Dodaj do ulubionych

Do Panów.

17.12.10, 09:54
Drodzy Panowie zwracam sie do was z uprzejma prosba o pomoc,otorz mam pewien problem a sama sobie z nim nie poradze.Chcałam kupic mezowi pod choinke ładowarke solarna do samochodu,ale mam dylemat bo nie wiem do czego ona słuzy i gdzie mozna ja kupic.czy to urzadzenie poradzi sobie z odparowaniem przedniej szyby w samochodzie?z góry dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: Do Panów. 17.12.10, 10:06
      Ładowarka solarna służy do ładowania smile np komórki, laptopa za pomocą promieni słonecznych (a nie słońca), co ona ma wspólnego z przednią szybą to ja nie wiem, ale facetem nei jestem.
      Kiedyś mój mąż chciał takie cudo, ale poczytał w necie i zrezygnował, bardzo awaryjne, bardzo wolno podładowuje, bo ładowaniem tego nie nazwiemy, no chyba że kupisz taka super drogą.
      • lupa_87 Re: Do Panów. 17.12.10, 11:11
        Ładowarka solarna służy do ładowania, a do odparowywania przedniej szyby służą dmuchawki podpinane na przykład pod gniazdo zapalniczki.
        Zeszłej zimy kupiłam taką dmuchawkę (wcale nie najtańszą), ale powiem szczerze, że wielkiego efektu to to nie dało ;-( Różnica od zwykłego nawiewu auta jest taka, że ona od razu wieje ciepłym powietrzem, nie musi się nagrzać jak nawiew, ale to ma mały zasięg. Można jeździć też tym po szybie, żeby szybciej lód zszedł, ale to też długo i niewygodnie. Zrezygnowałam z niej, na rzecz włączenia auta, czekania aż się nagrzeje i starego, dobrego odmrażacza do szyb. Popsikasz i natychmiast schodzi lód, a z dmuchawką/ nagrzewnicą i tak trzeba czekać sporo.
        Facetem nie jestem, ale nie tylko faceci używają takich rzeczy wink
    • egolit Re: Do Panów. 17.12.10, 11:12

Można ją kupić w sklepie stacjonarnym, internetowym oraz na Allegro. Na Allegro widziałem wczoraj po 69 zł, ale przeważnie kosztują powyżej 100. Podłącza się ją do zapalniczki i w razie gdy akumulator zawiedzie to prąd z tej baterii naładowanej słońcem, pomoże.

Są też takie cacka do ładowania komórek, laptopów, mp-3 itd, po 20 kilka zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka