Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny - Starbucks

18.11.10, 18:40
Wpadły mi w oko kubki termiczne w Starbucksie. Jest kilka rodzajów (wszystkie bez ucha, a na takim właśnie mi zalezy):
- zwykłe, nieduże, 25 zł
- duże, m. in. w kurpiowską wycinankę lub z motywem światecznym, ceny 32-35 zł,
- duże, w Poznaniu niebiesko-granatowe, ponad 60 zł.

Pytanie brzmi - jak jest z ich jakością? Czy macie któryś z wymienionych typów? Chciałabym zabierać herbatę na uczelnię i przez jakiś czas mieć ją ciepłą (nie wymagam wytrzymałości termosu wink, ale kubek musi być na tyle szczelny, żebym mogła go włożyć do torebki i żeby nic się nie wylało po zakręceniu. Czy kubki ze Starbucks'a spełniają te warunki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc smile
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 A Tchibo? 18.11.10, 19:01
      Mam to samo pytanie o kubek termiczny Tchibo, ten z pojawiającym się wzorem. Czy jest szczelny? Nie wyleje się w torebce?
    • ju_mi Re: Kubek termiczny - Starbucks 18.11.10, 19:11
      Mam kubek ze Starbucks'a mały, zwykły. Kosztował chyba 24,90zł. Taki jak ten po prawej:
      https://starbucks.pl/NR/rdonlyres/E26E254D-A817-46BE-B885-CF3C6523EF85/7643/thumb_bialy_czarny.jpg
      Jezeli chodzi o szczelność to nie ma sobie równych - noszę go w torebce w przeróznych pozycjach i nigdy nie wylała się nawet kropelka. Można nim rzucać i nie popuści wink Lubię ten kubek również dlatego, że jest mały, poręczny oraz łatwo się go myje (można w zmywarce).
      Gorzej z trzymaniem ciepła - robię sobie kawę w domu i za ok. 30-40 minut piję ją w pracy i kawa jest juz letnia. No ale nie jest to termos wink
      • aniaop Re: Kubek termiczny - Starbucks 23.11.10, 18:58
        Naprawde tylko 30 min? To nie pocieszylas mniesad a mialam zamiar jutro pojechac sobie taki kubek kupic. Ja niestety jade, a wlasciwie stojetongue_out do pracy juz ponad godzine i wlasnie wykombinowalam, ze bede wychodzic 15 min wczesniej, ale wtedy nie dam rady napic sie juz w domu dobrej kawy i chcialam ja zabrac ze soba...
    • muza24 Re: Kubek termiczny - Starbucks 21.11.10, 21:48
      Też się zastanawiałam nad tym kubkiem.

A może ktoś poleci inne, sprawdzone (nie przeciekające, trzymające ciepło) kubki?

P.
      • pitu_finka Re: Kubek termiczny - Starbucks 22.11.10, 08:58
        Ten z Tchibo też jest szczelny ale ciepła jak termos nie trzyma. Ja go jednak lubię.
    • leneczkaz Re: Kubek termiczny - Starbucks 23.11.10, 19:22
      To nie jest termos. To jest kubek do samochodu żeby sobie pić w drodze (jak nie zdążysz wypić w domu) i się nie oblać.
      • aniaop Re: Kubek termiczny - Starbucks 23.11.10, 19:46
        ale ja nie pragne miec tej kawy cieplej po poludniu, chcialabym ja wypic po godziniesmile W samochodzie picie odpada, bo ze wzgledow zdrowotnych musze do kawy cos przegryzac a jesc w aucie nie mam w zwyczajuwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka