pmusial 04.06.01, 00:41 Bedę wdzięczny za informacje na temat kursu chorwackiej KUNY. Może być przelicznik w stosunku do złotego lub niemieckiej marki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomasz.k Re: Chorwaja-waluta IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 11:51 Kurs kuny w stosunku do DM drukuje codziennie Wyborcza. Dzisiaj jest to 3,72 kuny za 1 DM /w kantorach Chorwackich kursy są trochę inne, ale zbliżone/. Można bez problemu płacić markami albo wymienić DM na kuny /w każdym biurze podróży, banku, lub kantorze które są na każdej ulicy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobo Re: Chorwaja-waluta IP: *.chello.pl 19.06.01, 15:01 Licz 1 kuna = ok. 50 gr - będzie prościej, działają bankomaty - Maestro też podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Chorwaja-waluta IP: *.bresa.com.pl 20.06.01, 11:57 jedna ichniejsza "złotówka" kosztuje nasze 50groszy P.S. czy ty nie chodziłeś na Wiśniową do szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobo Re: Chorwaja-waluta IP: *.chello.pl 22.06.01, 00:54 To ty chyba nie byłeś w Chorwacji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Chorwaja-waluta IP: *.net.hinet.hr 25.06.01, 00:00 dzis: 1DM = 3,72 kn 1ZL = 2,13 kn Radze wymieniac na kuny poniewaz na pewno zostniecie choc troche oszukani. co sie tyczy na przyklad placenia paliwa to w miare mozliwosci karta kredytowa. Na stacji benzynowej z pewnocia was oszukaja. Mnie ktora tu mieszka probuja oszukac.....mozecie sobie wyobrazic co robia jak widza turyste Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Chorwaja-waluta IP: 10.10.70.* 25.06.01, 00:00 Zgadzam się. Kilka razy płaciłem na stacjach benzynowych markami i zawsze mnie przecwelili na kursie. Ale płacąc kunami nie widzę możliwosci aby cię oszukali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Chorwaja-waluta IP: *.net.hinet.hr 25.06.01, 00:00 no jak placisz kunami to cie nie oszukaja..ale uwierz mi ze chorwaci tez zesto placa markami..mi sie to zdarzylo.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENICA Re: Chorwaja-waluta IP: *.net.hinet.hr 28.06.01, 12:16 Wszystkim zainteresowanym polecam strone www.htz.hr na ktorej po lewej stronie jest mozliwosc wyliczenia sobie ile to jest np. 100zl po dzisiejszzym kursie Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Chorwaja-waluta 28.06.01, 21:23 Ok, jesli nie jest sie maklerem walutowym to kurs wynosi 0.5 zl / kuna. I juz. gale ---- http://obrazki.cjb.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Chorwaja-waluta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 13:37 1kuna to około 0,5 zł. Bez problemu mozna wymieniać na kuny marki, dolary lub tez płacić w markach i dolarach - ale odliczonymi kwotami. Gdy będziesz płacić np. w markach a wydadza Ci w kunach to przelicznik nie będzie korzystny. Odpowiedz Link Zgłoś