pasmo30 26.01.11, 18:41 Jaki jest najmniejszy drewniany laufrad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: Laufrad dla 2 latka 26.01.11, 18:49 kamilek... kuknij se na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo30 Re: Laufrad dla 2 latka 26.01.11, 22:21 Kamilka nie znalazłam na allegro, ale za to coś takiego: allegro.pl/rowerek-bez-pedalow-biegowy-laufrad-tuptup-w-wa-i1428903551.html Ktoś zna, ma? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Laufrad dla 2 latka 27.01.11, 07:38 a musi koniecznie być drewniany? Wydaje mi się że najmniejszy to jest ten: www.aktywnysmyk.pl/rowerki-bez-pedalow/89-rowerek-bez-pedalow-puky-lr-m-blekitny.html Moja córka na nim śmigała ok 2 roku życia, poza tym na forum ma same pozytywne opinie, ja także przyłączam się do chóru pochwalnego poza tym laufrady miały tu baaaardzo długi wątek, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo30 Re: Laufrad dla 2 latka 27.01.11, 11:34 Oczywiście korzystam z wyszukiwarki, ale wątki są już dosyc "stare" i w większości podawane są linki do aukcji allegro, które juz niestety nie działają i nie mam możliwości sprawdzenia, o którym rowerku piszą forumki. Po dłuższej analizie stwierdzam, że nie musi byc drewniany (myslalam, ze sa lżejsze). Teraz sie zastanawiam nad tym kettlera. A do jakiego wieku starczają te najmniejsze laufrady? Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_80 Re: Laufrad dla 2 latka 28.01.11, 09:30 Moja córcia Pukyego LR M użytkowała od 20 m-ca życia, w sumie wystarczył na jeden sezon, bo teraz (2,5 roku) za mały - chyba trafiłam w jakiś skok wzrostowy. Ale polecam go bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: Laufrad dla 2 latka 27.01.11, 11:35 tez przeszukalam allegro i kamilka nie ma dziwne.. to najmniejszy i najlrzejszy rowerk´. Moja corcia miala 17 miesiecy jak na nim jezdzila!! teraz ma 2 lata i na nim jezdzi nadal.. ale to juz zupelnie inna jazda niz 1,5 roczniaka.. kopiuje zaarhiwizowany watek forum.gazeta.pl/forum/w,583,92102540,,Laufrad_rowerek_biegowy.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo30 Re: Laufrad dla 2 latka 27.01.11, 21:59 Chyba się wstrzymam jeszcze do dnia dziecka, może maly podrośnie. Teraz to tylko ten puky lr m mógłby byc dobry. Może będą jakieś używane na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz A dla 2,5 latka? 28.01.11, 09:41 93 cm wzrostu (wiosną może być i 95). Jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Laufrad dla 2 latka 02.04.11, 23:09 Ok, mam baaardzo małego dwulatka: 83 cm. Czy ten www.naszesmoki.pl/product-pol-142-Rowerek-bez-pedalow-biegowy-TUPTUP-red-czerwony-NOWOSC-.html się nada? Podoba mi się. A ewentualnie ten? www.aktywnysmyk.pl/rowerki-biegowe-early-rider/169-rowerek-biegowy-early-rider-lite.html Co za cena! Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Laufrad dla 2 latka 02.04.11, 23:28 Z tego drugiego linku podane jest ze minimalna wysokosc siodelka to 30cm a w tym pierwszym ze 32cm. Najwazniejsze to zmierzyc dlugosc nozek dziecka wedlug instrukcji na stronie aktywnego smyka. My w ciemno po zmierzeniu tylko nozek zakupilismy najmniejszy puky wlasnie dla 2 latka o wzroscie 88cm a nozki teraz nie pamietam. Ja jestem mega zadowolona dziecko rowniez, dla mnie wazna tez byla waga rowerka. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Laufrad dla 2 latka 02.04.11, 23:30 a i jeszcze w drewnianych regulacja wysokosci krzeselka jest jednak ograniczona chyba sa tylko ze 3 maksymalnie 4 mozliwosci a w np puky jest ona plynna i mozna nawet o milimetry ja regulowac Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: Laufrad dla 2 latka 03.04.11, 22:02 Mamy ten drugi czyli early rider lite - kupiony w zeszłym roku dla 2-latki, w tym roku wlasnie podnieślismy siodełko na maksymalna wysokość i nie wiem czy na cały sezon starczy Rowerek super wykonany, solidny, koła pompowane które były u nas priorytetem, leciutki, tylko ta cena - u nas był to urodzinowy składkowy prezent od rodziny. Jeśli kogoś stać to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Laufrad dla 2 latka 03.04.11, 22:37 froobek, mój Synuś ma 2 l i 3 miesiace rozmiar nosi 92, mam po córci ten drewniany z 1 linku i jest dla niego za duzy. Nie siega do podłogi nózkami, moze wzrostowo wyskoczy, ale pewnie bedzie dobry moze dopiero we wrzeniu. Polecam Ci puky ten maly, kumpela kupiła swojemu dziecku i jest naprawde rewelacyjny, mnie sie bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Laufrad dla 2 latka 04.04.11, 17:37 Hmmm, wolę drewno... Może jeszcze to przemyślę. Kto mnie przekona do innych surowców? Jakie mają zalety? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Laufrad dla 2 latka 04.04.11, 18:28 Przede wszystkim nogi mierzyć! noga nodze nierówna nawet przy tym samym wzroście. Moja córka w zeszłym roku 2,5-latka przy wzroście 88cm miała dłuższą nogę niż równolatek 10 cm wyższy i kupiliśmy jej nieco większy rowerek ( taki z siodełkiem od 35cm), choć przed zmierzeniem obstawiałam jakieś najmniejsze. W tym roku też na nim pojeździ bo miał spory zakres regulacji siodełka (35-45). Rok temu zaczynała od tych 35, teraz ustawione ma na wys 41cm. A co do drewnianych/metalowych rowerków. Metalowe mają płynną regulację siodełka, no i bardziej wyglądają jak prawdziwy rower Odpowiedz Link Zgłoś