Dodaj do ulubionych

kuchnia Tefal Cook Tronic

23.03.11, 22:57
Chciałam kupić córeczce na drugie urodzinki kuchnie do zabawy. Oczywiście na allegro wybór spory jednak niestety nigdzie nie mam możliwości zobaczenia kuchni na żywo a nie chcę kupować zupełnie na ślepo. Fajnie by było gdyby blat był dość wysoko ok. 50 cm i żeby były różne dźwięki i światełka. Kuchnia nie może być zbyt duża gdyż pokój córeczki jest dość mały, cena do 200 zł. I tutaj po moich wstępnych oględzinach padło na TEFAL COOK TRONIC. Czytałam jednak opinie i często posiadacze skarżą się np. na ciężko otwierające sie drzwi do piekarnika... Czy ktoś z Was ma tę kuchnię i mógłby się wypowiedzieć? A może polecicie mi jakąś inną? Z góry dziękuję wink
Obserwuj wątek
    • marghot Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 09:26
      ja zasadzam się na Tefal Studio oraz Smoby Nature

ta pierwsza ma palnik wydający dźwięki, druga jest neico większa...
      blat na wysokości ok. 55cm

sama nie wiem...
      • krasulas Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 09:40
        moje dzieci użytkują mini Tefal Cheftronic
        muszę przyznać, że jest dosyć trwała, a miotają nią wszędzie i uderzają o wszystko (na dzień dzisiejszy pęknięta jest rączka od piekarnika - z winy córki)
        kuchnia niska - więc do zabawy "na siedząco", ale za to można ją skutecznie ukryć w pokoju dziecka
        płaciłam za nią jakieś 2,5 roku temu ok.50zł na mega promocji grudniowej w Realu (cena prom. była chyba 99zł), więc napewno warta swej ceny...
        ps. piekarnik wydaje dźwięki/świeci
        • marta2202 Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 09:59
          My mamy Cooktronic i jest super! Codzinnie w uzyciu, bawią sie razem 2 latek i 4 latka. Blat jest na wysokości ok 50cm. Kuchnia jest fajna solidnie wykonana, nie za duża taka w sam raz jak dla nassmile Drzwiczki nie chodzą ciężko tylko u nas często dzieci drzwiczki z piekarnika wyciągają nie wiem jak to robią... Co do efektów dźwiękowych to jest tylko światełko w piekarniku.
          • madzikka82 Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 11:29
            marta2202 a nie ma żadnych dźwięków przy naciskaniu przycisków? znalazłam taki opis na allegro "Kuchnia posiada mnóstwo efektów świetlnych i dźwiękowych, m.in. przyciski sterujące pracą kuchni, wskaźniki "gorących" płyt, oświetlenie piekarnika, odgłosy gotowania, pieczenia, grillowania, zapalniczki do gazu, otwierania i zamykania drzwi..." Kuchnia nie ma tych funkcji mimo że są podane w opisie aukcji?
            krasulas ta Tefal Cheftronic wydaje sie całkiem fajna ale właśnie zależy mi na wyższej bo taka zupełnie małą już mamy...
            • marghot Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 11:40
              może ten upatrzony przez ciebie model jest nowszej generacji wink
              i dodano dźwięki

ale osobiści enie jestem fanem dźwięków
              mamy jakiś darowany samochodzik i mnie czasem o mało szlak nei trafia tongue_out
              • leewek Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 12:10
                Synek ma cook tronic. 2 latek radzi sobie z drzwiczkami bez problemu. Kuchnia ma światełko w piekarniku oraz różne odgłosy smażenia, pieczenia i dzwoni gdy piekarnik kończy pracę. Młody zadowolony. Zabawka trwała.
            • megi1979 Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 12:25
              madzikka82 napisała:

> marta2202 a nie ma żadnych dźwięków przy naciskaniu przycisków? znalazłam taki
              > opis na allegro "Kuchnia posiada mnóstwo efektów świetlnych i dźwiękowych, m.in
              > . przyciski sterujące pracą kuchni, wskaźniki "gorących" płyt, oświetlenie piek
              > arnika, odgłosy gotowania, pieczenia, grillowania, zapalniczki do gazu, otwiera
              > nia i zamykania drzwi..." Kuchnia nie ma tych funkcji mimo że są podane w opisi
              > e aukcji?
              > krasulas ta Tefal Cheftronic wydaje sie całkiem fajna ale właśnie zależy mi na
              > wyższej bo taka zupełnie małą już mamy...

wszystkie te dźwięki o których piszesz są...
            • marta2202 Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 14:46
              Źle się wyraziłamsmile Dźwięki sa takie jak podają w opisie, ale efekt świetlny jest tylko jeden w piekarniku, a jeszcze podświetlają się ikonki nad guzikami w zależności który się wciśniesmile
              • madzikka82 Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 21:54
                marta teraz już rozumiem wink
                chyba zdecyduję się jednak na ten model...
                dziękuję za opinie wink
    • janiulek Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 11:40
      Kuchenka dziecięca Tefal Studio a co myslicie o tej?
      • marghot Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 11:42
        ja wlasnei na nia patzre, bo ma blat na wysokosci ok. 55cm, czyli dosc wysoko

nie podoba mi sie sposób otwierania drzwi kuchenki - jak w lodówce, czyli do boku a nie od góry do dołu

myśle jeszcze o kuchni Nature Smoby, tu z kolei lodówki nie ma...
    • megi1979 Re: kuchnia Tefal Cook Tronic 24.03.11, 12:24
      nasza dwulatka dostała taka kuchnię pod choinkę - TEFAL COOK TRONIC. Kuchnia fajnie wykonana, po naciśnięciu przycisków wydaje dźwięki, po otwarciu piekarnika zapala się światełko. Dla dwu-trzy latki akurat, bawi się przy niej na stojąco, wszędzie sięgnie... ja POLECAM!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka