donciaw 19.11.10, 18:33 Orientujecie się może gdzie jest korzystniej/taniej kupować lego? Przed Mikołajkami pewnie bedą w sklepach spore przeceny, nie wiem więc czy zamawiać na all czy poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Lego-allegro czy markety? 19.11.10, 19:16 Nie wiem, czy przed Mikołajkami będą jeszcze jakies dodatkowe przeceny w marketach. Generalnie, w kazdym markecie jest juz swiateczna gazetka promocyjna. Akurat to czego potrzebowalam nie bylo nigdzie w promocji (jakos zazwyczaj tak bywa z Lego więc znalazłam na Allegro, a kupilam bezp. w ich sklepie (cena taka sama jak na All.). Cena była dużo niższa niz w marketach, na jednym zestawie róznica w granicach 60 -70 złotych, albo i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
amy77 Re: Lego-allegro czy markety? 19.11.10, 19:44 Dziś byłam w Auchan i jest tam duży wybór lego, moim zdaniem tanie. Dla przykładu: duplo samolot na allegro ok. 52 + przesyłka, w Auchan 51 z groszami a odpada przesyłka. Tak samo z dużym pudłem klocków: na allegro ok. 100, w Auchan podobnie (parę złotych różnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Lego-allegro czy markety? 19.11.10, 20:50 byle tylko nie kupowac w Smyku, bo tam ceny sa z kosmosu. dla przykladu: kupilam na allegro synkowi na mikolaja lotnisko 3182 za 287 zl (u innych sprzedawcow ok 300 zl), a w smyku - uwaga !!!!! - 479 zl !!!! w marketach tez bywaja dobre ceny, trzeba sledzic gazetki. ale znowu tak wyboru wielkiego nie ma. akurat mi sie udalo kupic inny zestaw z samolotem z gazetki Tesco za 109 zl, przeceniony ze 159 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Lego-allegro czy markety? 19.11.10, 21:27 A ja z cierpliwością czekam na promocję w carrefour, tą co była w zeszłym roku jakoś 27 listopada - 40% na zabawki, różnica w bonach. Oczywiście prezenty te mniej pewne, mam już kupione bo wolę nie ryzykować, ale Lego czy Ciastolinę właśnie planuje zakupić na jakiejś promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
anaq Re: Lego-allegro czy markety? 20.11.10, 12:01 Ja na allegro szukam wśród najtańszych ofert sklepów z odbiorem osobistym. I tak np. w Warszawie znalazłam takiego (dystrybutora allegro) co ma bardzo tanio na allegro i dbiór w BUW-ie. A, i jeszcze w realu jak ktos ma kupony jest bardzo tanio pudło klocków lego. Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Lego-allegro czy markety? do anaq 20.11.10, 12:14 A możesz podać co to za sprzedawca? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Lego-allegro czy markety? do anaq 20.11.10, 17:22 anaq napisała: > użytkownik lego2004 Akurat ten sprzedawca nie wszystko ma w atrakcyjnych cenach, niektóre zestawy Duplo ma droższe niż w Carrefourze. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Lego-allegro czy markety? 20.11.10, 17:24 Zależy jakie zestawy, ja szukałam duplo i zestawy, które mnie interesowały najtaniej były w carrefourze, nie wiem jak z innymi lego, ale najlepiej po prostu sprawdzić osobiście, nie wszystkie klocki są w gazetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Lego-allegro czy markety? 20.11.10, 20:51 Jeśli chodzi o Warszawę ja kupuję na All u "shc1". Ceny bardzo przystępne, przynajmniej tego co chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Lego-allegro czy markety? 20.11.10, 20:52 Aha, odbiór w okolicach Płowieckiej. Jak dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: Lego-allegro czy markety? 21.11.10, 00:41 Makro "zeszło na psy" z zabawkami. Przynajmniej to w Gdyni,a Lego to nigdy tam nie kupiłam. Ja ściągałam z All, bo pociąg nie wszędzie jest, a w październiku były jeszcze dobre ceny. W Tescow zeszłym tygodniu był zestaw samolot z limuzyną w dobrej cenie - coś koło 75 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Lego-allegro czy markety? 20.11.10, 23:12 Zależy jakie lego szukasz. Od poniedziałku w netto lego creator po 29 zł, takie w pudełkach plastikowych i jeszcze jakieś dla starszych- nie zwróciłam uwagi bo dla nas za dorosłe. Ale po creatora 4+ na pewno się wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: Lego-allegro czy markety? 20.11.10, 23:21 Właśnie kupiłam duplo zestaw podstawowy 80 klocków w Merlinie - taniej niż na allegro, bo przesyłka do empiku gratis. Ale zestawów z figurkami bym u nich nie kupiła - wypadają mniej korzystnie (przynajmniej te, którymi się interesowałam), niż allegro z odbiorem osobistym (w Łodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
nieaga Re: Lego-allegro czy markety? 21.11.10, 11:06 Gdyby ktoś poszukiwał LEGO i PLAYMOBIL znajomy prowadził sklep ale z powodu wyjazdu zakończył działalność zostały mu resztki i sprzedaje w niezłych cenach.Z tego co wiem ma jeszcze kilka opakowań DUPLO XXL (ok 200 szt) i tych 4+ XXL (zdaje sie 1600 szt) do tego jakieś zestawy z drobnych lego. Świetny posterunek z PAYMOBILA coś takiego allegro.pl/playmobil-4264-posterunek-policji-rekl-tv-krk-i1317926857.html -szkoda, że mój młody już za mały bo on chce za to coś ok 250 a na allegro za > 300 zł i kilka jakichś małych zestawików z tego playmobila zdaje się coś z konikiem.Miał jeszcze resztki gier ale już mu sie porozchodziły. Jakbyście były zainteresowane mogę dowiedzieć się co jeszcze ma i po ile bo znam tylko niektóre ceny (brałam od niego koleżankom z forum i z pracy)i mogę Wam nabyć ceny ma trochę niższe niż na allegro bo nie chce mu się bawić w aukcje i sprzedaje miedzy znajomymi zakupiłam już u niego młodemu te lego 4+ 1600 klockow za 150 i młodej z duplo supermarket za 95 . Jakby co odzywajcie sie na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_h DUPLO 5588 -allegro czy markety? 22.11.10, 17:40 Podnoszę wątek. Szukam zestawu DUPLO 5588. Widzieliście gdzieś w realu, poza allegro? Jeśli tak, to piszcie gdzie i w jakiej cenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: DUPLO 5588 -allegro czy markety? 22.11.10, 18:59 w realu jest podobny zestaw 5511 za 175 Odpowiedz Link Zgłoś