Dodaj do ulubionych

Lego Duplo, a Allegro

24.02.11, 23:37
W związku z tym, że ja na all to prawie tylko kupuję (no, raz udało mi się sprzedać buty narciarskie, ale pani nie wystawiła komentarzasad) to mam pytanie do znawczyń: jak lepiej wystawić klocki duplo? Mamy ich sporo (bardzo sporo) i czy lepiej odbudować wszystkie zestawy i sprzedawać pojedynczo, czy dać te dwie wielki skrzynki na jedną aukcję.
Osobiście bardziej skłaniam się do podzielenia tego na chociaż dwa zestawy, żeby za półdarmo znowu tego nie oddać. Tam majątek jest wsadzony smile
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Lego Duplo, a Allegro 25.02.11, 00:36
      ostatnio był mój wątek, bardzo podobny
      najpierw spróbowałam sprzedać wszystko razem - nie udało się
      w końcu podzieliłam na zestawy (tak jak były kupione) i zeszły super, sumując- w wyższej cenie niż chciałam za wszystko razem smile
      nasze duplo było pomieszane z jixin i ku mojemu zdziwieniu jixin cieszyły się większym zainteresowaniem smile
      został mi tylko jeden zestaw i to oryginalny duplo, którego nie mogę sprzedać...
    • magda79pn Re: Lego Duplo, a Allegro 07.03.11, 23:18
      tamte posty zostały skasowane bo łamały regulamin, te dwa z linkiem też zaraz znikną wink
      obejrzałam aukcje, warsztat jest za drogi, ja mój trzy razy wystawiałam od 85 i 80 do licytacji i obserwowali (po 9 - 13 osób!!!) ale nikt nie kupił, sprzedał się za czwartym razem za 75zł w opcji kup teraz, ale próbuj, może tobie się uda smile
      • mirszy Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 08:38
        Tylko u mnie pod pojęciem "warsztat" są połączone dwa zestawy. Tam są łącznie 4 autka, bo dołożyliśmy holownik ze stacją naprawczą. Zobaczymy, może pójdą, bo mały już szuka LEGO CITY, a kasy jeszcze nie ma smile
        • moni_ka30 Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 13:35
          Ja ogladalam wczoraj i tez uwazam ze te ceny spore sa. I tak, widzialam ze sa jakies dodatkowe elementy.Za uzywana rzecz dalabym max polowe wartosci nowego. Ale moze se sprzeda, staz juz ktos licytujesmile
          • b.bujak Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 14:09
            moni_ka30 napisała:

> Ja ogladalam wczoraj i tez uwazam ze te ceny spore sa.

ceny wysokie i koszty przesyłki też zawyżone... no, ale kupujacy na allegro sa nieprzewidywalni, wiec powodzenia!
            • magda79pn Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 14:42
              ja podałam koszt wysyłki 11zł, każda paczka kosztowała 13 więc musiałam dokładać, nie zwróciłam uwagi jakie ceny za wysyłkę TY podałaś, ale 13zł wystarczy smile
            • mirszy Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 19:35
              Co do cen nie będę polemizować, pierwszy raz wystawiałam i najwyżej wystawię jeszcze raz. Trudno, a może się sprzeda.
              Co do kosztów przesyłki to ciężko zmieścić się w 11 zł, jak na PP w cenniku widnieje cena za paczkę 13,50 + opakowanie kartonowe 6 zł. Daje nam 19,50 zł. Dojechać na pocztę muszę 4 km w jedną stronę, no ale cóż. Nie zmieszczę klocków, w których są stałe elementy dosyć duże, w małą paczuszkę, żeby wysłać listem.
    • ania0079 Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 15:31
      Jak dla mnie ceny zbyt wysokie, jak na używane lego. Jak miałabym wystawic syna lego zaczęłabym od 1/2 ceny nowych zestawów.
      • mirszy Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 19:42
        Warsztat samochodowy najtańszy ok. 120 zł. U mnie do tego drugi zestaw - holownik - w którym też są dwa auta, pewnie też około 100 zł (nie ma już na all). To 99 zł to według mnie jest połowa. Tak żeśmy mniej więcej liczyli.
        ZOO + autobus - to też są DWA zestawy za 99 zł. Czyli każdy po ok. 50 zł.
        • magda79pn Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 19:54
          ceny zostaw i poczekaj, ja tez pierwszy raz dałam wygórowane ceny i 2/3 się sprzedało smile
          • mirszy Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 20:04
            Kurcze, ale teraz tak siedzę i myślę o tych cenach. Znalazłam farmę - najtańsza 199 zł, u mnie 99 zł. NO to jak byk 50 % nowego. Nie kumam.
            • magda79pn Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 20:11
              zostaw i się nie denerwuj smile jak się nie sprzedadzą to pomyślimy smile
              • mirszy Re: Lego Duplo, a Allegro 08.03.11, 20:31
                Dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka