Dodaj do ulubionych

Allegro - pytanie o sprzedaz

03.01.11, 19:11
Dziewczyny czy wystawiacie na allegro ubranka po swoich dzieciach czy moze to za wczesnie ludzie zyja jeszcze swietami czy co ??

ja sprzedaje ciuszki od 1 zl w zwyz body,kaftaniki i nic idzie jak krew z nosa

czy u was tez tak jest
Obserwuj wątek
    • monia111175 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 19:31
      ja sprzedaje i idzie w miare--ale ja nie od 1 zł -tylko mniej wiecej tyle ile bym chciała za daną rzecz.
      Ale kaftaniki i body hmmm,ja tego nie sprzedaje.
      nawet w swieta aukcje mi sie konczyły i tez ktos licytował.
      --
    • makoc Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 19:33
      a w jakim rozmiarze sprzedajesz? jak sprzedawałam ciuszki po moim synku, to w rozmiarze 62 prawie nic nie zeszło, 68 słabo, za to w większych rozmiarach własciwie wszystko. Najgorzej schodziły body 62 i 68.
      • anjazzielonego Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 20:06
        Malutkie ciuszki najlepiej sprzedawać w zestawach, dobrze idą mega paki - na sztuki nie opłaca się kupować, za duży koszt przesyłki.
        • sasanka.1 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 20:36
          mam rozne rozmiary

najwiecej mam wlasnie 62-68 po corce

ale i nie trafione prezenty na 12 -18-24 miesiace rozne ciuszki ktore jeszcze jak nie znalam plci dziecka znajomi szaleli i sa nawet chlopiece
          • annaparzonka Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 21:05
            W tym rozmiarze jak sprzedawalam po synku ale to bylo dawno jak sie nie myle sprzedalam wiekszosc jednak body, spiochy to takie tanie rzeczy i pojedyncze ludzie uzywanych raczej nie kupuja.... ja robialam zestawy po kilka sztuk i zeszlo a i tez mialam licytacje ale od ceny jaka by Mnie satysfakcjonowala. Teraz moze tak slabo schodza bo sa przeceny hmm Ja zabieram sie z zamiarem wystawienia po corce od 92 do 110 i po synku 80 i jakos zabrac sie nie moge bo az tyle tego jest w weekand kolejny kosz zapelnilam zamalymi ciuchami a maz co to jest a ja zamale ciuchy po dzieciach na to wielkie oczy zrobil haha
    • maggi9 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 21:11
      Bo teraz w ogóle wszystko na all się kiepsko sprzedaje-w sklepach wyprzedaże, po świetach ludzie bez kasy.Poczekaj do lutego lub marca.
      • frida_a Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 21:35
        Dokładnie , zawsze wystawiaj jak pora roku i co jest potrzebne , ważne też jest zdjęcie i firma -sama się przekonałam że firmowe lepiej schodzą uncertain
        • krasulas Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 03.01.11, 21:57
          sama niedawno sprzedawałam gigant ilość do rozm.74 chłopięce - markowe!
          i bez rewelacji
          w grudniu zeszły spodnie ocieplane, kilka zestawów koszulek
          o dziwo czapki fajnie poszły, dresy i czapki kolekcyjne KappAhla (a już H&M miał %)
          kaftaniki - nie sprzedawałam, bo też nie używałam (a te co dostałam rozdałam)
          to co najładniejsze zostawiłam na okres wiosenny, resztę rozdałam
          do 80tki nie sprzedaje się nagle/szybko i za fajne pieniądze, bo rodzice kupują osobiście w sklepach, dostają w prezencie, sponsorują dziakowie, a co niektórzy nie przykładają wagi do ubioru lepszejszego dziecka wózkowego/tak małego.
          aaaa... dodam, że niektóre rzeczy wystawiałam parokrotnie i rzadko za 1zł - minimalnie - np. 7zł.
          poszły... ufuf, ale koszt wystawienia jest
          tak jak radzą... zrób zestaw, określ swoją cenę (w granicach rozsądku) i wystaw
          jednak cudów się nie spodziewaj
          powodzenia
    • anaq Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 04.01.11, 11:15
      Kurcze, u mnie ubranka to i przed świętami słabo szły.... A miałam markowe, w super stanie, wielka paczka - i nic, zero zainteresowania. Szybciej za to poszły pojedyncze rzeczy: kozulka z kamizelką (rozbiłam pakę i mi się sprzedało), spodnie ocieplane, kurtka. Jedna babka wzięła same bodziaki, śpiochy... Kurcze, im mniejszy zestaw, tym lepiej schodzi... Myślę, że to jest tak, ze ludzie potrzebują konkretnych rzeczy (i dać tylko za to), a nie zapłacić więcej za coś czego nie potrzebują, a jest w pace, bo taką skomponował sprzedający (wedle swoich potrzeb kiedyś tam).
      Takie są moje doświadczenia. Paki mi nie idą, a po rozbiciu paki poszczególne ubranka tak. No i lepiej na tym finansowo wychodzę (kupujący zapewne też, bo płaci tylko za to co chce).
      • ylunia78 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 04.01.11, 22:03
        miałam wystawione i markowe ciuchy i w wielkich zestawach i nic.Ja nie wiem co się dzieje?!a może ja nie umiem sprzedawaćsad
        Wystawilam też leżaczek FP,matę eduk CP i karuzelę Smiki i...nicsad
        Chyba zostawię dla szwagierki,ale czy ona zechce?jak mam jej dać i wiedzieć,że ciuchy leżą w szafie to przecież potem nie powiem jej"oddaj mi je,dam komuś innemu-potrzebującemu"
      • pestka_23 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 06.01.11, 16:02
        anaq napisała:

> Kurcze, u mnie ubranka to i przed świętami słabo szły.... A miałam markowe, w s
        > uper stanie, wielka paczka - i nic, zero zainteresowania. Szybciej za to poszły
        > pojedyncze rzeczy: kozulka z kamizelką (rozbiłam pakę i mi się sprzedało), spo
        > dnie ocieplane, kurtka. Jedna babka wzięła same bodziaki, śpiochy... Kurcze, im
        > mniejszy zestaw, tym lepiej schodzi... Myślę, że to jest tak, ze ludzie potrze
        > bują konkretnych rzeczy (i dać tylko za to), a nie zapłacić więcej za coś czego
        > nie potrzebują, a jest w pace, bo taką skomponował sprzedający (wedle swoich
        > potrzeb kiedyś tam).
        > Takie są moje doświadczenia. Paki mi nie idą, a po rozbiciu paki poszczególne u
        > branka tak. No i lepiej na tym finansowo wychodzę (kupujący zapewne też, bo pła
        > ci tylko za to co chce).
        >

Ja już co najmniej kilkanaście postów na tym forum wysmarowałam odnośnie korzyści wystawiania ubranek pojedyńczo tongue_out wink
        Najważniejsze sprawy to oczywiście fotki, czas wystawienia, marka wink Osobiście dodaję jeszcze zdjęcia ubranek prezentowane na dziecku. Efekty rewelacyjne smile
    • jowitka345 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 05.01.11, 12:44
      U mnie teraz tez paka nie idzie wogóle... chyba też wystawie na sztuki:/.
      • aurinko Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 05.01.11, 13:08
        Może macie zbyt wysokie koszta przesyłki? Ja np. teraz szukam małych kopertowych bodziaków, kaftaników zapinanych kopertowo lub wiązanych, czy bluzeczek zapinanych - generalnie takich co przez głowę nie trzeba wciskać i lipa, jak znajdę coś w niskiej cenie, to za przesyłkę 6-8 lekkich ciuszków dla noworodka wołają sobie 18-20zł. Poza tym zauważyłam, że często na aukcjach takich ubranek są po prostu brzydkie zdjęcia, zupełnie nie przyciągają wzrokowo - ciuszki wymiętolone, rzucone byle jak na pogniecionym prześcieradle czy czymś podobnym, na dodatek małe, bez powiększeń czy zbliżeń.
        • jowitka345 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 05.01.11, 13:16
          aurinko napisała:

> Może macie zbyt wysokie koszta przesyłki? Ja np. teraz szukam małych kopertowyc
          > h bodziaków, kaftaników zapinanych kopertowo lub wiązanych, czy bluzeczek zapin
          > anych - generalnie takich co przez głowę nie trzeba wciskać i lipa, jak znajdę
          > coś w niskiej cenie, to za przesyłkę 6-8 lekkich ciuszków dla noworodka wołają
          > sobie 18-20zł. Poza tym zauważyłam, że często na aukcjach takich ubranek są po
          > prostu brzydkie zdjęcia, zupełnie nie przyciągają wzrokowo - ciuszki wymiętolon
          > e, rzucone byle jak na pogniecionym prześcieradle czy czymś podobnym, na dodate
          > k małe, bez powiększeń czy zbliżeń.

Własnie o zdjęcia sie rozchodzi..nie mam profesjolannego sprzętu i lalki na której robię fotki, ale staram się uczciwie opisywać ciuszki. Koszty przesyłki mam realne zgodne z cennikiem PP + ewentualnie koperta. Mam kilka Body zapinanych kopertowo ale jeszcze nie wystawiałam. jakiego rozmiaru szukasz? Może sie jakos dogadamy smile
        • anaq Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 05.01.11, 21:13
          aurinko napisała:

> Może macie zbyt wysokie koszta przesyłki? Ja np. teraz szukam małych kopertowyc
          > h bodziaków, kaftaników zapinanych kopertowo lub wiązanych, czy bluzeczek zapin
          > anych - generalnie takich co przez głowę nie trzeba wciskać i lipa, jak znajdę
          > coś w niskiej cenie, to za przesyłkę 6-8 lekkich ciuszków dla noworodka wołają
          > sobie 18-20zł. Poza tym zauważyłam, że często na aukcjach takich ubranek są po
          > prostu brzydkie zdjęcia, zupełnie nie przyciągają wzrokowo - ciuszki wymiętolon
          > e, rzucone byle jak na pogniecionym prześcieradle czy czymś podobnym, na dodate
          > k małe, bez powiększeń czy zbliżeń.
          Co Ty.... cenę przesyłki (paczki) mam niską 9-10 zł i niejednokrotnie dopłacam....sad
          Zdjęcia mam super zrobione, z bliska, dobrym aparatem.
          Wiem, ze dzieki dobrym zdjęciom szybko i po dobrych cenach mi poszły zabawki, wózek, fotelik, itd.... większe rzeczy. A ubranek (poza kurtkami, butami) to jakby nikt nie potrzebował...
          • agnes_nyc Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 06.01.11, 07:20
            Ja mam kaftaniki wiazane z boku i na zatrzaski z boku po 1 zl i nic przesylka 6-7 zl to tez nie duzo

Jowitka - ja tez szukam kopertowych w rozmiarze 74 masz cos
            • jowitka345 Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 06.01.11, 12:14
              agnes_nyc napisała:

> Ja mam kaftaniki wiazane z boku i na zatrzaski z boku po 1 zl i nic przesylka
              > 6-7 zl to tez nie duzo
              >
              > Jowitka - ja tez szukam kopertowych w rozmiarze 74 masz cos

Wysłałam Ci maila smile
          • orissa Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 07.01.11, 14:54
            Mi się doskonale sprzedają ubranka po córce, ale większość już wiosennych oraz pełne zestawy wyprawkowe. Na wysokość kwot nie narzekam, z tym, że nie wystawiam od 1zł, tylko od ceny za jaką bez żalu sprzedam, nawet jak tylko jedna osoba zalicytuje.
    • orissa Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 07.01.11, 12:38
      Agnes ale nie oszukujmy się, Twoje aukcje nie są atrakcyjne dla potencjalnych kupujących, więc nie bądź zdziwiona, że sprzedaż nie idzie po Twojej myśli.
      • agnes_nyc Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 07.01.11, 14:23
        i tu maly zonk bo ubranka lepsze sprzedaje na innym koncie

a te co maja cene 1 zl to wybacz ale nie bede siezdziala nad aukcja godzine aby ja sprzedac za 1 zl bo szmata tyle warta smile i upiekszac wole wyrzucic na smietnik a tym czasie zrobic cos porzyteczniejszego smile

poza tym przy tak kiepskiej auckji jednak sie sprzedaly

pozdrawiam

• orissa Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 07.01.11, 14:50
          agnes_nyc napisała:

> i tu maly zonk bo ubranka lepsze sprzedaje na innym koncie

Akurat nie wiesz, które aukcje oglądałam wink

> a te co maja cene 1 zl to wybacz ale nie bede siezdziala nad aukcja godzine ab
          > y ja sprzedac za 1 zl bo szmata tyle warta smile i upiekszac wole wyrzucic na smi
          > etnik a tym czasie zrobic cos porzyteczniejszego smile

Nie chodzi o upiększanie i siedzenie nad aukcją godzinę, tylko o np. zwykłe przegładzenie ciuszka żelazkiem przed sfotografowaniem (zajmuje kilkanaście sekund a ile estetyczniej wygląda) albo usunięcie z pola widzenia aparatu fot. reklamówki wink

Po prostu sporo jest aukcji niechlujnych i takie niestety nie zachęcają do licytacji, a sprzedający dziwią się dlaczego nie osiągają wyższych cen o ile w ogóle coś uda im się sprzedać.

> poza tym przy tak kiepskiej auckji jednak sie sprzedaly

Nie wątpię wink
          • agnes_nyc Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 07.01.11, 16:31
            a skad znasz moje nicki na allegro jeden mozesz znac bo jest skojarzony z gazeta ale reszta watpie wiec nie pisz bzdur ok smile

za tyle ile mi zalezalo na sprzedazy - sprzedalam

watek uwazam za zamkniety
            • orissa Re: Allegro - pytanie o sprzedaz 07.01.11, 17:27
              agnes_nyc napisała:

> a skad znasz moje nicki na allegro jeden mozesz znac bo jest skojarzony z gazet
              > a ale reszta watpie wiec nie pisz bzdur ok smile

Wiesz, w internecie nie jest się anonimowym, wbrew wyobrażeniom mas wink Ale nie o to chodzi, wątek jest na publicznym forum, miałam prawo wypowiedzieć swoje zdanie. A że Tobie akurat się ono nie spodobało to nie mój problem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka