yahoo10 20.10.06, 08:15 kurcze, tak pozno nadaja.. jak to sie skonczylo po strzale Rosjanina??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziad_borowy Re: kukułka 20.10.06, 09:15 Lipa z ta pora emisji. Zarejestrowalem tylko poczatek:-( Trzeba bedzie skombinowac z sieci. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_klein Re: kukułka 20.10.06, 11:10 Co sie stalo? Veiko przezyl dzieki zabiegom Kukulki, zabiegom szamanskim oczywiscie. Po dojscu Veiko do siebie ( scena z powrotem z zaswiatow bardzo skandynawska:) Anne przyjmuje do lozka Iwana i znowu wyje w nieboglosy na cala Laponie:) Super:) Potem mezczyzni przed zima odzianiu w skory z prowiantem odchodza.Anne jest smutna ale zgadza sie. Mezczyzni na gorze zegnaja sie i kazdy odchodzi w swoja strone. A wszystko bylo opowiescia Anne 1o lat po wojnie kiedy siedziala na zboczu gory ( piekny widok) a obok niej dwaj chlopcy. Powiedziala ze dala im imiona po ich ojcach:) czyli Veiko i Iwan.Rewelacyjny fim. Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo10 Re: kukułka 20.10.06, 12:40 no walsnie b fajny film ale jak zwykle u nas w tvp bardzo pozno po bandzie tepych gadajacych glow, pijanych michnikach i gudzowatych i calym innym niepotrzebnym badziewiu, w nocy o 1 nadaja super filmy produkcji rosyjskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
wilczy_ogon Re: kukułka 20.10.06, 16:08 klaudia_klein napisała: > Powiedziala ze dala im imiona po ich ojcach:) czyli Veiko i Iwan.Rewelacyjny > fim. Nie Iwan, tylko Idźwon :) Ale film rzeczywiście perełka. Odpowiedz Link Zgłoś
pedant Re: kukułka 20.10.06, 15:18 aż przyjemnie było popatrzeć i posłuchać!! - bo nie było lektora, ani dabingu. i pośmiać się było z czego... ubaw po pachy. laponka, norweg i rosjanin gadają każde w swoim języku i wiedzą, że dzwonią ale nie wiedzą w którym kosciele: "jak się nazywasz? ja veiko, a ty? idź won faszysto! - Veiko - Idźwon.." hi hi i te teksty kukułki.. o braku chłopa od czterech lat.. trudno było mi uwierzyć w rosyjską produkcję - ale to brak mojej wiedzy z kina.. świetnie dobrani aktorzy - znakomicie reprezentowali swój narodowy charakter. i.. była to kolejna historia z czasów wojny światowej -ale jakże inna! i pasjonująca. zbyt późno emisja!!! równie dobrze mogą nadawać te filmy o 4 w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: kukułka 20.10.06, 15:58 to był Fin, a nie Norweg. film rzeczywiście znakomity. rewelacyjne "dialogi" (najlepszy z żoną-Jesieninem i wcześniej gdy Veiko próbuje sie dogadać z Iwanem poprzez tytuły dzieł - "Wojna i Pokój", "Pożegnanie z bronią", "Idiota") i znakomite zawracanie z drogi ku krainie zmarłych... Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: kukułka 20.10.06, 17:56 Już miałem iść spać, ale zacząłem oglądać i wciągnęło ..... Najlepsza scena, kiedy Laponka wylicza, którego przystojniaczka by tu wziąć do łóżka (jasne nawiązanie do "Pulp Fiction). Ktoś pamięta tekst tej wyliczanki? Trzy uwagi: 1. Po raz pierwszy widziałem, żeby z ruskiego zrobili prawie negatywnego bohatera. 2. Lepiej dla ruskiego brzmiało by imię "Paszoł won". 3. Cudowny/genialny film. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet no i tak było (prawie) 27.10.06, 22:09 w oryginale mówili "Pszoł ty", na polski przetłumaczyli "Idźwon" :DD film re-we-la-cyj-ny dobrze, że mogłam nagrać i potem spokojnie obejrzeć, bo chyba bym nie wytrzymała - za późna pora emisji a tak z innej bajki - jakiś czas temu w telewizji pokazywali - też późno - świetny rosyjski film "Córki mafii" (org. "Siestry") - obie dziewuszki grały tak, że daj Boże zdrowie!! orald napisał: Lepiej dla ruskiego brzmiało by imię "Paszoł won". Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur świetny film 20.10.06, 23:01 plus za napisy zamiast lektora i duuuuży minus za porę emisji. czy ten film wyszedł na płytach? można go gdzies znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: świetny film 20.10.06, 23:37 Przyłączam się do chóru zachwyconych-ten film to prawdziwa perełka pośród ogólnego badziewia i do znudzenia powtarzanych filmów.A,że póżno no cóż trzeba się do tego przyzwyczaić,albo nagrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lesow Re: świetny film 21.10.06, 00:23 Po Waszych wypowiedziach cieszę się, że film nagrałem... Jak komuś b. zależy to z płytą dvd nie ma problemu ( za cenę płyty + prąd) :-) + koszty wysyłki... i plusi plus i plus... no nie to zart Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: świetny film 27.10.06, 10:43 Także nagrałem, tyle że na wideo, i dwa dni temu obejrzałem. Gdybym miał punktować tak jak ocenia się płyty, dałbym 10/10. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś