Dodaj do ulubionych

pilot dla dzieci

06.10.10, 09:58
Czy uważacie, że pilot dla dzieci to dobry pomysł? Mamy TV N, która w swojej ofercie ma pilota dla dzieci, którym można wybierać jedynie programy przeznaczone dla dzieci. Zakupiliśmy go i dziecko jest w prze szczęśliwe, że zakazany owoc jest już dla niego dostępny. Jednak moja koleżanka uważa że to głupi pomysł. o wy na to?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 10:17
      widziałam tę ofertę
      zalezy chyba od wieku dziecka

jednak dziecko ogląda to, na co pozwalamy co sami wybieramy

młodzież, to juz i tak takiego wynalazku nei potrzbuje

jestem na nie
    • budzik11 Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 10:25
      Zależy, ile dziecko ogląda. Jak ma tv w swoim pokoju i gapi się na bajki pół dnia, to się przydaje. Moje dzieciaki oglądają bajki na dobranoc, na TV w salonie, nie widzę potrzeby posiadania przez nie specjalnego pilota w tym celu - dla mnie to głupi pomysł.
    • camel_3d Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 11:14
      hmm..ja preferuje podejscie: dziecko oglada to na co mu pozwalam.
    • makurokurosek Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 11:22
      U nas mała ogląda bajkę tylko na dobranoc. Po przyjściu z przedszkola, zjedzeniu objada tak naprawdę pozostają nam 2h na wspólną zabawę, jest to stosunkowo mało. W weekendy ogląda troszkę więcej ale nie zdecydowałabym się z tego powodu na zakup pilota i umożliwieniu dziecko siedzenie przed TV non stop.
      • aleks2539 Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 11:36
        moje dwuletnie dziecko ogląda tylko reklamy big_grin reszta go nie interesuje smile
        • camel_3d Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 12:33

> moje dwuletnie dziecko ogląda tylko reklamy big_grin reszta go nie interesuje smile

no ktos mu je pokazal smile
      • florety Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 18:57
        Nie chodzi o przesiadywanie non stop a o to, że dzięki temu pilotowi dziecko jest bardziej samodzielne. Moje czuje się bardziej dorosłe idąc za przysłowiem "kto ma pilota ten ma władzę" smile Wie doskonale że może oglądać godzinę dziennie, a ja nie muszę siedzieć i pilnowa czy nie przełączył na coś na co nie powinien patrzeć.
    • agulle Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 12:17
      jeżeli dziecko spędza trochę czasu przed tv bez kontroli rodziców, to jest to super wynalazek. Dorosłego pilota można schować i mieć pewność, ze dziecko nie ogląda nieporządnych przez nas programów. Chyba, ze będzie umiał złamać zabezpieczenia ustawione przez rodziców.
      • monikaa13 Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 12:45
        Dziecko ogląda, co chce, zabezpieczenia, kurka, co jeszcze.
        Nie wiem o jakim wieku mówimy ale moja 4 latka włącza sobie tylko bajki. Wie na jakich kanałach są i je włącza. Po co ma włączać na wiadomości czy jakiś film!!!???
        • halapta Re: pilot dla dzieci 07.10.10, 15:57
          np przypadkowo bawiac się pilotem
    • yagnik uważam ze to jest pomysł 06.10.10, 14:10
      z rodzaju pomylonych
      • monikaa13 Re: uważam ze to jest pomysł 06.10.10, 14:25
        Jakieś uzasadnienie tej jakże rozwiniętej myśli.
        • yagnik Re: uważam ze to jest pomysł 06.10.10, 14:33
          1. Zakładam że jest to "zabawka" dla dzieci nieco starszych, czytaj ok 4 lat tak bo wydaje mi się że dla młodszych dzieci to się raczej mija z celem, chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie pozwoli przełączać 2,5 latkowi na to co akurat chce?

2. Jeśli założymy że jest to dla starszych dzieci to musimy uznać również że umie już samo zmieniać kanały więc jakby pilot do telewizora "specjalnie dla dzieci" nie jest mu raczej potrzebny.
          • dzoaann Re: uważam ze to jest 06.10.10, 14:50
            uspokajacz sumienia dla rodziców. sadzaja dziecko przed tv, specjalny pilot w łapę i juz spokojni, ze dziecko dopilnowane, bo niedozwolonych rzeczy nie oglada... a że siedzi przed bajkami non stop samo i przeskakuje z kanału na kanał nie ma znaczenia dla nich...
            • monikaa13 Re: uważam ze to jest 06.10.10, 15:06
              A o normalnym pilocie też masz takie zdanie. Bo moja to np. używa normalnego pilota. Sama włącza i sama przełącza.
              Mam spokojne sumienie, a żadnej blokady nie mam.

A ile dzieci siedzą przed TV to już inny temat. Tu rozmawiamy o konkretnym pilocie - warto czy nie.

Moim zdaniem absolutnie nie warto. No chyba, że gratis dają big_grinbig_grinbig_grin
              • kolezanka_filizanka Re: uważam ze to jest 09.10.10, 12:03
                ja nie widziałam tej oferty, ale boję się że może specjalny pilot na specjalną cenę tongue_out
            • florety Re: uważam ze to jest 06.10.10, 19:04
              dzoaann każdy mierzy innych swoją miarą. A gdzie jest powiedziane że non stop?
          • monikaa13 Re: uważam ze to jest pomysł 06.10.10, 15:03
            > Zakładam że jest to "zabawka" dla dzieci nieco starszych, czytaj ok 4 lat

Myślę, że i 2,5 latek poradzi sobie z taką zabawką. Jeżeli rodzice pozwalają na oglądanie TV to jest to dla niego fajny gadżet, tak samo jak jakaś zabawka.

> chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie pozwoli przełączać 2,5 latkowi na to co akurat chce?

No to mnie rozśmieszyłaś. Wobrażasz sobie 2,5 latka siedzącego przed TV i oglądającego Klan bądź Fakty na TVN...Bo ja nie. Mało prawdopodobne, że mu się spodobają inne kanały niż te z bajkami. Mówisz, że bajki są na kanale 56 i niech sobie włączy, jak nie umie to niech mu rodzic włączy poprostu.

>Jeśli założymy że jest to dla starszych dzieci to musimy uznać również że umie już samo zmieniać kanały więc jakby pilot do telewizora "specjalnie dla dzieci" nie jest mu raczej potrzebny.

To już zależy od dziecka. Być może taki 6 latek też chciałby mieć taki gadżet.

To poprostu zabawka.

• yagnik Re: uważam ze to jest pomysł 06.10.10, 15:11
              > No to mnie rozśmieszyłaś. Wobrażasz sobie 2,5 latka siedzącego przed TV i ogląd
              > ającego Klan bądź Fakty na TVN...Bo ja nie. Mało prawdopodobne, że mu się spodo
              > bają inne kanały niż te z bajkami. Mówisz, że bajki są na kanale 56 i niech sob
              > ie włączy, jak nie umie to niech mu rodzic włączy poprostu.

Miałam na myśli programy na których "lecą" bajki ale cieszę się że dostarczam Ci rozrywki.

> To poprostu zabawka.

Nadal uważam ze średnio użyteczna.
    • memphis90 Re: pilot dla dzieci 06.10.10, 15:07
      Jestem przeciwko. To rodzic powinien kontrolować i decydować co i jak długo dziecko ogląda. A rodzicowi specjalny pilot do kreskówek nie jest potrzebny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka