olo2108 05.03.11, 02:00 Trafiło do mnie pytanie o cenę minimalną wystawionego przedmiotu- czy takich informacji udzielacie zainteresowanym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olenka_x Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 10:12 Wytłumaczcie mi po co ustawiacie cenę minimalną?? Nie prościej jest wystawić przedmiot i zacząć aukcję od ceny, którą chcecie otrzymać? Ja jak widzę aukcję z ceną minimalną to w ogóle nie zabieram się za licytowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 11:02 Unikam wystawiania aukcji z cena min., bo sama nie lubię brać w takich udziału. Licytowanie w ciemno. Nigdy nie ma się pewności, czy cena minimalna zostanie osiągnięta. Jeśli wystawiam, to podaję cenę w aukcji. Chodzi tylko o zainteresowanie aukcją na starcie (przy przeglądaniu ofert, aukcja od złotówki przyciąga uwagę). Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka cena minimalna brrrr 05.03.11, 12:15 też nie cierpię czemu właściwie to służy? taka niewidoczna? może mnie ktoś oświeci również zawsze wystawiam od jakiejś kwoty bazowej, nie chcę, żeby allegrowicze dumali, nad minimalną ukrytą kwotą i sondowali w nieskończoność , albo zasypywali mnie e-mailami albo nie daj boże klikali cenę poniżej a towar mi nie schodził na końcu aukcji Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 12:38 Nie wystawiam takich aukcji, sama nie borę udziału w takich bo mnie zniechęcają- dla mnie głupotą jest jej ustawianie. Parę razy jednak sama pytałam o taką cenę i sprzedający odpowiadali. Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo30 Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 20:41 Ja też nie lubie takich aukcji. Jak mi zależy ba czymś to pytam o cenę minimalną. Zawsze mi odpisują. Raz tylko dostałam odpowiedź "proszę licytowac". Więcej nie weszłam na tę aukcję. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 23:06 nie wystawiam takich aukcji a jako kupująca z reguły takowe omijam; zdarzyło mi sie jednak zapytac o cene minimalną i odpowiedż otrzymałam ( znająć to minimum wiedziałam czy jest sens licytowac czy szukać dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
ktozajalzyzyrafe Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 23:29 Nienawidze takich aukcji, nie wiem po jaka cholere ktos wystawia swoj towar w cenie, za ktora nie chce go sprzedac ? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 05.03.11, 23:56 ktozajalzyzyrafe napisała: > Nienawidze takich aukcji, nie wiem po jaka cholere ktos wystawia swoj towar w c > enie, za ktora nie chce go sprzedac ? No przecież to jasne - oglądalność aucji zaczynającej się od 1 zł jest nieporównywalnie większa w stosunku do aukcji bcm a z wysoką ceną. Część osób licytuje bo zajrzą i albo zdjęcia oczarują. W końcu Klient na odległość kupuje oprawę aukcji na pierwszym miejscu a dopiero na drugim - przedmiot. Tak np aukcje z ciuszkami często przekraczają cenę minimalną - a gdyby ta sama aukcja była wystawiona za cenę zestawu 450 zł (co przykładowa minimalna) to zdecydowana większość tych zaglądających do "od 1 zł" - nie zajrzałaby - to strata potencjalnego Klienta. Wszystko zależy od rodzaju aukcji i grupy Klientów do których ofertę kierujesz. Ja też z reguły nie biorę udziału w takich aukcjach i szczerze ich nie cierpię - ale jak jedna z moich poprzedniczek - złamałam się raz czy dwa. Gdyby cena wywoławcza była taka, jak finalnie osiągnięta w tej z minimum - nie zajrzałabym - mimo, że w ferworze emocji dałam nawet więcej niż zamierzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 06.03.11, 22:29 Mnie to trafia- jak spodoba mi sie przedmiot, gdzie jest ustalona cena minimalna... Z reguly nie biore udzialu w takich aukcjach. U niektorych "sprytnych" kupujacych cene minimalna jest podana na samym dole opisu przedmiotu..wtedy wszystko jasne Poniewaz nie lubie licytacji z CM- tez jej nie ustawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 06.03.11, 23:57 raz zadałam takie samo pytanie jaka jest cena min towaru, bo nie wiem, czy mam tracic czas odpowiedz dostalam egatywna wiec sprawe olalam od tej pory ne licytuje gdy jest cena min to odstraszacz jak dla mnie niby od 1zl a ale tak na prawde nie mam to gdzies sama wystawiam od ceny jaka mnie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: Allegro- czy podajecie info o cenie minimalne 07.03.11, 08:27 włąsnie przegladałam ostatnio jakas aukcje-cena startowa 300 do tego cena minimalna--I KUP TERAZ-330 zł--no jest sens hehehe. Ale to był jakis początkujący allegrowicz-wiec pewno nie znał sie Ale ja tez omijam takie aukcje--jedyna aukcja z cena minimalaną-jaką licytowałam to był wózek spacerowy-powystawowy z Anglii--ZADZWONIŁAM DO KOBIETY PANI ZDRADZIŁA MI JAKA CENA MINIMALNA--wygrałąm--i na tym koniec. Nie cierpie takich aukcji i tez omijam--i jie rozumie ludzi po kiego diabła daja cene minimalną. Odpowiedz Link Zgłoś