beata_17 16.03.11, 09:50 tak dzisiaj przypadkowo znalazlam moda.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17412456 to juz chyba lekka przesada, 9dych za przesylke spodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 09:59 o matko, co to za kurier który aż 9 dych bierze za przesyłkę?????? Aż napiszę zapytanie do sprzedającej... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 10:01 już znalazłam - z Włoch wysyłają niby. To ja już wolę sobie w tej cenie kupić bluzkę czy spodnie stacjonarnie i przynajmniej mogę ją przymierzyć przed zakupem, a nie kupować tak naprawdę kota w worku za taką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 10:23 > już znalazłam - z Włoch wysyłają niby tia, chyba Włochy, ale te w Warszawie, skoro przesyłka ma być na następny dzień..' Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 16:54 Przesyłkę wysyłamy od razu po otrzymaniu pieniędzy, więc powinna być u Ciebie na następny dzień To raczej mało prawdopodobne, żeby przesyłka kurierska z Włoch dotarła następnego dnia do Polski. Więc wciskają kit i tyle, żeby zarobić na przesyłce. Odpowiedz Link Zgłoś
klaipio Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 10:02 Ja jak widzę, że list polecony kosztuje ok 12-13 zł to nie kupuję danej rzeczy. Nie będę dorabiać takich cwaniaczków... W takiej sytuacji wolę zapłacić więcej w sklepie. Za 90 dych nawet nie chce mi się oglądać tych aukcji, ale pewnie ktoś się zasugeruje ceną np. tych dżinsów- 10 zł i kupi nawet nie patrząc na koszt wysyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 14:34 12-13 zł to moim zdaniem możliwe. Ja mam aukcje po 11 zł za polecony. 3,50 koperta bąbelkowa + 7,50 opłata za znaczek. I wychodzi mi jak byk 11 zł. Tyle, że ja nie pojedyncze rzeczy, ale zestawy sprzedaję. Wszystkie powyżej 0,5 kg. Mnie też oskarżają, że chcę się dorobić. A mi raptem raz 50 gr zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki zuzanka 16.03.11, 16:21 jaka koperta kosztuje 3,50? U mnie na poczcie największa kosztuje 2,10 zł Przeważnie kupuję za 0,9 zł 1,10zł czy 1,40 zł Więc 3,50zł! Co to za cudo, może samo pakujące się jakieś Odpowiedz Link Zgłoś
emiwiki Re: zuzanka 16.03.11, 16:37 koperta bąbelkowa, z tego co wiem może kosztować 3,50 Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: zuzanka 16.03.11, 16:42 no właśnie - bąbelkowe tyle kosztują. przynajmniej na mojej poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: zuzanka 16.03.11, 17:09 To co wy za poczty macie, zdzierusy i tyle. Kurcze ja już na kilku pocztach patrzałam i na tych wszystkim ceny podobne, ale 3,5zł to, co najmniej koperta tak duża że siebie bym spakowała Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: zuzanka 16.03.11, 17:19 ja dzisiaj zapłaciłam za dużą kopertę 2,70, format K (wchodzi do niej A3) ale mają jeszcze trochę większe więc pewnie i droższe. Za małe, takie na 1-2 rzeczy płacę 1,10zł, 1,40zł Często wysyłam też w kopertach z "odzysku", te, które dostanę obklejam papierem i adresuję i wtedy przesyłka priorytetowa kosztuje 5,70 za 2-3 ciuszki dziecięce - robię tak, gdy ktoś kupi na kilku aukcjach, wtedy cena wysyłki jest z jednej aukcji, oszczędzam na kopercie i wychodzi ok a klient nie dopłaca. A co do samej aukcji z pierwszego wątku - pewnie chodzi o uniknięcie prowizji dla Allegro - sprzedaż za 10 zł więc prowizja groszowa... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: zuzanka 16.03.11, 20:06 Duża bąbelkowa (nie znam rozmiaru). Kupiłam ich w ostatnim czasie z 15 w różnych oddziałach pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: zuzanka 16.03.11, 23:54 zuzankas napisała: > Duża bąbelkowa (nie znam rozmiaru). Kupiłam ich w ostatnim czasie z 15 w różnyc > h oddziałach pocztowych. Az uwierzyc nie moge, kurcze to u nas najwieksza i to taka naprawde duza, nie wiem taka wielkosci 3x A4, no ogolnie wielka koszt 2,1 zl. Teraz juz wiem skad za listy po 10 zl sobie zycza Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: zuzanka 17.03.11, 07:51 Ale bąbelkowa? Taka z zabezpieczeniem folią z bąbelkami napełnionymi powietrzem?! Te, które ja kupuję (na poczcie) nie są takie wielgaśne. Kurczę, może jakoś masakrycznie przepłacam! Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: zuzanka 17.03.11, 10:50 Bąbelkowe, tylko takie kupuję i tylko w takich wysyłam. Jakbym miała płacić za kopertę 3,5 to wolałabym wysyłać w kopertach w których ja dostaje ciuchy, choć mnie doprowadzało do szału obklejanie zwłaszcza przy moich dzieciach. Więc jak zobaczyłam, że koperty w których będę wysyłać kosztują od 0.90-1,2 to zaprzestałam wysyłania w kopertach używanych. Przy takiej cenie, to bardziej opłaca ci się chyba w papierniczym kupować koperty Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 14:53 Zależy co wysyłane jest tym priorytetem.Jak majtki to 12 zł to przesada.Ale Ostatnio wysyłałam jeansy do tego nabijane ćwiekami więc ciężkie.Wyszło mi chyba 10zł za sam list.plus koperta 2zł.bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 19:11 maggi9 napisała: > Zależy co wysyłane jest tym priorytetem.Jak majtki to 12 zł to przesada.Ale Ost > atnio wysyłałam jeansy do tego nabijane ćwiekami więc ciężkie.Wyszło mi chyba 1 > 0zł za sam list.plus koperta 2zł.bez przesady. Dokładnie.Ja kiedys wysyłałam spodnie jeansy damskie i zapłaciłam 11zł.A podałam wtedy chyba 9zł za wysyłkę bo jeszcze sie nie orientowałam. Sama kiedyś dałam się nabrać na podwyższone koszty.Zalicytowałam 2bluzeczki za 3zł,po czym zobaczyłam,że wysyłka 20zł.Łoooo Na szczęście mnie ktoś przelicytował Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 11:02 gigi nie gigi ale pięty ten model ma kiepskie nienawidzę zawyżania kosztów, nigdy tego nie robię i naprawdę rzadko kupuję na aukcjach, gdzie przesyłka jest od 3-5zł zawyżona Odpowiedz Link Zgłoś
kr.kr Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 14:59 jakos ze dwa miesiace temu trafilam na dwie pary na jednej aukcji uggow czy emu za 1zl! a przesylka chyba 550 jakos stracilam te aukcje z oczu niestety i nie wiem, jakie byly dalsze losy tych butow... Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 16:30 Sposób na omijanie prowizji... Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 17:28 wszystko zalezy kto sprzedaje.Jeżeli indywidulana osoba to ona za przesyłkę kurierską płaci co najmniej drugie tyle,co sklepy/firmy.Jeżeli chodzi o pocztę to normalne jest,że przesyłka kosztuje 2-4 zł więcej,bo po pierwsze koszt opakowania,po drugie usługi pocztowe są zwolnione z VATu a sprzedawca,który nabija towar na kasę wraz z przesyłką płaci dodatkowo 23% (mówię tu tylko o tych,którzy mają sklepy i wystawiają paragony/faktury). Tak więc paczka do 1kg priorytet na poczcie kosztuje 11zł,a sprzedającego 11zł + 23%VAT+ opakowanie. Zdziercy to ci,którzy handlują na lewo i jeszcze na przesyłce przeginają. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 17:36 Wygląda na to, że chcą obejść zdzierską prowizję na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
symona Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 17:54 Ja jakiś czas temu widziałam bilety na benefis Adama Małysza za 60 zł przesyłka priorytetowa to99 zł jak na list to trochę dużo Odpowiedz Link Zgłoś
nice.size1310 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 19:00 Ja sprzedaje na allegro ubrania z UK i wysyłam prosto z UK i mam koszt 30zł , w większej połowie dopłacam do wysyłki ,koperty nie liczę , wiec to co pisze sprzedawca ze wysylka 90zl to żart jakis chyba , skoro mi polecony z Uk wychodzi jakieś 7-8 funtów za jedno ubranie, to jemy niby z Włoch drożej?? specjalnie napisał ze kurier żeby nikt nie był w stanie wyliczyć kosztów jakie ponosi , jak allegro zapyta to może ściemniać ze włoski kurier tak sobie liczy, przecież pracownicy nie pojadą do Włoch sprawdzić ?! ja też kupuję na allegro i mogę tylko tyle powiedzieć: jeśli ktoś robi takie małe przekręty, że niby taki pomysłowy i obrotny to nie liczyłabym że mnie też nie oszuka...takie osoby nie maja sumienia , a klienta gdzieś, wiec jak widze coś takiego po prostu, daje zarobić uczciwym a nie komuś takiemu Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 19:13 ale "skund łyyni wzini "tą modelkę Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: zarabianie na przesylce-allegro 16.03.11, 22:10 U mnie też ceny kopert powalają. Najmniejsza bąbelkowa kosztuje 1,10zł. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_17 Re: zarabianie na przesylce-allegro 17.03.11, 08:24 u mnie na poczcie tez ceny kosmiczne, zazwyczaj kupuje w sklepie papierniczym a tam najmniejsza 60gr., A4 albo wieksza 1,4zl, poza tym czesto wykorzystuje stare koperty Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: zarabianie na przesylce-allegro 17.03.11, 11:15 a ja jak zamierzałam zrobić porządki w szafach, czytaj wystawić trochę ciuchów na allegro, to najpierw kupiłam koperty...na allegro kupiłam z zapasem żeby koszt wysyłki się rozłożył te największe koperty 20/K kosztowały 85 groszy, A-4 44 grosze, i jeszcze wzięłam takie "na majtki" (body, bluzeczka czy koszulka też wejdzie) 22 grosze, oczywiście koperty bąbelkowe biorąc 10 kopert małych, 50 dużych i 20 największych, koszt kuriera (15 zł) wyszedł żeby "dołożyć" do każdej koperty 19 groszy, czyli ta największa koperta K wyszła mnie 1,04, duża 0,63, mała 0,41, trochę mam zapasu w szafie, starczy na następne porządki Odpowiedz Link Zgłoś
blackglass Re: zarabianie na przesylce-allegro 17.03.11, 15:10 Kiedyś kupiła 6 driobiazgów na allegro - wyszło 36 zł a koszty przesyłki 120 Powiedziałam panu ze wyśle swojego kuriera zamiast płacić wyimaginowane koszty, nie zgodził się. Po prostu napisałam mu ze nie dam się naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś