ripani Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 18:45 Mutsy 3 rider - same zalety z wyjątkiem dużo zajmującego miejsca w bagażniku. Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek15 Re: jakie macie wózki? 08.12.10, 12:09 EMMALJUNGA EDGE DUO COMBI SPORT - genialny, choc to kolumbryna i cięzki to jednak zadna drioga mu nie straszna, i lekko sie prowadzi. dużo miejsca dla dziecka. do tego wózek nieznieszczalny MACLAREN TECHNO XLR - bardzo stabilna i wytrzymała parasolka jak na tego typu wózek. wygodna na zakupy i na miejsce spacery. odpada jednak zimą i na leśnych terenach. ale też jest bardzo trwały. ja mam od siosrty po dwójce dzieci a nadal wygląda jakby mial z pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek15 Re: jakie macie wózki? 08.12.10, 12:10 koliberek15 napisała: > EMMALJUNGA EDGE DUO COMBI SPORT - genialny, choc to kolumbryna i cięzki to jedn > ak zadna drioga mu nie straszna, i lekko sie prowadzi. dużo miejsca dla dziecka > . do tego wózek nieznieszczalny > > zapom niałam dopisac wady tych wózków - niestety są drogie > MACLAREN TECHNO XLR - bardzo stabilna i wytrzymała parasolka jak na tego typu w > ózek. wygodna na zakupy i na miejsce spacery. odpada jednak zimą i na leśnych t > erenach. ale też jest bardzo trwały. ja mam od siosrty po dwójce dzieci a nadal > wygląda jakby mial z pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Wyhwalany X-lander XA 08.12.10, 12:36 To byla u mnie porazka i to czesc spacerowa. Rzeczywiscie wozek latwy w prowadzeniu i to jest jego JEDYNA zaleta. Wady: - brak mozliwosci przekladania raczki - plytka budka - kolyskowe siedzisko spacerowki (moja mala nie lubila tej odchylonej pozycji. Kropka ) - Ciezkie i niewygodne podnoszenie oparcia w spacerowce (taka tasma ktora trzeba ciagnac ale przy tym nasickac zasiskacz tego pasa) Jak ktos wie jak to moze byc w innych wozkach, lekko jedna reka, wie o co mi chodzi. - ciezki jak na taka kontrukcje Ja po wymeczneiu sie kilka tygodni w czesci spacerowej sprzedala to cale barahlo i kupilam klasyczny wozek - z duzym siedzieskiem, duuuuuuuza budka i przekladana raczka - czyli austriacki HOCO Zaphir Teraz mamy jeszcze lekka spacerowke Breeze na wypady na miasto, ktora jako jedyna nie ma kolyskowego siedziska Odpowiedz Link Zgłoś
olafowamama Re: Wyhwalany X-lander XA 08.12.10, 14:34 Kolejny raz powtarzam, że od 2 lat w x-landerze xa buda jest powiększona i naprawdę jie znam wiele wózków z tak dobrze osłaniająca dziecko budką. jest tam taki zamek, który po rozpięciu powoduje powiększenie budki www.mazylioratai.lt/i/File/x-lander%20maly.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wyhwalany X-lander XA 08.12.10, 15:47 Ja pisalam o naprawde duuuzych budkach takih jak ma np. Emmaljunga, Hoco....to co Ty podajesz to tylko kosmetyczna poprawka i naprawde nie jest w zadnym punkcie tak dobra jak porzadna duuuuuuza budka www.barnevognguiden.no/images/stories/jreviews/79_sport%20combi1_1171399056.jpg zauwaz ze ta budka ma taka zakladke(kaptur) pod wozkiem, ktora gdy sie budke przechyla do przodu nie robi dziury za glowa malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wyhwalany X-lander XA 08.12.10, 15:55 tu link do hoco www.hoco.at/produkte/zaphir/ Trudno to slownie wytlumaczyc. Ale mialam do czynienia i z budka X-landera (teraz jest to samo tylko rozsuwane) i macalam budki Emmaljungi, Bassona, Hoco, ..... Odpowiedz Link Zgłoś
olafowamama Re: Wyhwalany X-lander XA 09.12.10, 08:43 Nadal uważam że w wersji spacerowej xa budka jest jednak lepsza i lepiej osłania dziecko. W tym wózku jak jedziesz pod wiatr to dmucha dziecku prosto w twarz, w xa naciągasz budę i dziecko jest całe osłonięte od wiatru czy sypiącego śniegu. Ale umówmy się, że to kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wyhwalany X-lander XA 09.12.10, 09:15 olafowamama napisała: > Nadal uważam że w wersji spacerowej xa budka jest jednak lepsza i lepiej osłani > a dziecko. W tym wózku jak jedziesz pod wiatr to dmucha dziecku prosto w twarz, W tym wozku jak dmucha dziecku w twarz to przekladasz raczke > w xa naciągasz budę i dziecko jest całe osłonięte od wiatru czy sypiącego śnie > gu. Heheheheheeeee. Ile naciagniesz te budke? Budke w Hoco lub Emmaljunga (jak nie chcesz przekladac raczki) mozesz calkiem polozyc....tego nie zrobisz w XA > Ale umówmy się, że to kwestia gustu... Umowmy sie, ze XA jest ladnym wozkiem, latwo sie go prowadzi. Poza tym brakuje mu wiele gadzetow (budka to najmniejszy brak) ktore maja inne wozki: przekladana raczka, siedzisko pod katem 90% a nie kolyska, mozliwosc rozlozenia siedziska na plasko i podniesienia JEDNA reka wraz ze spiacym dziekiem....miekkie zawieszenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
olafowamama Re: Wyhwalany X-lander XA 09.12.10, 08:40 Ale w xa nawet przy powiększonej budce (czyli rozpiętym zamku i naciągniętej budzie do pałąka) i nawet rozłożonej na płasko spacerówce nie ma żadnej dziury za głową dziecka. Tak właśnie teraz wożę małego. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wyhwalany X-lander XA 09.12.10, 09:24 olafowamama napisała: > Ale w xa nawet przy powiększonej budce (czyli rozpiętym zamku i naciągniętej bu > dzie do pałąka) i nawet rozłożonej na płasko spacerówce Od kiedy spacerowka XA rozklada sie na plasko? Chyba nie wiesz co to znaczy plasko tak samo jak duzzza budka. Znajdz w okolicy mame z Emmaljunga to zobaczysz co to plasko i duzzz budka. Jak tak mialam.....i zrozumialam, ze zakupa XA bo ladny byl bledem.... nie ma żadnej dziury za > głową dziecka. Tak właśnie teraz wożę małego. Odpowiedz Link Zgłoś
olafowamama Re: Wyhwalany X-lander XA 09.12.10, 10:31 Ok prawie na płasko, ale akurat nie o tym była dyskusja, więc nie czepiaj się szczegółów. Miałam na myśli spacerówkę rozłożoną na maxa. Moje dziecko całkiem nieźle radzi sobie z siedzeniem, więc nie widzę w tym problemu. Do leżenia na płasko miał gondolkę. A co do budki już napisałam, że to rzecz gustu. Ja budą x-landera jestem zachwycona tak jak masa moich koleżanek. Ale zapewne wszystkie się nie znamy. Generalnie napisałam tego posta głównie po to, aby uświadomić dziewczynom, które zastanawiają się nad tym wózkiem, że buda nie jest taką katastrofą jak Ty ją przedstawiasz,a nie po to żeby udowodnić Ci, że jest inaczej. W tym miejscu uważam naszą dyskusję za zakończoną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: Wyhwalany X-lander XA 08.12.10, 15:52 To nie widziałaś, co kupujesz? Przecież takie rzeczy, jak przekładana rączka, płytka budka sprawdza się przy zakupie. Moje jedyne zastrzeżenie, to podnoszenie tego oparcia, faktycznie jest ciężko, chociaż już widzę, że się wyregulowuje, a używam spacerówki od trzech dni. No i muszę to napisać - wychwalany. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wyhwalany X-lander XA 08.12.10, 15:58 gemmi18 napisała: > To nie widziałaś, co kupujesz? Widzialam, dlatego kupilam (spodobal mi sie). Ale jak zaczelam uzywac spacerowke to poznalam ... i sie go pozbylam. To byl moj pierwszy wozek.....na bledach czlowiek sie uczy, nie wiedzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
swingwasp Re: jakie macie wózki? 08.12.10, 22:09 Bebecar Style At 3 w 1 Zalety: - gondola duża,z regulowanym oparciem. Ma też funkcję kołyski, jak nie bierzemy stelaża z wózka to bujamy w gondolce podczas usypiania, można montować w obie strony, łatwo zdjąć i wyprać tapicerkę - wózek mieści się do małego auta (mam hyundai atos i stelaż mieści sie w bagażniku a gondolkę wozimy z przodu, do tyłu też wejdzie obok fotelika) - regulowana rączka wózka, - wygodny w użyciu kosz na zakupy, - wózek bardzo łatwo się składa (dwa przyciski) i pierze, - budka z okienkiem-moskitierą - łatwo zdejmuje się koła - duże, pompowane koła - szybko nie przemaka na deszczu, - wystarczy spokojnie dla min 3 dzieci (nasz właśnie wozi drugie i pewnie jeszcze długo pojeździ) - łatwo założyć gondolę/spacerówkę/fotelik na stelaz - spacerówka - rozkłada się na płask, wyjmowana i zafoliowana barierka, tapicerkę można całą zdjąć i prać w pralce, pokrowiec z gondoli pasuje tu na nóżki, budka też. Montowana w obie strony. - fotelik - łatwy do zamontowania i wymontowania w aucie bez adapterów, łątwo wpina się w obie strony w stelaż wózka, łatwo się zdejmuje do prania. Ma pokrowiec na nóżki i własną budkę. Wady: - cena - waga (po rozłożeniu na stelaż i np gondolę nie jest już tak źle ale w całości makabra) - paski na zawieszeniu trochę skrzypią podczas bujania - hamulec i budka działają stosunkowo głośno - fotelik jest ciasny w ramionach tzn dziecku jest wygodnie nawet w zimowym kombinezonie ale za to niewygodnie się go tam wkłada (coś za coś bo za to dobrze chroni główkę dziecka z boków) czyli taka wada w wygodzie rodzica Jak dla mnie super, jestem bardzo zadowolona z tego wózka. Mój młody też. Jest dosyć duży a nadal jeździ i jeszcze pojeździ w gondolce (ma tam dosyć miejsca nawet w kombinezonie i grubym śpiworze) a na tym w zimie najbardziej mi zależało. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: jakie macie wózki? 09.12.10, 11:56 Roan Marita. Zalety: duża gondola, stabilny, mocny, dobre amortyzatory, duże pompowane koła, ładny wygląd, duży bagażnik, fajna torba, spacerówka montowana dwustronnie (do świata albo rodzica), regulowane siedzisko i podnóżek w spacerówce Wady: nieskrętne koła (choć w terenie niepotrzebne, najlepiej jakby były skrętne z możliwością zablokowania), ciężkość, duże gabaryty jak chce się przewozić autem, brak okienka w budce (przydatne w spacerówce, gdy dziecko jedzie przodem do świata), brak okienka z tyłu, przez które dzieci często lubią patrzeć leżąc na brzuszku, hamulec nożny zbyt niedelikatny (nie sposób używać w sandałach lub japonkach latem). Generalnie jestem zadowolona. Wózek mocny, solidny, duży i wygodny. Super się sprawdza w terenie i w śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
enamerele Bartatina Jedo 10.12.10, 20:15 Zalety: - duże, pompowane koła - super na śnieg, czy nierówny teren, jedzie niczym czołg - miękkie zawieszenie na pasach - sprawdza się do bujania małej, gdy zasypia - duża gondola - cena Wady: - kosz na zakupy - obwisnął i zahacza o podłoże, trzeba było zrobić mu konstrukcję podtrzymującą - mam wrażenie, że spacerówka, gdy jest rozłożona na płasko jakoś leci do tyłu, tam gdzie jest głowa. Odpowiedz Link Zgłoś