Dodaj do ulubionych

Modowo!! Do młodych mam:)

26.02.11, 12:51
Jestem mama dwójki szkrabów, mam 23 lata. Odkąd urodziły się moje dzieci mam straszny problem z zakupem dla siebie ubrań- wniosek: para dżinsów i kilka koszulek w mojej szafie, podczas gdy półki dzieci pękają w szwach. Problem polega na tym, że kiedy jestem na zakupach i zerkam na to, co mi się podoba, myśle sobie, że jako mamie takie ciuchy są dla mnie zbyt młodzieżowe. Z kolei ubrania , jak myślę, odpowiednie dla osoby z dwójką dzieci wydają mi się zdecydowanie dla mnie za powazne.... W co wy się ubieracie? Na spacer z dziecmi dżinsy, bluza i adidasy... czy raczej elegancko... Nie ukrywam , że najwygodniej jest mi właśnie w takim zestawie, ewentualnie mogę pokusic się o założenie balerineksmile Może to wyda wam sie śmieszne co pisze, ale dla mnie to naprawdę spore wyzwanie, ubrac się wygodnie i w zgodzie ze sobą , ale jednak odpowiednio do mojego stanusmile Napiszcie młode mamy jak wy wybieracie strojesmile Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • jowitka345 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 12:57
      To, ze masz dwoje dzieci nie znaczy, ze masz ubierac sie jak matrona. Ubieraj sie zgodnie ze sobą i odpowiednio do wieku i samopoczucia. Ci złego w dzinsach i bluzie i belerinkach. Skoro tak Ci wygodnie to jak najbardziej ok... jeszcze zzobaczysz jak Ci będą zazdrościli inni, że tak młodą mamę mają dzieciaki smile ja sama mam troche więcej lat i też sie tak często ubieram i nie widzę w tym nic złego smile
    • kinga_owca Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 13:03
      a określenia "młode mamy" używasz dla jakiegoś przedziału wiekowego czy ogólnie dla wszystkich forumek?
      bo nie wiem, czy mogę się wypowiadać wink
    • janka39 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 13:04
      dziewczyno, blagam, Ty masz 23 lata!!!! Dopiero! Co to znaczy "ubrania odpowiednie dla mamy 2 dzieci"???? Kurcze, gdybym ja sie chciala takimi rzeczami przejmowac, to powinnam chodzic jedynie w garsonkach i butach z obcasem -kaczuszka wink
      Tez jestem mama 2 dzieci. Teoretycznie mloda wink jeden syn ma 5 lat, drugi rok, ale ja nie mieszcze sie juz w przedziale wiekowym 20-35 wink
      Mimo to nosze dzinsy, tiszerty, adidasow nie lubie - raczej jakies wygodne ecco, czasem baleriny. Kiedy ide na palc zabaw nigdy nie jestem wyfiokowana, nie zakladam obcasow, bo nie po to ide z dziecmi na spacer, zeby stac z daleka i patrzec... Ale jak idziemy do miasta, lubie sie ubrac troche bardziej elegancko, co nie znaczy w nudna garsonke wink
      Odkad odzyskalam figure lepsza niz przed ciaza, nosze rurki, tuniki, sukienki. Ale takie, jak mi sie podobaja, raczej nie "stosowne do wieku" wink (ale tez nie rozowe mini i koszulki z hello kitty). Moze dzieki temu raczej nie wygladam na tyle, ile mam... wink
      • kinga_owca Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 13:15
        janka39 napisała:

>Kurcze, gdybym ja sie chciala takimi rzeczami przejmowac, to powinnam chodzic jedynie w garsonkach i butach z obcasem -kaczuszka wink

ej no, kaczuszki są teraz na topie wink
        • women1984 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 13:37
          ja różnie leginsy rurki tuniki czasem bluza z kapturem adidasy baleriny uwielbiam japonki sandały buty na obcasie zakładam sporadycznie. Ogólnie to ubieram się tak jak lubię i mi wygodnie nie patrzę że mam dziecko i prawie 27 lat smile
        • janka39 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 13:38
          wiem, ale NIDGY takich nie zaloze (podobnie jak butow ze szpicem!)
          jakos niespecjalnie przejmuje sie tym, co jest akurat na topie, nosze ciuchy (i buty), w ktorych dobrze sie czuje smile
          no, ale to przychodzi z wiekiem wink
          • kinga_owca Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 13:45
            a ja własnie lubię kaczuszki i baaardzo się cieszę, że wreszcie w nich mogę uchodzić za super trendy i ach-och big_grin
            a co do wieku, to jeszcze się mieszczę we wspomnianym przez Ciebie przedziale, ale plasuję się pod koniec stawki wink

co do ubioru i posiadania dziecka - stawiam na wygodę, choc elegancko tez się noszę
            jednak unikam wąskich spódnic i wysokich obcasów bo nie dogonię małego sprintera wtedy
            na plac zabaw raczej dżinsy i buty na płaskim, ale do rozciągniętego t-shirtu mi daleko
            no i obowiązkowo wielka torba (dobrze, że teraz modne) albo cóż - plecak, żeby zmieścic wszystkie dzieciowe skarby (wózka już nie używamy)
            • afroddytta Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 14:09
              No ja też się czasami stresuję, przejmuję takimi pierdołami smile
              Mam 30l, 4 i 1,5 roczniaka i też nie noszę się 'elegancko' na co dzień, choć aktualnie w 7 m.ciąży. Teraz w zimę to jeansy, buty trekkingowe, kurtka typu goretex i ogólnie dobrze się z tym czuję. Stres czasami przychodzi jak jestem w przedszkolu, a tam wszystkie mamy prosto z biur, eleganckie, obcasy, laptopy, aktówki itd. Ja nawet takich garsonek nie mam, bo nawet jak pracowałam to taki strój nie był konieczny, tylko zwykły ubiór.
              Ale na jakieś wyjścia, uroczystości to wiadomo i obcasy włożę, najważniejsze że mężowi taki mój styl odpowiada. Lepiej będzie latem, wtedy sukienka, japonki i dla mnie ok.

Ostatnio gdzieś czytałam,że noszenie legginsów i tunik to matce już nie przystoi smile
    • women1984 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 14:18
      eh co za głupoty pisząwink
      • puellae_2007 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 14:55
        Ja się chyba nie wypowiem, bo wpadnę w kompleksywink W takim wypadku chyba w ogóle nie nadaję się na matkęwink Gdyby brać pod uwagę,w czym takiej młodej mamie chodzić wolno lub nie wypada;-P
    • amulka1987 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 16:05
      Hej, kobietki nie chodzi o to, żebyście w kompleksy popadały.... Ja po prostu lubię na co dzień na sportowo, jak ktoś się wypowiedział lepiej gonic za łobuzami w adidasach niż szpileczkach. Ale mieszka tu obok mnie mama 4 letniej dziewczynki -dziewczyna ma 24 lata i zimą na sankach małą ciągnęła w kozakach na wysokiej szpili i w płaszczyku.... No jak spojrzałam na te moje kowbojki i krótką kurteczkę to się poczułam taka właśnie zaniedbana.... Brudna i ponaciągana nie chodzęsmile ale jakoś tak mi brakuje tej elegancji, którą ona posiada... Mam tez dośc tekstów :" weź nam to już nie pasuje, mamy dzieci". Ech no nie wiem jak Wam to jeszcze opisac... Chciałam tylko wiedziec, jak to jest u Was, czy też w szpilach pchacie wózek, czy tak ja ja w ukochanych adidkachsmile Pozdrawiam!
      • kinga_owca Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 16:30
        wiesz, posiadanie dziecka w dość młodym wieku niesie za sobą ryzyko zostania babcią tuz po 40-tce, a idąc tokiem rozumowania Twojej koleżanki, to już Wam tylko chustka na głowę i bambosze zostaną smile
        ja na szczęście nie mam koleżanek, dla których sam fakt zostania mamą (babcią potem) jest wystarczającym powodem do zmiany stylu ubierania i zmiany kategorii co wypada a co nie wypada i może dzięki temu nikt mnie w żadne kompleksy nie wpędza
        a wręcz przeciwnie - małe dziecko mnie odmładza big_grin

a koleżanka ciągnąc sanki w butach na wysokiej szpili i płaszczyku może elegancka i była, ale ubrana niestosownie do zajęcia na pewno, bo wątpię, żeby potem potarzała się wtym stroju ze swoim dzieckiem w śniegu
    • leneczkaz Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 19:52
      Urodziłam synka w 23 lata i ubierałam się dokładnie tak jak piszesz. Jeansy, t-shirt i bluza oraz buty sportowe. Teraz mam 26 i ubieram się cut bardziej elegancko np. do szkoły albo na wyjścia z koleżankami, ale na co dzień nieodmiennie po domu dres (big_grin), na spacer ze smykiem jeansy i buty zimowe adidas (od wiosny adidasy) i jakaś bawełniana góra.
    • mielin Re: Modowo!! Do młodych mam:) 26.02.11, 21:23
      Już tu był taki wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,94217497,94217497,Jak_sie_ubieracie_.html
    • kakuba Re: Modowo!! Do młodych mam:) 28.02.11, 11:22
      fajnie jest czasami poobserwować jak sie mamy ubierają jak odpowadzają dzieci do/z przedszkola
      poza tymi, które pędzą do/z pracy oczywiście - bo tu strój wynika z obowiazków służbowych
      bardzo 'podobają' mi się mamusie w nienagannym makijażu, wystylizowane jak manekiny na wystawie.... i to tylko po to żeby przyprowadzic dziecko smile))
      oczywiscie spędzenie z dzieckiem 10 minut na placu zabaw po przedszkolu nie wchodzi w grę, mamusia ma przeciez świeże tipsy i wysokie obcasy...

• angie07 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 28.02.11, 11:41
        Ja mam 32 lata ale ubieram się wygodnie i wcale nie przejmuję się tym, że mam dwójkę dzieci w tym 11 letniego syna. Ubieram na co dzień jeansy rurki i t-shirt i bluzę, czasem sweterek, lub leginsy i tunikę. Nie chodzę na obcasach chyba, że jest jakaś uroczystość. W swoich ubraniach czuję się dobrze i to jest najważniejsze.
        Jesteś bardzo młodziutką mamą i nie powinnaś mieć problemów z ubieraniem się nawet w młodzieżowe ciuchy jeśli takie lubisz. Jeśli natomiast chcesz ubierać się nieco "poważniej" zajrzyj do Zary lub H&M tam znajdziesz odpowiednie ubrania.
        • amulka1987 Re: Modowo!! Do młodych mam:) 02.03.11, 20:36
          Witajcie, dzięki za słowa wsparcia. Niedługo wybieram się na wiosenne zakupy i myślę, że tym razem będzie mi łatwiej wybrac coś fajnego . Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka