Dodaj do ulubionych

jaki rowerek dla 2-latka?

17.12.10, 14:11
jaki rowerek dla 2-letniego chłopca polecacie - 3kołowy czy może 4kołowy? jakaś firma?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 14:12
      mój ma laufrada i lak-magica-trójkołowca
      • ancymon123 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 14:18
        Ja kupiłam nie rowerek, a motorek Ducati Monster Chicco, czyli taki "rowerek biegowy", ale w wersji z szerokimi kołami. Na początek zakładałam też dołączone kółka boczne. Super sprawa, a to brum, brum, synek ciągle robił. Teraz kupimy juz rowerek biegowy, czyli ten bez pedałów.
        Acha, mamy rowerek trzykołowy, ale synek nie chce na nim jeździć.
        allegro.pl/chicco-71561-motocykl-ducati-monster-jezdzik-grati-i1368754398.html
      • rulsanka Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 14:30
        U nas dokładnie ten sam zestaw smile. Dopóki nie było śniegu, syn pomykał głównie na laufradzie. Magica nie było jak używać, bo mieszkamy przy drodze gruntowej i ciężko się jeździ, a do samochodu nie chciało mi się go wkładać. Laufrad był lekki i poręczny. Teraz z kolei jest zima i syn pomyka trójkołowcem po domu. Zaletą jest to, że magic jeździ też do tyłu i jest zwrotny, więc się w domu mieści. Kupiliśmy też większy rower, 12 cali, ale na razie się nie nadaje - jest za duży. Syn ma 2,5 roku.
    • hermetyczka Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 14:15
      laufrad
    • ola33333 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 17:37

laufrada takiego 10 calowego najmniejszego:

www.puky.de/homepage/produkte/laufraeder/4052.htm
    • zawszexyz Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 18:36
      my juz kupilismy synkowi normalny rowerek , www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3321140/Trail/searchtext%3EKIDS+BIKE.htm bez problemu siega do pedalow , mimo ze nie jest wysoki (86 cm wzrostu ) bo na rowerku jest napisane ze jest od 3 lat, ma tez 3 kolowy rowerek , i moj synek od wakacji zalapal o co chodzi z jazda na rowerze i pedaluje bardzo ladnie, ale on moglby caly dzien jezdzic
    • mikams75 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 18:45
      popieram rowerek biegowy.
      Mamy tez trojkolowy, i dobrze ze kupilam tanio uzywany, bo pedalowanie okazalo sie za skomplikowane i ciagne jezdzi na nim jak na jezdziku choc 100 razy pokazywalam jak sie pedaluje i cwiczymy rowerki nogami. Na 4-kolowym to by nie dosiegnela do pedalow, nawet jakby umiala pedalowac.
      • kasialip5 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 17.12.10, 21:48
        Mój dwulatek dostał trójkołowy rowerek smoby jak miał 1,5 roku (taki: allegro.pl/smoby-rowerek-kubus-puchatek-disney-bagaznik-i1329802270.html). Nauczył sie na nim sam jeździć jak miał 22 msce. Od skończenia 2 lat jeździ na czterokołowym rowerku smoby (allegro.pl/smoby-bezpieczny-quad-obudowany-mechanizm-i1364778738.html) i świetnie sobie radzi (ma 88 cm wzrostu i bez problemu dosięga do pedałów)
        • mikams75 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 20.12.10, 08:10
          jako czeterokolowy mialam na mysli normalny rowerek z doczepianymi bocznymi kolkami - taki jest dla wiekszych dzieci.
    • budzik11 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 18.12.10, 08:35
      Też polecam rowerek biegowy, mój syn ma f-mu Hudora.
    • aleksandra1357 Re: jaki rowerek dla 2-latka? 18.12.10, 10:46
      Polecam biegowy. Mój nauczył się, jak miał niecałe 2,5 roku, ale niektóre dzieci załapują wcześniej. Miałam też trójkołowca, ale biegowy bez pedałów sprawdził się dużo lepiej - można szybko i łatwo jeździć. Mój jeździł całymi kilometrami.
    • betty842 laufrad 18.12.10, 18:50
      Super rzecz! Naprawdę polecam. Ja akurat kupiłam takiego z niższej półki (cenowej) bo myslałam,ze mały nie biędzie chciał jeździć na czymś takim ale myliłam się.Pokochał rowerek biegowy (miał wtedy 2 lata). Fakt,że dziecko nie od razu siada i jedzie.Trzeba z nim trochę potrenować (zachęcać,ale nie zmuszać,do jeżdżenia). Teraz mój mały ma 3,5 roku i póki nie było śniegu smigał na laufradzie.
      Aha,miesiąc przed trzecimi urodzinami nauczył sie jeździć na dwukołowym rowerku z pedałami (nigdy nie miał bocznych kółek).Lubi jeździć rowerkiem z pedałami ale i tak laufrad jest na pierwszym miejscu. Dobrze też jak dziecko ma jakiś pojazd z pedałami bo jak przesiądzie się z laufrada na normalny rower to nie będzie kłopotu z pedałowaniem.Mój mały niestety nie miał okazji trenować pedałowania i jak przesiadaliśmy się na normalny rower to musiałam uczyć go pedałowania-musiałam zrobić kilka rundek z kijem zanim załapał o co chodzi (z równowagą nie było problemu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka