jasiek-2007 24.10.10, 12:37 poradżcie który wybrać przeglądałam allego tego tam pełno ale który się sprawdzi dla trzylatka już jak i dal dorosłych prosze o opinie i z góry dzięki aaa cenowo to tak do 120-150 zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikitka78 Re: inhalator 24.10.10, 13:19 nie znam się na inhalatorach ale kupiłam taki allegro.pl/inhalator-eolo-p-ciagla-wys-24h-hit-roku-i1271441887.html trzylatek przetestował, nie boi się- udaje że jest słoniem . jak dla mnie ten inhalator jest w porządku, jest maska dla dziecka i dla dorosłego. Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: inhalator 24.10.10, 13:38 jak byłam z córką w szpitalu na leczeniu górnych dróg oddechowych lekarka poleciła mi sprzęt firmy, który używają w szpitalu aeromedika.pl/ do użytku domowego najlepszy jest OB R1000 jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: inhalator 24.10.10, 13:40 zapomniałam dodac, że istotne są parametry inhalatora w niektórych cząsteczki leku nie docierają do płuc co mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-2007 Re: inhalator 24.10.10, 13:57 dzięki womew teraz już wiem o co kaman z tymi parametrami jeszcze patrzę na medela inhalatory Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: inhalator 24.10.10, 14:01 Był już kiedyś taki wątek i większość polecała nebulizatory medel model family. My też taki mamy, kupiliśmy go ponad 3 lata temu na polecenie pediatry, sprawdza się rewelacyjnie, moje dzieci nigdy nie korzystały z antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: inhalator 24.10.10, 14:15 ja też mam od 3 lat medel family polecam!!! codziennie użytkowany (z powodu astmy). Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko04 Re: inhalator 25.10.10, 14:54 Ja mam dokładnie taki jak piszesz .Jestem zadowolona .Kupowałam pół roku temu w aptece koszt 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
olafig Re: inhalator 24.10.10, 17:34 też polecam Family, kupiony w zeszłym roku dla 3 latka i kilkumiesięczniaka rewelka, żadnych antybiotyków, ratował nawet nas dorosłych (są nakładki dla dorosłych i dla dzieci). super i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: inhalator 24.10.10, 19:13 Medel family to wystarczający sprzęt dla małego choruska - myślę, że w takiej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafakoral2 Re: inhalator 24.10.10, 22:08 A z czego głównie robicie te inhalacje?.Córka ma 3 latka jest alergikiem,zawsze zaczyna się katarem,później jest kaszel,który długo trwa i często kończy się na antybiotyku.Teraz miałyśmy pierwszy raz zlecone przez lekarza przez 3 dni inhalacje z Pulmicortu,na które chodziłyśmy do naszej przychodni.Jestem również przed wyborem dobrego inhalatora przy okazji fajnie,że powstał ten wątek.Zastanawiam się tylko czy Pulmicort można często stosować a może są inne leki do inhalacji,które pomagają obyć się bez antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: inhalator 25.10.10, 08:06 pulmicort to lek sterydowy też miała córka w szpitalu z tego inhalacje w domu robimy berodual i mucosolvan Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: inhalator 25.10.10, 13:52 My też głównie mucosolvan, rzadziej atrovent, przy zmianach na oskrzelach pulmicort (kilka razy sie zdarzyło) Przy zatkanym nosie sama sól fizjologiczna Odpowiedz Link Zgłoś
rafakoral2 Re: inhalator 25.10.10, 15:09 Dzięki będziemy próbować mucosolvan,berodual i sól fizjologiczną.Tak właśnie myślałam,że ze sterydami nie ma co przesadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Re: inhalator 25.10.10, 09:10 Ja wczoraj wlasnie zakupiłam taki allegro.pl/inhalator-medel-family-soft-touch-termometr-24h-i1270518363.html Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: inhalator 25.10.10, 09:57 Tez polecam medel family. Kupowalam dwa lata temu w Novamecie (sklep internetowy). Byl wtedy tam bardzo przystępny cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: inhalator 25.10.10, 10:08 Medel to niższa półka cenowa..no i niestety inhalator który nie jest przystosowany do pracy ciągłej. Jeśli dziecko skazane jest na ciągłe inhalacje to może nie wystarczyć taka maszynka. Kojący dla ucha - złagodzona barwa dźwięku ..śmieszna ta reklama. Kojące dla ucha to może są inhalatory w cenie ok 3 tys złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: inhalator 25.10.10, 14:43 Pasik ale "zwykłym" choruskom nie jest potrzebny inhalator do pracy ciągłej i byłoby głupotą, gdyby rodzice wydawali duże pieniądze na inhalator.Medel family jest wystarczający. My jako, że potrzebujemy inhalatora do pracy ciągłej używamy sprzęt parii - jeden kosztował prawie 1tysiąc a drugi bagatela 3tyś. Ale u nas inhalator chodzi 3x dziennie jak mała jest zdrowa przez calutki rok a jak ma zaostrzenie toi jeszcze więcej, więc to inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: inhalator 25.10.10, 16:59 Może masz rację aczkolwiek wogóle nie patrzyłabym na inhalatory z przerywaną pracą. Poszukałabym w granicach 250/300 zł i już cą ciut lepsze parametry. U nas Pari jest używany kilkakrotnie w ciągu dnia i chodzi świetnie. 1000zł nie dawałam jeszcze za inhalator, ale wiem że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
madzieks2 Re: inhalator 25.10.10, 15:09 dla 3 latka to ja bym już tubę poleciła my mamy taką i mała zaczęła używać jak miała 2, 5 roku www.hotfrog.pl/Firmy/Sklep-medyczny-MEDAN/Tuba-do-wziew%C3%B3w-L-ESPACE-komora-inhalacyjna-21357 Odpowiedz Link Zgłoś