Dodaj do ulubionych

Reklamacja LEGO

11.03.11, 19:32
czy ktoś miał doświedczenia z reklamowaniem klocków lego? jak to zrobić? synek dostał w prezencie zestaw klocków, jeden klocek jest fabrycznie wadliwy(krzywy z jednej strony i nie da sie zbudować budowli, bo to akurat klocek "strategiczny")sad Paragonu oczywiście nie mam, darczyńcy w żadnym wypadku nie wypada mi o paragon prosić, ani zgłaszac problmeu nawet, bo obrazi się na bank. pozostaje mi zgłosić wadę u producenta. czy ktoś z was był w podobnej sytuacji? Zgłaszałyście sprawe do importera czy bezpośrednio do producenta? jaki był efekt reklamacji? czy została uwzględniona bez posiadania paragonu?
pocieszcie, że sie uda...
Obserwuj wątek
    • rybalon1 Re: Reklamacja LEGO 11.03.11, 19:53
      uda się, uda napisz bezpośrednio do producenta - znajoma pisała e-maila i przysłali brakujący klocek bardzo szybko smile
    • zoska7777 Re: Reklamacja LEGO 11.03.11, 19:55
      Ze strony LEGO - My zgłaszaliśmy.
      Trzeba dokladnie wybrac nr zestawu, nr klocka - opisać sposób wady i napisać co z tym fantem zrobić.
      Mi ładnie odpisali że bardzo przepraszają, że bardzo się starają - od razu odesłali nowy klocek i poprosili o odesłanie wadliwego (celem analiz, dlaczego się to zdarzyło).
      Zaproponowali zwrot kosztów przesyłki wadliwego towaru do nich.

• kropkaa Re: Reklamacja LEGO 11.03.11, 20:06
      Wypełniłam formularz na stronie, opisałam (były inne części drzewka niż powinny), przyszło błyskawicznie.
      • leigh4 Re: Reklamacja LEGO 11.03.11, 20:40
        dzięki dziewczyny-napisałam do lego, wskazałam zestaw i nr klocka z zestawu, zobaczymy, co będzie dalej. najbardziej szkoda mi małego-strasznie się ucieszył z tych klocków, a tu taki niefartsad mam nadzieję, że nie będziemy długo czekać az przyśla nowy klocek.... A ile Wy czekałyście?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka