Dodaj do ulubionych

o co chodzi w grze 'Operacja'?

15.10.10, 17:44
w tej :
merlin.pl/Operacja-gra-zrecznosciowa_Hasbro/browse/product/206,694144.html
opisy są dość lakoniczne i nie wynika z nich o co w grze tak naprawdę chodzi. Możecie podpowiedzieć, tak w skrócie? czy będzie fajna dla prawie sześciolatka?
Myślę również o Jenga i Monopoly Junior i nie umiem się zdecydować.
Obserwuj wątek
    • kalina886 Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 18:04
      Mamy wszystkie 3 dla naszej 5-latki.
      Jenga - nie bardzo sobie z nią radzi, szybko się zniechęca.... w sumie mi też nie bardzo przypadła ta gra do gustu. Jest nudna.
      Monopoly - Polecam. Naszej córce bardzo się spodobała. Trochę uczy liczenia. Każda rozgrywka jest inna i dzieki temu gra jest ciekawa. Minus dla rodzica - czasami zanim ktoś zbankrutuje gra sie ciągnie i ciągnie.
      Operacja - gra zręcznościowa. Dziecko wrzuca do "dziurek" małe plastikowe elementy, a potem za pomocą metalowej pensety musi te elementy delikatnie wyjąć. Kiedy przy wyjmowaniu zachaczy o którąś ze śnianek rozlega się sygnał, a nos pacjenta zaczyna świecić. Wygrywa ta osoba, która wyjmie najwięcej przedmiotów. Gra córce się spodobała jednak dość szybko się znudziła (bo ile można wyjmować te same elementy z tych samych miejsc?).
      • emma6666 Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 18:10
        siostra miała operację, faktycznie tak jak pisze poprzedniczka na dłuższą metę nudna.
        Ja bym kupiła monopoly
      • kalina886 Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 18:10
        A przy okazji może ja się podepnę:
        Ja z koleii w tej chwili zastanawiam się nad grą pictureka i zgadnij kto to ekstra.
        Może ktoś się wypowie czy warto dla 5- latki? Czy dzieciom te gry jakoś za szybko się nie nudzą?
        • sylwina76 Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 18:28
          Też mamy wszystkie 3 - jesteśmy fanami wszelakich gier smile Operację zdecydowanie odradzam - mojej dwójce nie przypadła do gustu - grały chwilę, teraz gra wyciągana jest z półki - raz na kilka miesięcy. Jenga - ja ją uwielbiam za prostotę i drewniane wykonanie, moje dzieci yylko lubią, zwłaszcza 4 latka. Monopoly junior to chyba najbardziej "rozwijająca" gra z wyżej wymienionych. Dla dzieci na pewno najciekawsza.
        • mmala6 [...] 15.10.10, 18:31
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kalina886 Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 19:05
            Pędzące żółwie też mamy smile Faktycznie z tego co w tej chwili córka posiada ta gra chyba przynosi najwięcej emocji - i nam i córce.
            • women1984 monopoly 15.10.10, 19:21
              weszłam na allegro i są różne te gry mozecie jakąś polecic
      • aga7878 jenga 16.10.10, 17:04
        a może chcesz odprzedać?

pinipini wp.pl
    • alexsc Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 19:38
      operacja troche nudna. nie porwała moich smyków choć marzenie o niej było ogromnesmile
      mamy tez monopoly szalona gotówka, czy szalony bankomat. bardzo fajnie nam się w to gra. jenge lubią ale nie za często.
      • mmala6 [...] 15.10.10, 21:00
        • kalina886 Re: o co chodzi w grze 'Operacja'? 15.10.10, 21:03
          Moje pierwsze monopoly napewno za banalne. Poza tym ten "ludek" podobno często się myli w liczeniu pól.

My mamy monopoly junior i jest jak najbardziej ok, ale nie mam porównania z szaloną gotówką.
    • mmala6 [...] 16.10.10, 10:00
      • agulka04 Re: a gry LEGO? 16.10.10, 18:08
        Operacja jest nudna.
        Córka ma 6,5 roku.
        Polecam:
        - Spadające małpki,
        - Het, to moja ryba,
        www.gry-planszowe.pl/news.php/30/1280/Hej-To-moja-ryba-dostepne.html
        - Świat Witch
        www.gryplanszowe.pl/index.php?d=szczegoly&tw=936
        • mmala6 [...] 16.10.10, 18:52
          • agulka04 Re: a gry LEGO? 16.10.10, 18:57
            Nie doczytałam, że to syn wink
            To polecam pingwiny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka