Dodaj do ulubionych

reklamacja w Next - pomocy

26.10.10, 15:14
Dziewczyny, dziś przyszła do mnie paczka z kozaczkami (typ emu) wszystko super, świetnie itd, ale jeden but ma skazę, która wygląda jak przecięcie nożem do tapet, czy czymś bardzo ostrym.
Na pewno nie zrobiłam to ja, bo nie otwieram czymś takim tego typu paczek, zresztą worek od butów jest cały.
Jak załatwić reklamację i ile może kosztować wysyłka do nich.
Chciałabym zareklamować, ale na zasadzie by odesłali mi towar wolny od wad.

Niestety z angielskiego jestem gamoń crying
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 15:51
      w paczce mialas taka kartke? wymienone rzeczy ktore przyslali, i jakas tabelka?

jak oddajesz towar albo go reklamujesz masz w tabeli numery produktu ktore zakupilas, i puste miejsca obok, w tych miejscach obok przy danej rzeczy zaznaczasz co jest zle(czesto sklepy maja swoje literki albo cyfry oznaczajace dana wade ,dlaczego oddajesz itd) wtedy uzywasz tego ich oznaczenia i dodatkowo z boku sie pisze co jest zle , jak wysylasz towar do nich to zawsze z ta ich kartka wypelniona
      • clonek13 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 15:52
        ps. ta kartke z tabelka do zwrotu sie orrywa albo odkleja, a ta gore gdzie masz dowod zaplaty itd zostaw sobie
    • paliwodaj Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 15:53
      jezeli dostalas wadliwy towar, to nawet nie mysl ze mozesz placic za przesylke zwrotna, czy wymiane i to ze wysylka byla poza granice nie ma nic do rzeczy
      Jak najszybciej zadzwon i zglos problem, popros o rozmowe z supervisor-em najlepiej, powiedz ze jestes bardzo zawiedziona , czasmi gdy jest sie zbyt pokornym sklepy wykorzystuja to i mniej korzystnie zalatwiaja takie sprawy
      • sylki Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 15:56
        Paliwodaj wszystko super, ale ja nie mówię po angielski, napisać mogę w formie kali być kali robić, ale o rozmowie przez tel mogę zapomnieć sad
        • paliwodaj Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 16:09
          moze popros kogos zeby za Ciebie zadzwonil, nie wiem tez czy maja taka opcje zeby polaczyli cie z tlumaczem, niektore sklepy maja takie opcje , szczegolnie te wieksze jak tez np Next.
          Uwazam ze to wazne zeby zadzwonic, a moze juz wczesniej wysla Ci druga pare zanim otrzymaja zwrot..
          • ilo9 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 16:16
            Z Twoich postow zrozumialam,ze jestes w Pl,tak?
            Bedac w Uk,tak jak poprzedniczka napisala w takiej sytuacji,odrywa sie nalepke,ktora jest do odklejenia na rachunku od nich,nakleja sie to na reklamowke zaznaczajac ilosc artykulow do zwrotu.Z tylu do odciecia, masz tablelke,tam kolo artykulu,ktory chcesz zwrocic,wpisujesz A(ktory w Next akurat oznacza, faulty item.)To wrzucasz do srodka paczki razem z rzecza do zwrotu.
            Nie mam pojecia jak to jest jak zwraca sie towar z Pl,bo w Uk,odbiera to kurier i on daje Ci potwierdzenie,ze dana rzecz sie zwraca.Oczywiscie w przypadku zwrotow,najpierw trzeba zadzwonic do Next Customer Service i poinformowac o zwrocie,zeby wyslali do Ciebie kuriera.
            Na pewno w Twoim wypadku trzeba by bylo zadzwonic!!
            • ilo9 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 16:42
              Ja mialam raz sytuacje z wadliwym towarem,sukienka miala skaze i gdy kurier przyjechal odebrac wadliwy towar,dostarczyl ta sama rzecz bez wad!
            • ella111 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 16:52
              rzeba do nich napisac, oni odpisza zeby odeslac wadliwy towar a potem zwroca wartosc towaru i koszt przesylki (na karte kredytowa)
              • sylki Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 16:53
                ale ja nie chce pieniędzy wink chcę buty.
                • malwina79 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 17:20
                  Ja miałam podobną sytuację z tym, że mnie przysłali zły rozmiar butów (mule). Zadzwoniłam do nich, przeprosili i kazali odesłać. Mieli mi zwrócić koszty wysyłki do nich + wysłać ponownie na swój koszt. W końcu jednak nie oddawałam butów bo stwiedrdziłam, że moje dziecko może w nich jednak chodzić (różnica w rozmiarze nie była duża).
                  Najlepiej jest jednak do nich zadzwonić, poproś może kogoś znajomego, najlepiej kobietę, która poda się za Ciebie, z mężczyzną nie będą chcieli rozmawiać (mój mąż mówi płynnie po angielsku, ja miewam opory smile )
                  • ilo9 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 18:03
                    U nas konto jest na meza,a dzwonie w razie potrzeby zawsze ja smile Tlumacze na wstepie,ze jestem zona i nigdy nie bylo z tym problemu.
                    • sylki Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 18:08
                      Powiedzcie mi w jakich godzinach do nich można dzwonić?
                      • paliwodaj Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 18:58
                        cala dobe
                        Next Directory Orders (also for Payments, Collection/Return requests and Directory requests): 0844 844 8000* (24 Hours, 7 Days A Week)

• ilo9 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 19:01
                          Cala dobe w Uk.Na na stronie europejskiej dla Pl,podany jest inny nr telefonu:

Poland - 222120633
                      • aleksandra1977 Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 19:04
                        Sylki, na stronie www.nextdirectory.eu znalazlam polski numer telefonu dla zamowien miedzynarodowych: 22 212 06 33
                        www.nextdirect.com/help/en/pl/Section.aspx?ItemId=11412
                        • sylki Re: reklamacja w Next - pomocy 26.10.10, 19:11
                          Wiem, że jest, to znalazłam big_grin
                          Gadają niestety po angielsku hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka