Dodaj do ulubionych

Jaki termometr?

05.10.10, 20:53
Czy macie jakiś sprawdzony i solidny termometr? My mamy taki bezdotykowy, który wydaje mi się bardzo nieprecyzyjny. Potrafi pokazać temperaturę 38 a potem zaraz 37. Różnica znacząca.
W aptece babka powiedziała, że najlepsze były rtęciowe...których już nie ma. Mam jeden taki sprzed lat, ale trzymanie dziecku pod pachą przez 10 min jest dość trudnesmile
Obserwuj wątek
    • monikanu Re: Jaki termometr? 05.10.10, 21:05
      Ja mam termometr taki do czoła i też nie jestem zbytnio z niego zadowolona , owszem szybki pomiar(kilka sekund ), ale kiedy moja 3 mc córcia była chora to pokazywał,że nie ma temp, a miała bo zrobiłam pomiar w pupie innym termometrem.
      Może sprawdza się u dorosłych i większych dzieci.
      Kupiłam więc elektroniczy microlife i moża nim mierzyć wszędzie tzn. pod pachą i w pupie .
      mierzy w miarę szybko chyba okło 1min.
      podobno dobre są te term.gdzie pomiar robisz w uchu ale nie mam więc nie potwierdzę .
    • chudonoga Re: Jaki termometr? 05.10.10, 21:09
      Rtęciowych już nie ma? Serio? Mój mąż kupił w zeszłym roku w naszej lokalnej aptece za jakieś śmieszne 3 czy 5 pln. Ale przy niemowlaku i tak nie miałabym odwagi z niego korzystać.
      Mam elektroniczny i paskowy. Żadnego nie polecę. Jednego nie mam odwagi zastosować odbytniczo a inaczej po prostu się nie da, drugi daje baardzo orientacyjny wynik. Można jedynie stwierdzić czy dziecko ma gorączkę, czy nie.
      • ulik80 Re: Jaki termometr? 06.10.10, 10:02
        To co kupił Twój mąż to nie jest termometr rtęciowy, owszem wygląda tak samo, ale w środku jakaś inna ciecz. Poznasz po tym ,że o wiele trudniej się go strzącha.
        • chudonoga Re: Jaki termometr? 06.10.10, 18:11
          Ulik, masz rację, wygląda jak zwykły rtęciowy, ale faktycznie ciężko drania strząchnąć.

• joanka-r Re: Jaki termometr? 06.10.10, 20:49
        ''Rtęciowych już nie ma? Serio? Mój mąż kupił w zeszłym roku w naszej lokalnej aptece''

no niestety nie ma w aptekach, wycofane ze sprzedaży -wymogi unijne.
    • em.haa Re: Jaki termometr? 05.10.10, 21:13
      JA kupiłam elektroniczny w formie smoczka, włącza się i wkłada dziecku do buzi. Wynik błyskawiczny i prosty w użyciu.
      Kupiłam sobie więc jeszcze nie sprawdziłam, ale kupiłam drugi dla przyjaciółki i ona przy swojej trójce (3-2-3miesiące) jest bardzo zadowolona, a koszt tego smoczka to 20zł, baterie wymienialne. Fajniutki.
      • kineta Re: Jaki termometr? 05.10.10, 21:31
        Ja właśnie szukam termometr w smoczku ale nie ma ich zbyt dużo.

Czy Ty em.haa masz taki ? www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/termometry-i-aspiratory-do-noska/250-termometr-w-smoczku-pacifier.html

Czy może jakiś inny będę wdzięczna za podanie marki tego termometru.
        Dziękuję
        • em.haa Re: Jaki termometr? 06.10.10, 08:46
          No coś w tym stylu.
          Tu masz link, ja kupiłam z allegro i pan z tej firmy mi nawet do domu przywiózł.
          allegro.pl/termometr-w-ksztalcie-smoczka-dla-maluszka-sanity-i1178999452.html
          Ale jest tego od groma: allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=termometr+smoczek
          • em.haa Re: Jaki termometr? 06.10.10, 08:48
            Dodam jeszcze tylko że próbowałam go na sobie, smoczek miałam w buzi a elektroniczny pod pachą, wyniki były identyczne.
            • emily_valentine Re: Jaki termometr? 06.10.10, 09:38
              Kilka dni temu kupiłam termometr elektroniczny babyono do ucha i do czoła. Jest beznadziejny. Pokazuje 2 różne temp., a różnica potrafi sięgać nawet 3 stopni i nie wiadomo której temp. wierzyć uncertain
              A czy ktoś ma termometr w smoczku aventu?
      • gemmi18 Re: Jaki termometr? 06.10.10, 18:20
        Aż mi ciarki przeszły... Gaja. I łzy w oczach się zakręciły. Piękne imię, moja starsza córeczka ma takie. Wytęskniony Aniołek.
        Życzę szczęścia i powodzenia, wytrwałości do końca i uśmiechu, gdy będziesz do niej mówić Gaja. Pozdrawiam serdecznie, pogłaskaj się ode mnie po brzuszkusmile.
        • em.haa Re: Jaki termometr? 06.10.10, 19:12
          Dziękuję za te słowa, niestety nie mam żadnego sprzymierzeńca żeby dać to imię, ale postawię na swoim smile
    • aneczka551 Re: Jaki termometr? 05.10.10, 21:26
      Ja używam zwykłego elektronicznego dla dorosłych, a mierzymy w pupie. Wynik jest po kilkunastu sekundach i zawsze taki sam. Jak do tej pory się nie zawiedliśmy.
    • pagaa Re: Jaki termometr? 06.10.10, 09:40
      -rtęciowym najlepiej mierzyć w pupie
      -bezdotykowe (wg mnie najlepszy to microlife) wg wskazań producentów pomiary trzeba robić najlepie w odstepach 5-15 min od siebie a nie od razu jeden za drugim
      • maksior2005 Re: Jaki termometr? 06.10.10, 21:09
        jesli chodzi o babyono to zdecydowanie dokładniejszą temperature pokazuje w uchu. poza tym tez nie powinno sie robic wiecej niz 2-3 pomiarow pod rzad.
        Co do smoczkow z termometrem to jest ich sporo: avent, canpol, topcom: np. tutaj: www.kraina-dzieci.com.pl
    • lukrecja34 Re: Jaki termometr? 06.10.10, 21:36
      od zawsze używam rtęciowych.
      jeszcze zanim je wycofali zrobiłam zapas (ale wiem,że są do nabycia na allegro).dla mnie są niezawodne i żadne inne nie wchodzą w grę.mierzyłam nimi temperaturę noworodkom,niemowlakom,obecnie ruchliwej 3-latce i zero problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka