Dodaj do ulubionych

Pomóżcie wybrać wózek

29.01.11, 11:43
Drogie dziewczyny proszę was o pomoc bo już nie wiem co robić. Mam dwóch synków,rok po roku, starszy ma roczek,malutki miesiąc,chcę kupić wózek na wiosnę,żebym mogła chodzić na spacery,a że fundusze nie pozwalają mi na super wypasiony to muszę kupić używany i teraz pytanie czy lepiej jeden za drugim czy obok siebie ?? mogę kupić te dwa wózki,proszę doradzcie ,który będzie praktyczniejszy
z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkie mamy tongue_out

allegro.pl/wozek-blizniaczy-1-za-2-abc-design-tanio-i1427857544.html
allegro.pl/hauck-roadster-duo-sl-i1431498254.html
to właśnie modele wózków,które mogę kupić
Obserwuj wątek
    • nochalopagus82 Re: Pomóżcie wybrać wózek 29.01.11, 17:29
      Hej!

Jeśli mogę coś doradzić- nigdy w życiu nie kupuj Haucka!!!
      Mieliśmy ten wózek przez kilka dni i czym prędzej oddaliśmy z powrotem do sklepu.
      Bardzo nam się spodobał, bo wyglądał na zwrotny i zgrabniutki, no i cena- 800 zł była dla nas bardzo kusząca. Ale ten wózek okazał się totalną tandetą, wartą swojej ceny. Już od pierwszego użycia koła tak piszczały, że słyszało nas chyba pół dzielnicy! Chłopcy nie mogli zasnąć na spacerze, a jak już jakoś usnęli, to się non stop od tych pisków i zgrzytów budzili uncertain Zapytaliśmy pana w sklepie co z tym zrobić- a on nam polecił WD40- żeby przesmarować i będzie ok. Nowy wózek! Poza tym cała konstrukcja wózka wydawała się bardzo niestabilna i mieliśmy wrażenie, że pod większym ciężarem wózek złamie się na pół. A- no i jeszcze opuszczanie i podnoszenie siedziska- polegało to na tym, że z tyłu za siedzeniem była taki sznureczek jak przy kapturze, który się ściągało, żeby podnieść lub opuścić siedzisko. Masakra w użyciu.

Nie wiem- może ja miałam pecha i trafiłam na taki egzemplarz, ale po fakcie poczytaliśmy z mężem różne opinie w necie i okazało się, że większość użytkowników wypowiadała się o tym wózku niepochlebnie.

Pozdrawiam!
      • kosmo78 Re: Pomóżcie wybrać wózek 29.01.11, 18:59
        Może za bardzo jeszcze sie w tym temacie nie orientuje, ale skoro mniejszy maluch ma dopiero miesiąc to chyba przydałby się wózek jedna gondola i jedna spacerówka. A te które pokazujesz mają dwie spacerówki.

https://www.suwaczki.com/tickers/wwgz3e3kjqtdj34i.png
      • zdunia1979 Re: Pomóżcie wybrać wózek 29.01.11, 19:01
        Poszukaj jeszcze na allegro. Masz maleństwo więc musi się idealnie na płasko rozkładać. Nie polecam jeden za drugim bo przy różnicy wagi niewygodnie będzie się prowadził. Poszukaj X-landera twin (jest wygodny dla malucha), może będzie używany. Warto kupić od razu z pokrowcami na nóżki i folią. Z tych co pokazałaś powinnaś zrezygnować.
    • zdunia1979 Re: Pomóżcie wybrać wózek 29.01.11, 19:15
      Hej pogrzebałam troszkę na allegro i znalazłam aukcję bez osiągniętej ceny minimalnej, czyli kupisz za niewielką kwotę: 1427704367. I jeszcze inne moim zdaniem dobre i niedrogie:1427970789,1430755457,1425402027,1431944439.

Powodzenia!
    • s_alander Re: Pomóżcie wybrać wózek 29.01.11, 19:39
      jesli moge polecic to tylko wózek jeden za drugim a nie obok siebie, o wiele lepiej sie prowadzą niz te kolumbryny, nawet przy róznicy wieku dzieci.
      • ma2ma Re: Pomóżcie wybrać wózek 29.01.11, 21:00
        po 1) tylko duze i pompowane kola-inaczej zameczysz sie na tych spacerach (wiem co mowie, bo gleboko-spacerowkowy mialam na duzych i pompowanych kolkach i jezdzilo sie super nawet w duzym sniegu a potem spacerowka z malymi kolkami jak na pierwszym wozku i meczelo mnie to strasznie i b, szybko sie zuzywaly)
        2) zastanow sie czy masz miejsce na wozek szeroki 1 kolo 2? bo jezlei nie masz np, jak nim wjechac do wozkowni, piwnicy czy innego pomieszczenia gdzie bedzie stal to odpada od poczatku...
        3) w przypadku gdy masz takeigo malucha wybralabym raczej 1 za 2 bo ten starszy moze przeszkadzac mlodszemu an spacerach-bedzie zaczepial itd...wiem jak bylo u nas jak 1 spal a 2 nie to zazwyczaj ten co spal mial krotki senwink

pomysl co jeszcze potrzebujesz w wozku, czego oczekujesz i poszukaj -moze masz portal w towim miescie gdzie mozesz poszukac ogloszen o wozkach-mozez wtedy podjechac i wyprobowac...a to zawsze duzy plus no i koszta przesylki odpadaja, a one tez sa dosc duze
      • zdunia1979 Do S alander 30.01.11, 18:48
        Witaj!

zapomniała cie wcześniej zapytać o zdanie. Jak byłam w ciąży to pojechałam do stolicy, do sklepu z wózkami gdzie było ok 20 modeli bliźniaczych. "Pojeździłam każdym, m. in peg perego i Jane (wtedy był czerwony). Zdecydowałam się na abc design bo wydawał mi się najlżejszy ale i miał największe siedziska. Mimo to już około roku zrobiło się ciasno. A jak sprzedawałam wózek (chłopcy mieli wtedy dokładnie 1,5 roczku) to Maksik (większy smile ) dotykał główką prawie do budki a nóżek podczas spania już do końca nie dało rady wyprostować. Jak u ciebie? Pytam z zupełnej ciekawości.

Teraz w tym co mamy chłopcy mają dużo miejsca, nawet przy śpiworach i osprzęcie zimowym jest ok.
        • s_alander Re: Do S alander 30.01.11, 19:25
          oj coś czuję przez skórę, że to pytanie to wcale nie z czystej ciekawości wink

u nas nie ma problemu z miejscem, pomimo że moi chłopcy raczej z tych większych dzieci (21 mcy, ubranka na 98cm, 2-3 lata).
          nawet tej zimy w powertwinie siedzieli w śpiworkach nest plus, które są dość obszerne. Moja prawie pięciolatka czasami pakuje się do wózka i też nie ma problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka