Dodaj do ulubionych

deltim focus-seicento

30.04.04, 13:11
warto? ktos ma uzywa?da sie go na 3 pietro wniesc? a zmiesci sie do bagaznika
seicento?chyba ze macie jakas propozycje na wozek do malego autka...nie
chcailabym zdejmowac kolek i z tego co wiem to jak na razie tylko deltim focus
Obserwuj wątek
    • mamami Re: deltim focus-seicento 30.04.04, 15:21
      Co do pakowania Focusa do seicento to obawiam sie że będzie problem, tzn moze
      zmieści się sam stelaż na pionowo tak ze podniesie półke do góry. Najlepiej
      podjedź autkiem do sklepu i po prostu wypróbuj.
      A o samym wózku poszukaj informacji przez wyszukiwarkę bo było juz parę wątków
      na ten temat.
      • gagunia Re: deltim focus-seicento 01.05.04, 07:25

tak jak pisala mamami bylo sporo watkow o fokusie wiec znajdz (sama duzo
        pisalam na jego temat). natomiast prawdopodobnie nie wejdzie do seicento. my
        mamy forda fieste i wchodzi pod warunkiem ze gondolka jest na przednim
        siedzeniu, co jest sporym utrudnieniem. stelaz jest dosc dlugi i szeroki i
        kolka jak nie sa zdjete zachodza na oparcie siedzeina, wiec musi byc wkladany
        kolami dotykajac fotelika maluszka (albo odwrotnie, ale wtedy przeszkadzaja
        pasazerowi obok dziecka). najlepiej je zdjac, bo to czynnosc blyskawiczna i
        nieuciazliwa. a sam wozeczek swietny.
        pozdrawiam
        gaga
        forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948
    • malwes Re: deltim focus-seicento 01.05.04, 09:03
      patrischa napisała:

> warto? ktos ma uzywa?da sie go na 3 pietro wniesc? a zmiesci sie do bagaznika
      > seicento?chyba ze macie jakas propozycje na wozek do malego autka...nie
      > chcailabym zdejmowac kolek i z tego co wiem to jak na razie tylko deltim focus

Warto.
      Zmieści się bez problemu - wszystko wraz z kółkami i gondolą złożoną na płasko.
      Mam Seicento i sama kupowałam wózek pod tym kontem - ale trzeba się
      trochę "naćwiczyć" żeby dojść do wprawy w pakowaniu - nie muszę chyba dodawać,
      że oprócz wózka nie zmieścisz już w bagażniku nic więcej smile))
      Natomiast nie wniesiesz tego wózka sama na 3 piętro. Ja mieszkam na czwartym i
      Fokusem jeździmy "z mężem" a jak jestem sama to używam Inglesiny Max z wkładką
      dla noworodka (synek ma już 3 mce).
      Ale poza tym wózek jest rewelacyjny!
      Gosia

PS. Jeśli mieszkasz w W-wie to w sklepie "Wózki" przy Solidarności dadzą Ci bez
      problemu przymierzyć ten wózek do bagażnika.
      Tylko, żeby włożyć trzeba zdjąć półkę i jedne kółka.
      • anatewka Re: deltim focus-seicento 03.05.04, 22:47
        My tez jestesmy uzytkownikami Focusa i seicento smile Wozimy wozek w ten sposob,
        ze stelaz wkladamy bez problemu do bagaznika (nie musimy zdejmowac kolek ani
        zaglowkow ale zdjelismy polke) za to gora (najpierw gondola a teraz juz
        spacerowka) niestety do srodka. Nie wpadlam na to, ze gondole mozna zlozyc na
        plasko i wozilismy ja na przednim siedzeniu bo ja z malym z tylu. Plusem z
        kolei bylo to ze ta gondola sluzyla wtedy za zapasowy bagaznik. Teraz
        spacerowka "siedzi" na tylnym siedzeniu obok synka.
        Polecam rozwiazanie: fotelik deltima + lacznik do zakladania na stelaz. My duzo
        z tego korzystalismy np. jadac gdzies gdzie nie bedziemy duzo spacerowac (np.
        do marketu) nie zabieralismy juz gondoli. Stelaz z nalozonym lacznikiem tez
        miesci sie w bagazniku a nie trzeba juz dziecka nie trzeba przekladac do wozka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka