Dodaj do ulubionych

Cybex solution X - kto ma?

15.01.11, 20:22
Proszę o opinie jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu? Czy ktoś wozi w nim 3 letnie dziecko?
Obserwuj wątek
    • ola33333 Re: Cybex solution X - kto ma? 15.01.11, 22:31
      mam X fix (czyli z isofixem) choc poki co, tego isofixu nie uzywam, bo moj samochod nie ma hakow. Jestesmy zadowoleni.
      Ten mamy:
      www.amazon.de/Cybex-50076004-Solution-Wildleder-Optik-Design/dp/B002SW4QIU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=automotive&qid=1295126762&sr=8-1
      Obicie jest takie jakby zamszowe, jest ok, raz bylo prane bo moje dziecko poscilo pawia.
      Dosc bezproblemowo sciaga sie. Nie polecam zwyklego obicia, bo jest nieprzyjemne w dotyku, tylko wlasnie to takie zamszowo podobne.

Jak dziecko zasnie to czasami jednak glowa leci do przodu niestety, ale to chyba we wszystkich fotelikach (III) tak jest.

Cora przesiadla sie do tego fotelika majac troche ponad 3 i pol roku, jak jakies 103 cm wzrostu miala. Wczesniej nie moglismy jej posadzic, bo wazyla ponizej 15 kg.

Wybralismy ten fotelik bo jest zdecydowanie najlepszy w crash testach ADAC.
      • sonrisa06 Re: Cybex solution X - kto ma? 16.01.11, 09:28
        Mamy ten fotelik od dwóch dni smile jeszcze nie używany, bo samochodu chwilowo nie było. Stoi sobie w pokoju i młoda się w nim bawi smile więc na razie się nie wypowiem jak się sprawuje. Córka mówi, że jest wygodny, podoba jej się. Mamy kolor Grenadine (czerwony) i też taką welurową tapicerkę, o której pisała ola33333. Ja się tylko zastanawiam, czy ten welur nie będzie się wycierał? Tą zwykłą tapicerkę sprzedawca mi odradził, podobno łatwo ją zaciągnąć rzepem lub suwakiem. Z welurową fotelik był 30 zł droższy, ale przy kwocie około 500 zł to już żadna różnica.
        Wybraliśmy akurat ten fotelik, bo jest przeznaczony dla szczupłych dzieci, a córka jest właśnie taka drobniuteńka drobinka. Obawiałam się, że może z czasem np. w wieku 8 lat do fotelika się nie zmieści na szerokość (bo jest rzeczywiście wąski) i trzeba będzie kupować szerszy, ale w domu sama wsiadłam do tego fotelika i było ok wink. Może nie było mi jakoś super luźno, ale ja ważę ponad 50 kg i się zmieściłam (na szerokość) smile
        • lenuszek Re: Cybex solution X - kto ma? 16.01.11, 10:07
          tak, tak, czytałam gdzies twój post wcześniej.
          A ty twoją 14kg córkę już będziesz w nim wozić? Moja ma bardzo podobne wymiary (3 lata, 14kg, 97cm)
          rozważam jeszcze zakup pallasa
          • sonrisa06 Re: Cybex solution X - kto ma? 16.01.11, 10:24
            Tak już ją będę wozić, bo w tym starym foteliku już jej bardzo ciasno. Ze trzy dni temu ją ważyłam, na gloasa waży 14,5, więc myślę, że w ubraniu zimowym to spokojnie 15 kg będzie ważyć. Zresztą my nie jeździmy dużo, do przedszkola mamy blisko, więc często chodzimy pieszo, chyba, że pogoda nie pozwala to jedziemy. Czasem do lekarza, raz w mies. do babci i tyle. Szkoda mi tylko, że cybex nie rozkłada się do spania, bo często zdarza jej się przysnąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka