syna i uważam, że za 40 zl naprawdę kurtka pożądna i warta zakupu. Zobaczymy jak się sprawdzi w użytkowaniu...
          • marcelina003 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 11:08
            Dla chłopcow sliczne i w miarę ciepłe ,dla dziewczynek cienkie crying
            Jak juz przebrnęłam przez tlumy to sie rozczarowalam .Czarna sliczna ,ale tak jak juz pisalam cienka .Dobra na teraz i wiosne niestety dla mojej 5 latki na styk tak wiec do wiosny bez szans zeby była dobra .A szkoda bo cena śliczna .Kupiłam za to 3 pak bluzek byly jeszcze golfy ,ale mala nie lubi .Bluzeczki bardzo ladne ,mam z poprzedniego roku i wygladają jak nowe i cena 25 zl smile wziełam jeszcze komplet czapa +rekawiczki i szalik .Czapka nic ciekawego , to kwestia gustu ,ale za 15 zł mam przyzwoite rękawiczki i szalik ,a tego nigdy za duzo .Kupiłam jeszcze czarny golf dla męża za 15 zl tak wiec zadowolona jestem .....tylko te kurtki dla dziewczynek szkoda ,ze nie było wiekszych
            Ps. nie wiem jak u Was ,ale u mnie dzikie tłumy były ,kobietki brały po 10 kurtek smile
            • patatajowa Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 11:15
              to zaraz na all pewnie beda jako znanej i renomowanej firmy wink w cene 99,90 albo wiecej
              • aniulekq Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 12:25
                W "moim" LIDLu masakra - napierw kilometrowa kolejka do sklepu, a jak już otworzyli to wszyscy wbiegali nie wchodzili. Ja kupiłam granatową kurtkę dla chłopca - jak dla mnie jest super. Wzięłam też bluzeczki trykotowe - też fajnie, nie za cieńkie.
                • dragonia Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 12:37
                  Mi szczęka opadła jak przejeżdżałam koło swojego Lidla jak co rano jadąc do pracy: 7:30 a tam już osoby po sklepem czekające na otwarcie. No i w sumie przypomniałam sobie o tych kurtkach i właczyłam się w zakupy Lidlowe. Mam kurtkę i dla syna i dla córki przy czym wg mnie to 110/116 jednak jakieś małe jest - długie rękawy, ale jakaś wąska w klatce, nie wiem czy i nie za krótka , a moja dzieciarnia nie ma po 116 raczej 110 i niecałe 110. Na razie nie mierzyłam, bo z kurtkami pojechałam do pracy więc tylko tak oceniłam wzrokowo. Zobaczyłam. Jakość oceniałabym na "ujdzie" za tą cenę. Dziewczęca faktycznie cienka.
                  Czapki i szaliki były one size - i o ile na szalik to nie rzutuje to czapka była za mała.
                  A kurtki i te bluzeczki po 3 pakowane to ładowlai do koszyków i po 10 par - pewnie na handel.
                  • blizniaki14 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 13:11
                    ja oglądałam te kurtki (my już mamy,ale siostra mnie prosiła) te dla chłopców tez były za cienkie na zimę moim zdaniem, to bardziej kurtki na późną jesień ewentualnie ciepłą zimę, a ma być sroga podobno wink
                    Kupiłam siostrze te bluzeczki 3pack dla chłopców bliźniaków, moje mają aż za dużo ubrań wink ale bluzki z lidla już miałam też i są OK
                    polecam też stamtąd bieliznę dziecięcą, skarpetki, majtki czy rajstopki smile
                    • aleks2539 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 15:16
                      Byłam i kupiłam granatową kurtkę dla chłopca. Będzie w sam raz do spodni od kombinezonu Tchibo big_grin bo ta jasnoniebieska od kompletu mnie dobija. Do tego 3 pak bluzek. No i golf dla męża wink
                      Wkurza mnie ten Lidl z tymi ciuchami. Bo co otwiera ich stronę to jakieś fajne rzeczy mają wink Teraz czeka mnie akcja pt foremki do ciasta w kształcie misia ;D
                      • katka74 do aleks2539 07.10.10, 16:16
                        Zrobiłam dokładnie takie same zakupy jak Ty smile powiedz dlaczego dobija Cię kurtka z Tchibo? Też ją mam i planowałam użytkować (tzn mój syn) na zmianę z tą z Lidla. Co jest nie tak z tą kutką? Spodni używaliśmy już zeszłej zimy i były super...
                        Kasia
                        • magduchak Re: do aleks2539 07.10.10, 16:54
                          pewnie to, że jest jasna i zwyczajnie się szybko brudzi....
                          • aleks2539 Re: do aleks2539 07.10.10, 17:50
                            dokładnie. Nie wiem kto wymyśla błękitne jasne kurtki dla dzieci? Spodnie rewelacja, ale wystarczy rzut na ziemię wink, zrobienie orzełka na śniegu itd i kurtka do prania sad
                    • kropkacom Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 16:38
                      Jak będzie bardzo bardzo smile zimno to i tak dzieciaki w domu będą siedzieć.
    • edyta0 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 20:44
      Faktycznie, kurtki dla dziewczynek byly zdecydowanie ciensze i jak to okreslila jedna ze starszych pan obok stojacych "wiesniackie". Co do 3 pakow to bluzeczki dosc cienkie, podobne do tych z Tchibo, moze nawet ciensze, ale tutaj odwrotnie, dla dziewczynek byly o wiele ladniejsze jak dla chlopcow. Duzo ludzi rzucalo sie na komplet opaska z bluza polarowa albo czapka z bluza polarowa. Dotknelam z ciekawosci i balam sie, ze dziure zrobie w tym polarze taka cienizna. Faktycznie kolejka byla ogromna, az czarno w sklepie. Kurtki nie mialy jakos specjalnego wziecia, bardziej sie skupili ludzie na pozostalych artykulach dzieciecych.
      • women1984 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 20:52
        ja już kurtkę dla córki mam, ale wybrałam się rano i może bym kupiła tylko brakowało mi regulacji na dole w kurteczce bo była za szeroka a w klatce piersiowej tak jak pisała poprzedniczka mogłaby byc szersza
      • blaszany_dzwoneczek Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 21:41
        Też dziś byłam w Lidlu, około 10.30 - tłumów nie było, ale widziałam panią, która kupiła dwie trzecie wózka ciuchów dziecięcych. Chciałam kupić niebieski polarek, rozpinany i bez kaptura by sie córce przydał, ale, jak napisała edyta0, bardzo kiepskiej jakości, więc darowałam sobie. Kurtki zupełnie mi się nie podobały, wyglądały tandetnie i byle jak, może ta granatowa chłopięca niebłyszcząca jako tako. Bluzeczki dla dziewczynek fajne, ale z trzypaku podobała mi się jedna (szara), więc stwierdziłam, że mi się nie opłaca. I tym razem udało mi się nic nie kupić smile
    • iwonag25 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 21:18
      Ja kupiłam dla mojej 5-latki i jutro lecę oddać. Rękawy dobre, ale w biuście i talii córka czuje się skrępowana (a córka raczej do tych chudych należy) . Poza tym jest jakaś za krótka, nie wymiarowa. Co do jakości to matki w sklepie sobie chwialiły widać że kupowały już któryś raz, ale również padały komentarze że to raczej na jesień/ciepłą zimę, ale na mrozy zawsze można pod spód ubrać ciepły sweterek. Tym bardziej u nas odpada, gdyż sweter pod spód już by się nie zmieścił.
      • edyta0 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 21:33
        w sumie to sie nie dziwie, bo one tak do max 3-4 lat tylko sie nadaja.
        • afroddytta A rękawiczki narciarskie? 07.10.10, 21:44
          A w Lidlu to przyjmują zwroty? U mnie niestety nie, tylko wymiana na inny rozmiar itp.

A kupowałyście rękawiczki narciarskie dla dzieci? mają być za tydzień.
          www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_13532.htm
          Mogą być czy tragedia?
      • marta2202 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 22:14
        Daj znać czy udało ci się oddać bo ostatnio chciałam córce kupić jeansy, ale byłam bez młodej i pytałam czy możnazwrócić odpowiedzino mi że nie ma zwrotów!
    • kornnella Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 21:54
      Wróciłam z Lidla i przyznaje ze strasznie tandetne te kurtki. Czapka z szalikiem tez mnie nie powaliła. Ladne jedynie te golfiki dla dziewczynek smile
      • anna.b Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 07.10.10, 23:48
        Udalo mi sie kupic kurtke dla synka - wybralam niebieska. Prawde mowiac, to w pierwszym momencie zastanawialam sie, czy nie bedzie za cienka/za chlodna na zime. Ale inna mama podpowiedziala mi, ze juz kupuje kolejny raz i sa ok. Zatem mam nadzieje, ze sie sprawdza. Ale tak jak piszecie, u mnie rano tez byly tlumy. Duzym zainteresowaniem cieszyly sie 3-paki bluzeczek (tez kupilam dla corki, syn obkupiony wczesniej) i meskie dresy - zostaly moze dwa komplety oraz golfy. Teraz bede polowac na rekawice narciarskie - moze juz kupowalyscie i wiecie jaka jest ich jakosc?
        • oro28 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 08.10.10, 11:20
          U mnie w lidlu bez problem przyjmuja zwroty - do 7 dni z paragonem.
          • women1984 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 08.10.10, 13:14
            w jakim mieście bo u mnie nie przyjmują dzwoniłam nawet na info i również twierdzą że towar pełnowartościowy nie podlega zwrotowiuncertain
            • iwonag25 Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 08.10.10, 13:58
              U nas można wymienić towar na towar. Oddałam kurtkę i za to zrobiłam sobie zakupy (spożywkę).
              Ale przy kasie wklepano "zwrot towaru", pani mi oddała do ręki pieniążki i skasowała za towar który zakupiłam. Czyli na upartego mogli mi tę kórtkę normalnie przyjąć, ale niestety nie chcą tego robić. W sumie dla mnie bez różnicy bo i tak miałam zrobić zakupy.
    • abrakadabrabimsalabim Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 08.10.10, 17:41
      Moja kuzynka kupiła w zeszłym roku chyba (albo wczesniej) podobne lidlowskie kurtki dla swoich dzieci i jest bardzo zadowolona. Nic sie z nimi nie dzieje, pierze je w pralce, nic sie nie zbija, nie mechaci, nie traci fasonu. Jest naprawdę zadowolona. I z jakosci i ceny. Wedlug niej są o niebo lepsze od Tchibo, ktorą tez miała.
      ja nei wiem, widzialam, ale nie uzywałam, trudno wiec mi ocenic.

Kupiłam wiec teraz w lidlu czarną dla dziewczynki. Na razie wyglada fajnie, jest dosyc ciepła ale nie na siarczyste mrozy. Na normalna zimę moze być. Na polarze, odpinany kaptur, ściągacze w rekawach. Jest lekka, co jest dla mnie ważne. Jak dla mnie super, o wiele fajniejsze wykonanie niz podobne w 5.10.15, które ostatnio oglądałam. Ciekawe jaka bedzie w użytkowaniu.

Mozna wymienić i zwrócic na podstawie paragonu.
    • azyli Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 11.10.10, 15:15
      Dziś w Lidlu w Warszawie przy ul Reymonta (Bielany) było jeszcze sporo kurtek, gdyby ktoś poszukiwał.
      • afroddytta Re: Kurtka zimowa LIDL - kupowałyście, jaka jakoś 11.10.10, 15:26
        Wczoraj na Jelonkach przy Górczewskiej też cała sterta.
        Oglądałam te kurtki i jak dla mnie kiepskie, bo dość cienkie i pewnie przemakające (ja za tę cenę wolę używaną columbia).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka