Dodaj do ulubionych

likwidują Tchibo ???

27.01.11, 23:34

chodzi mi o stoiska w Realach, dzisiaj byłam, tam gdzie było stoisko pusto a pracownik odpowiedział że wszędzie się likwidują???
czy to prawda? i w sumie dlaczego? zostaje 12 sklepów w Polsce i internetowy?
a moze otwierają nowe samodzielne sklepy? ktoś wie ? wink
Obserwuj wątek
    • a-e-p Re: likwidują Tchibo ??? 27.01.11, 23:41
      2 tygodnie temu pytałam i powiedzieli mi ze bedzie u nas samodzielny sklep - gdzie nie wiedza, na stronie brak info...
      • patatajowa Re: likwidują Tchibo ??? 27.01.11, 23:51
        aaaaa smile
        to moze masz jeszcze jakies wiarygodne info na temat otwarcia słynnych kurczaków w tym samym miejscu? wink
        • 1alfa1 Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 09:21
          coś mi dzwoni że KFC ma jakiś problem z toaletami, ale to nie jest 100% info
    • bluestarfish Re: likwidują Tchibo ??? 27.01.11, 23:57
      Jakie 12 sklepów w Polsce? Tchibo ma obecnie w Polsce bodaj 42 sklepy firmowe w 21 miastach. Czy likwidują swoje stoiska w realach nie wiem i, prawde mówiąc, mało mnie to zajmuje (nawet jak zlikwidują stoiska w 4 naszych realach, zostaną jeszcze 3 sklepy firmowe, w tym jeden pilotażowy - wystarczy wink). Jakiś czas temu zlikwidowali stoiska Tchibo w leclercach, więc może teraz przyszedł czas na reale... Może faktycznie stawiają na rozbudowę sieci swoich sklepów?
      • a-e-p Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 00:20
        patatajowa - o 'kurczakach' nie wiem i mało mnie obchodza, bo ich nie lubie. Znajoma mowiła, ze juz w listoapdzie miało byc otwarcie. Moze zrobili sobie tylko reklame smile

bluestarfish - nie jestesmy ze Stolycy, to był u nas jedyny stacjonarny sklep Tchibo (i tak z mocno okrojonym asortymentem). Najblizszy mamy w odległosci 160km... I gdzie teraz bedziemy kupowały kombinezony smile Miałam nadzieje, ze chociaz je pomacam, bo jak dotad nie zakupiłam smile
      • patatajowa Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 00:33
        bluestarfish napisała:
        >Czy likwidują swoje stoiska w realach nie wiem i, prawde mówiąc,mało mnie to zajmuje (nawet jak zlikwidują stoiska w 4 naszych realach, zostaną jeszcze 3 sklepy firmowe, w tym jeden pilotażowy - wystarczy wink)>
        no pewnie bo niektórym w "metropoliach" od tego dobrobytu sklepowego juz sie przewraca w ....
        • clio_1 Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 08:40
          blustarfish o ile się orientuję nie jest ze stolycy ani "metropolią" naszego miasta też bym raczej nie nazwała... po co ten sarkazm?
          • patatajowa Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 12:51
            no wlasnie po co ten sarkazm ze strony bluestrfish?
            • clio_1 Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 13:09
              jaki sarkazm? napisała ile w mieście jest sklepów i tyle, najlepiej mieszkać w pipidówie, nie mieć dostępu do niczego - to wtedy będzie ok i nikt nie zarzuci, że się wywyższam.
              kalwina klajna nie mamy, jest za to armani dżins. i maks mara.
              • bluestarfish Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 16:42
                Dzięki, clio, za wzięcie w obronę krajanki smile No faktycznie, metropolia z tego naszego miasta, że niech się wszystkie inne chowają... Koń by się uśmiał. A szanowne koleżanki to stolycy zupełnie nie doceniają, tam to SZEŚĆ reali mają i DZIEWIĘĆ sklepów Tchibo (wzięłam i sprawdziłam, a jakże!) - no, to jest dopiero metropolia!! Gdzie nam do nich z naszymi 4 realami i 3 sklepami... Oj, chyba wpadnę przez to w kompleksy wink)

Kurcze, czasem to już naprawdę nie wiadomo za co na człowieka naskoczyć mogą. A chodziło mi tylko o to, że skoro tak dynamicznie tę sieć sklepów teraz rozwijają (w końcu 42 sklepy w 21 miastach to już całkiem niezła liczba), że już może nie chce im sie jeszcze na te reale rozdrabniać i raczej postawią na otwieranie nowych sklepów tam, gdzie ich jeszcze nie ma. Tym bardziej, że te stoiska i tak pełnej oferty towarów nie mają, a na pewno więcej towaru się tam niszczy (ludzie w markecie rozwalają opakowaia, wywlekają rzeczy ze środka itp.).
    • slonko1335 Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 08:14
      u mnie w dwóch realach stoiska zlikwidowane już od jakiegoś czasu.
      • sylki Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 09:01
        dokladnie, a na dodatek biedny szczecin ma tylko jeden sklep, na dodatek w takim CH, do ktorego baaaaardzo rzadko jezdze hehe, a zeby specjalnie do tchibo jechac, to juz w ogole wink

p.s za duzo dodatkow, ale juz mi sie zmieniac nie chce wink
        • jusstinna Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 11:44
          Patatajowa - nie narzekaj ;P.
          W końcu budują teraz następne 2 CH, to Ci też się niedługo w ... przewróci. smile))
          • patatajowa Re: likwidują Tchibo ??? 28.01.11, 12:50
            hehe, oj tak, czekam z niecierpliwośćią na to przewrócenie wink
            będę mogła poszpanowac ze hm mamy juz 3, a zary 2, a kalwina klajna co prawda pierwszego ale takie tam tłumy zawsze ze nie zaglądam big_grin
    • katek18 Re: likwidują Tchibo ??? 30.01.11, 21:36
      Cytuję odpowiedż jaką dostałam dzisiaj w sprawie likwidacji stoisk Tchibo:

"Decyzja o zamknięciu stoisk Tchibo w sieci Real jest strategicznym ustaleniem Zarządu Tchibo GmbH, który jednocześnie zadecydował, że od 2011 roku koncentrujemy się w Polsce na dwóch kanałach sprzedaży: sklepach Tchibo w galeriach handlowych oraz sklepie internetowym www.tchibo.pl"

Dowiedziałam się też, że w moim mieście sklepu nie przewidują.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka