20.10.06, 08:15
kurcze, tak pozno nadaja..

jak to sie skonczylo po strzale Rosjanina???
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Re: kukułka 20.10.06, 09:15
      Lipa z ta pora emisji. Zarejestrowalem tylko poczatek:-( Trzeba bedzie
      skombinowac z sieci.
      Dzierżż!!!
    • klaudia_klein Re: kukułka 20.10.06, 11:10
      Co sie stalo? Veiko przezyl dzieki zabiegom Kukulki, zabiegom szamanskim
      oczywiscie. Po dojscu Veiko do siebie ( scena z powrotem z zaswiatow bardzo
      skandynawska:) Anne przyjmuje do lozka Iwana i znowu wyje w nieboglosy na cala
      Laponie:) Super:) Potem mezczyzni przed zima odzianiu w skory z prowiantem
      odchodza.Anne jest smutna ale zgadza sie. Mezczyzni na gorze zegnaja sie i
      kazdy odchodzi w swoja strone. A wszystko bylo opowiescia Anne 1o lat po wojnie
      kiedy siedziala na zboczu gory ( piekny widok) a obok niej dwaj chlopcy.
      Powiedziala ze dala im imiona po ich ojcach:) czyli Veiko i Iwan.Rewelacyjny
      fim.
      • yahoo10 Re: kukułka 20.10.06, 12:40
        no walsnie b fajny film ale jak zwykle u nas w tvp bardzo pozno po bandzie
        tepych gadajacych glow, pijanych michnikach i gudzowatych i calym innym
        niepotrzebnym badziewiu, w nocy o 1 nadaja super filmy produkcji rosyjskiej...
      • wilczy_ogon Re: kukułka 20.10.06, 16:08
        klaudia_klein napisała:

> Powiedziala ze dala im imiona po ich ojcach:) czyli Veiko i Iwan.Rewelacyjny
        > fim.

Nie Iwan, tylko Idźwon :) Ale film rzeczywiście perełka.
    • pedant Re: kukułka 20.10.06, 15:18
      aż przyjemnie było popatrzeć i posłuchać!! - bo nie było lektora, ani dabingu.
      i pośmiać się było z czego... ubaw po pachy. laponka, norweg i rosjanin gadają każde w swoim języku i wiedzą, że dzwonią ale nie wiedzą w którym kosciele: "jak się nazywasz? ja veiko, a ty? idź won faszysto! - Veiko - Idźwon.." hi hi
      i te teksty kukułki.. o braku chłopa od czterech lat..
      trudno było mi uwierzyć w rosyjską produkcję - ale to brak mojej wiedzy z kina..
      świetnie dobrani aktorzy - znakomicie reprezentowali swój narodowy charakter.
      i.. była to kolejna historia z czasów wojny światowej -ale jakże inna! i pasjonująca.
      zbyt późno emisja!!! równie dobrze mogą nadawać te filmy o 4 w nocy!
      • bazyliszek4 Re: kukułka 20.10.06, 15:58
        to był Fin, a nie Norweg.
        film rzeczywiście znakomity. rewelacyjne "dialogi" (najlepszy z żoną-Jesieninem
        i wcześniej gdy Veiko próbuje sie dogadać z Iwanem poprzez tytuły dzieł -
        "Wojna i Pokój", "Pożegnanie z bronią", "Idiota") i znakomite zawracanie z
        drogi ku krainie zmarłych...
    • orald Re: kukułka 20.10.06, 17:56
      Już miałem iść spać, ale zacząłem oglądać i wciągnęło .....
      Najlepsza scena, kiedy Laponka wylicza, którego przystojniaczka by tu wziąć do
      łóżka (jasne nawiązanie do "Pulp Fiction). Ktoś pamięta tekst tej wyliczanki?
      Trzy uwagi:
      1. Po raz pierwszy widziałem, żeby z ruskiego zrobili prawie negatywnego bohatera.
      2. Lepiej dla ruskiego brzmiało by imię "Paszoł won".
      3. Cudowny/genialny film.
      • kropka.nad.zet no i tak było (prawie) 27.10.06, 22:09
        w oryginale mówili "Pszoł ty", na polski przetłumaczyli "Idźwon" :DD
        film re-we-la-cyj-ny
        dobrze, że mogłam nagrać i potem spokojnie obejrzeć, bo chyba bym nie
        wytrzymała - za późna pora emisji

a tak z innej bajki - jakiś czas temu w telewizji pokazywali - też późno -
        świetny rosyjski film "Córki mafii" (org. "Siestry") - obie dziewuszki grały
        tak, że daj Boże zdrowie!!

orald napisał:
        Lepiej dla ruskiego brzmiało by imię "Paszoł won".
    • zweglony_pazur świetny film 20.10.06, 23:01
      plus za napisy zamiast lektora i duuuuży minus za porę emisji. czy ten film
      wyszedł na płytach? można go gdzies znaleźć?
      • ariadna-enta Re: świetny film 20.10.06, 23:37
        Przyłączam się do chóru zachwyconych-ten film to prawdziwa perełka pośród
        ogólnego badziewia i do znudzenia powtarzanych filmów.A,że póżno no cóż trzeba
        się do tego przyzwyczaić,albo nagrywać.
        • lesow Re: świetny film 21.10.06, 00:23
          Po Waszych wypowiedziach cieszę się, że film nagrałem...
          Jak komuś b. zależy to z płytą dvd nie ma problemu ( za cenę płyty + prąd) :-) +
          koszty wysyłki... i plusi plus i plus... no nie to zart
          • cze67 Re: świetny film 27.10.06, 10:43
            Także nagrałem, tyle że na wideo, i dwa dni temu obejrzałem. Gdybym miał
            punktować tak jak ocenia się płyty, dałbym 10/10. Rewelacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka