coronella 25.03.11, 08:54 Poproszę o pomoc. Jak wypadają w stosunku do siebie te dwie firmy? Dla syna potrzebuję sandałki 31 z ecco, w jakim rozmiarze Geoxy szukać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verika Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 09:59 Mam dla synka ecco 30 i geoxy też 30, więc wydaje mi się, że pokrywają się wymiarowo, choć może to być zależne od modelu. Teraz kupowałam geoxy i 31 miało wkładkę jakieś 20,5 cm wewnątrz, więc dla nas to było za dużo i wzięłam 30. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 10:00 Według mnie Geoxy są większe (kilka par przetestowałam). Ale nie wiem czy dotyczy to wszystkich modeli/rozmiarów (mam doświadczenie z małymi rozmiarami). Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 10:49 A ja mam dokladnie odwrotne wrazenie - teraz coreczka nosi Ecco 27, a Geox 28. Mam wrazenie, ze Geox sa tak o pol numeru mniejsze w stosunku do Ecco. Trzeba mierzyc dlugosc wkladki, pewnie to zalezy od modelu. Nova --------------------------------------- Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 11:36 testowałam do 26 rozmiaru Geoxy (i porzuciłam na rzecz Ecco i Superfitów ;D) i mam wrażenie że rozmiarówka jest troszkę mniejsza niż Ecco, ale to jest zależne od modelu Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 12:47 Ha, ha, czyli trzeba zmierzyć. Ja też porzuciłam, moim zdaniem do Superfitów i Ecco się nie umywają. A ostanio "odkryciem" są dla mnie Primigi Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 14:52 dzięki bardzo pilnie potrzebuję dla syna butów do przedszkola. Miał ecco do wody, i najchętniej bym powtórzyła, ale akurat promocji brak a 200 zł na przedszkolne kapcie to trochę dużo Chociaż, w sumie- spędza w tych butach więcej czasu niż w każdych innych, więc może zainwestuję. Syn wybrał sobie geoxy, bardzo mu się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 15:12 Spróbuj Naturino- drogie ale moim zdaniem warte swojej ceny. Czekam aż się pojawią sandałki. Syn nosił je kilka miesięcy po domu na dworze - najlepsze buty jakie dla niego miałam. Teraz miał zimowe -kozaczki i też biją na głowę wszystkie inne. Uważam, ze ecco są przereklamowane - z moich doświadczeń - najlepsze są Naturino i Geoxy właśnie. Primiggi nigdy juz nie kupię - synek miał 3 pary kozaków zimowych i w każdych zimne nogi a wiosenne były tak cieżkie, ze myślała, ze mają w środku jakieś obciążenie. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 15:34 a widzisz, ja mam zupełnie inne zdanie dzieci miały 3 pary naturino i powiedziałam- nigdy więcej! Baaaardzo szybko się zniszczyły, a reklamacji nie uznali. Więc naturino omijam szerokim łukiem. Nie ma butów najlepszych. Każdy dobierze do siebie. Nam rewelacyjnie sprawdzają się zimowe ecco, i sandałki do wody, córka ma ecco vibration i baleriny, tez super. Jak się trafi na promocje, można je kupić za super cenę. Córce kupiłam na przyszła zimę winterquin, wysokie, za 119 zł. Czy Twój synek ma 2 lata? i już miał tyle zimowych butów?? Ja moim kupuję ecco, po 1 parze na sezon. Teraz córka nosi już 2 zimy, noga nie rośnie tak wolno. A po córce ma syn, i nadal są super. I zostanę przy ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 15:35 *noga nie rośnie tak szybko miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 16:17 O, ja tez zostanę przy Ecco. Doświadczenia z Naturino mam jak najgorsze, sandały szybko się zniszczyły, dodatkowo pękło jeszcze zapięcie po dwóch miesiącach (ja niestety nie miałam paragonu). Ceny z kosmosu, a reklamacji nie uznają, coronella jesteś drugą osobą od której o tym słyszę. Ecco zimowe są świetne, a w tym roku córce w kozakach popruł się kawałek przeszycia (przypuszczam że na fragmencie było przeszyte bez dolnej nitki) i dostałam kasę spowrotem po sezonie noszenia Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 16:29 w butach mojej córki wytarła się podeszwa, tak, że miejscami były dziury. Na pięcie i po środku buta. Od zewnętrznej strony, nie od środka, czyli tam, gdzie but styka się z chodnikiem. Wytarły się po 3 miesiącach chodzenia! Napisali, że to naturalne zużycie- ech, właśnie- Naturino... odwoływałam się, bo za buty zapłaciłam 200 zł, i coś mnie trafiało. Nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 18:30 Tak, ma 2 lata - przechodził już 2 zimę. Pierwszej zimy miał 3 pary kozaków Primigi (stopa w ciągu zimy urosła tak, że musiałam kupić kolejny rozmiar na tę samą porę) Na jesień miał geoxy, z akostkę - rewelacja, w zimie kozaki Naturino i Ecco (znowu musiałam kupić 2 rozmiary - tak rośnie ) Ja mam inne doświadczenia - miałam 3 modele Naturino - sandałki, półbuty i kozaki. W sandałkach chodził non stop dobre pół roku - w domu i na dworze - jak pisałam - gdyby nie to, że latał po kałużach i zabrudziła się biała podeszwa wewnętrzna to byłby w super stanie. Kozaki z zewnątrz wyglądają jak nowe - w środku tylko widać zużycie bo zbiła się wyściółka, na dodatek dziecko nigdy nie miało ani zmarzniętych ani spoconych nóżek w tych butach. Jestem Naturino zachwycona. Może moje dziecko takie jest, ze nie niszczy butów - praktycznie wszystkie jego buty wyglądają jak nowe - moze też dlatego, ze tak szybko wyrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 19:38 2 latek, a 5-6-7-8 latek to niebo i ziemia, jesli chodzi o niszczenie butów. W wieku 2 lat i nasze wyglądały jak nowe poczekaj, gdy zaczną się rowerki, itp rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 20:42 No więc dlatego też piszę, że wszystki buty mojego dziecka wyglądają jak nowe - jednakowoż chodzi trochę i jakieś doświadczenie z butami mam - jakie ono jest opisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 19:33 Miał ecco do wody, i na > jchętniej bym powtórzyła, ale akurat promocji brak Z karta Glamour będzie -20%, ale dopiero 16.04. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Rozmiarówka Geox a Ecco 25.03.11, 21:25 Zgadzam się z fankami Ecco. Sandałki do wody - rewelacyjne. Córka przechodziła całe lato, potem jesień i zimę w przedszkolu, i ponieważ kupione były większe, udało się opękać w nich jeszcze jedno lato. Następnie pralka i dla kolejnego dziecka. Są nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś