kappa22 25.03.11, 23:40 allegro.pl/show_item.php?item=1521360912&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. ten gosc chyba przesadzil,szkoda ze nie ma na allegro sposobu na takich cwaniaczkow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 25.03.11, 23:45 dopisana uwaga o tym, ze cena za wysylke dotyczy tylko jednego przedmiotu swiadczy o tym, ze cwanie obchodzi placenie prowizji Allegro za sprzedaz. Mozna to zglosic zarowno do Allegro, jak i do dystrybutora Lego, ktory na pewno nie pozwoli na ceny dumpingowe. Wlasnie przez takich sprzedawcow wiele firm musialo zwinac manatki. Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 00:11 Faktycznie niezly kombinator, a nie super-sprzedawca. Nie lubie takich, takze donos do allegro wyslalam . Odpowiedz Link Zgłoś
basia799 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 03:04 allegro.pl/grunwald-unia-namiot-cobi-27150-najtaniej-i1523302879.html a to - przedmiot za 1 zł. wystawiony, to jest dopiero bezczelność - koszty wysyłki z kosmosu i dodana uwaga, że tylko jeden przedmiot wysyłają i nie można łączyć zakupów... ciekawe co z tym zrobi allegro po waszych zgłoszeniach... Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 09:26 jak to zglosic? nie widze zakladki zawyza koszty wysylki.... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_17 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 09:55 najbardziej dziwi mnie to, ze w ocenie sprzedazy za koszt wysylki ma max ilosc gwiazdek, ja bym takiem ani jednej nie dala (jesli w ogole bym cos u niego kupila) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 nie rozumiem 26.03.11, 10:31 clonek13 napisała: > jak to zglosic? nie widze zakladki zawyza koszty wysylki.... po co to zgłaszac? zmusza was kto do kupienia tego? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: nie rozumiem 26.03.11, 11:31 18_lipcowa1 napisała: > po co to zgłaszac? > zmusza was kto do kupienia tego? bo to nie jest fair trade Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: nie rozumiem 26.03.11, 13:03 > bo to nie jest fair trade ale co was to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: nie rozumiem 26.03.11, 13:23 jakby wszyscy tak mysleli jak ty to nie byloby po co do kraju wracac Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: nie rozumiem 26.03.11, 13:27 clonek13 napisała: > jakby wszyscy tak mysleli jak ty to nie byloby po co do kraju wracac nie przesadzaj takich sprzedawców jest mnóstwo mozesz sobie wybrac cene produktu i wysylki ktora ci odpowiada mozesz tez isc do sklepu nie musisz kupowac od tej osoby sam straci klientów przez takie zachowanie ale zgłaszanie tego- nie rozumiem po co Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: nie rozumiem A wiesz co to jest życzliwość?? 26.03.11, 16:38 Co z Ciebie za człowiek kobieto, to dobrze że są osoby które wyłapują takie chwyty cwaniackie. Ty chyba jakiś ideał jesteś. Masakra. A wiesz co to jest życzliwość??? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: nie rozumiem A wiesz co to jest życzliwość?? 26.03.11, 21:59 > A wiesz co to jest życzliwość??? ale co to ma wspolnego z zyczliwoscią? Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: nie rozumiem 26.03.11, 16:39 Zgadzam się w pełni z Tobą cwaniaków trzeba eliminować ciekawe co na to allegro czy coś zrobią a zajrzałam na tą aukcje lalka barbi 4,99 + kosmiczna przesyłka - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa 27.03.11, 18:11 leojoa1 napisała: > po to zgłaszać, żeby tępić oszustów i cwaniaków ale co on kradnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lowy_nogin Re: lipcowa 27.03.11, 20:23 30 pln za wysylke, bargain! laski, lipcowa wrocila z prawdziwie kapitalistycznego kraju, wie jak robic biznes. nie kloccie sie z nia zeby swiat zbawiac tylko bierzcie przyklad, i same podnoscie ceny przesylek - wyjdziecie na to samo (30/40marży swoja droga niezla marża!!) a do tego wiecej zaoszczedzicie jak ktos bedzie chcial zwrocic produkt. CZYSTY BIZNES! na tych swoich groszach nigdy sie nie dorobicie Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 12:43 Ja zgłosiłam przez formularz kontaktowy allegro allegro.pl/contact/contact.php?category=55 A dlaczego zgłosiłam? Dlatego, ze ten sprzedajacy to zwyczajny oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 13:04 a na czym cie oszukał? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakrasnoludka Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 16:07 Chociażby na tym, że jeśli będziesz chciała odstąpić od umowy, to dostaniesz zwrot tylko ceny za towar, a nie przesyłkę o zawyżonym koszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
leojoa1 lipcowa... 27.03.11, 15:48 kiepsko trybisz, albo udajesz- nie wiem co tu jest do rozumienia, masz formularz, z którego mozesz skorzystać, żeby było mniej oszustów na All, to korzystasz - proste! Odpowiedz Link Zgłoś
justak1 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 13:37 Kilka dni temu miałam taką sytuację. Kupiłam kilka rzeczy, cena za przesyłkę 35 zł. Z pełną odpowiedzialnością przelałam całą kwotę. A tu szok- pani prosi o mój nr konta bo koszty wyszły o połowę tańsze i zwraca kasę. Już na wstępie totalny pozytyw, rzadko się to zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 16:49 Miałaś szczęście, ja kiedyś się zagapiłam i kupiłam pochłaniacze wilgoci najtaniej 9,99 + 20 zł koszt przesyłki kurier. Kupiłam ich 20szt po 9,99 czyli 199,80+20 koszt przesyłki kurierem. Tak pisało na stronie aukcji czyli 219,80 a tu po zakończeniu aukcji rybkę zrobiłam. Do każdej kolejnej sztuki było doliczone 5,99 czyli 20szt *4,99 czyli 99,80 więcej nie zauważyłam cennika który trzeba było kliknąć i rozwinąć. Też to było trochę nie fer skoro kurier pisało 20 poczta 18 a tu za kolejne sztuki płacisz. Trudno w takiej cenie to bym sobie w sklepie kupiła u mnie kolo domu moja wina ale za to ze sklepu bym musiała nieść a tak to mi do góry wnieśli To fajnie ze jeszcze są życzliwi ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 17:04 A pytał ktoś, czy można osobiście odebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 17:19 allegro.pl/lalka-barbie-fashionistka-najtaniej-i1516273466.html nie lubię takich chamskich cwaniaków. Kiedyś widziałam kostium w kąpielowy w śmiesznie niskiej cenie i koszt przesyłki ponad dwieście złotych. I nawet parę osób się nadziało na ta "korzystna " ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
kappa22 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 17:52 dziewczyny napisałam maila do tego goscia ..tak z ciekawosci z zapytaniem czy mozna wlasnego kuriera wyslac po odbior odpowiedział ,ze to niemozliwe i czy moze nie zauwazylam,ze on ma to lego najtaniej na allegro. Hehe niezly gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 18:16 Ha ha napisałam meila do niego "Witam. Mam pytanie czy możliwy jest odbiór własny? Interesuje mnie ok. 30szt. zabawek które Państwo wystawiacie w tych mega atrakcyjnych cenach. Potrzebował bym do przedszkola na dzień dziecka, ceny są kuszące. Serdecznie dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam." Ciekawe co odpisze syka7 Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 20:03 ja tez wysłałam maila z zapytaniem do sprzedawcy, ciekawe co mi odpisze Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 20:16 Mnie odpisał - że nie prowadzą odbiorów osobistych. Powitał, pozdrowił i pewnie siedzi i duma, skąd nagle taki wysyop maili z pytaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
kappa22 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 21:31 kropkaa napisała: > Mnie odpisał - że nie prowadzą odbiorów osobistych. > Powitał, pozdrowił i pewnie siedzi i duma, skąd nagle taki wysyop maili z pyt > aniami... haha dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: odp sprzedajcego haha 26.03.11, 21:51 WITAM SERDECZNIE MOŻLIWOŚCI ODBIORU OSOBISTEGO NIE MA CENA ZABAWKI PLUS PRZESYŁKA JEST NAJTANIEJ NA ALLEGRO NIE SPRZDAJEMY ŁĄCZONYCH ZABAWEK W JEDNEJ PRZESYŁCE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 22:01 > Powitał, pozdrowił i pewnie siedzi i duma, skąd nagle taki wysyop maili z pyt > aniami... ciekawe czy zajarzy ze to idiotki z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kappa22 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 26.03.11, 23:05 18_lipcowa1 napisała: > ciekawe czy zajarzy ze to idiotki z forum? Od idiotek tu żadna nie ma ochoty być wyzywana,więc zważaj na słowa panienko. EOT dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabetka Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 27.03.11, 10:39 No szczyt wszystkiego, takich nieuczciwych naleśy eliminoać z allegro. Albo inny sposób kupić za 1 zł zapłacić mu tą wysyłkę a potem ubiegać się o zwrot kasy bo cena na paczce była mniejsza. Ale nikłe szanse że nam odda kase zapewne.... Trzeb aich zgłaszać do allegro i się ich pozbyć. Swoją drogąmają niezły tupet, ja bym na to nie wpadła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 27.03.11, 11:57 Ja nie rozumiem co za różnica czy zapłącicie za lalkę 4,9 + 33 zł za przesyłke , Czy 33 zł za lalke + 4,9 zł za przesyłke ?? Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 27.03.11, 15:12 Różnica jest jakby się chciało lalkę zwrócić. A po drugie to takie coś jest zabronione przez allegro bo to jest obchodzenie prowizji. No i przy okazji nieuczciwa konkurencja (bo ma mniejsze opłaty na allegro niż uczciwi sprzedawcy). Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 27.03.11, 15:25 mamanatalki87 napisała: > Ja nie rozumiem co za różnica czy zapłącicie za lalkę 4,9 + 33 zł za przesyłke > , > > Czy 33 zł za lalke + 4,9 zł za przesyłke ?? sumarycznie nie ma zadnej roznicy, ale schody sie zaczna, gdy bedziesz chciala zwrocic lub rekalmowac dany produkt. Ciekawe, jak ten sprzedawca wystawia faktury VAT? Dzieki takim nieuczciwym sprzedawcom, minely juz czasy, gdy mozna bylo uczciwie zarobic 30-40%. Teraz jak czlowiek ma 3-4% to sie cieszy. Dzieki takim rowniez czesc producentow zabrania sprzedazy swoich produktow na aukcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: widzicie te ceny przesylek.. to normalne są?? 28.03.11, 11:18 że cwaniaczek to się zgadza,ale to Allegro dało d...,ich portal a pozwalają sobie na takie wtopy. Skoro jest "dziura" w regulaminie to ludzie korzystają,tak samo jak część kombinuje,jak tu zaoszczędzić na podatku. I można mnożyć takie przypadki. Kilka dziewczyn z forum nie zbawi świata. To przepisy są do kitu i ja bym może i zgłosiła do allegro,ale nie ze wskazaniem konkretnego przypadku (bo jak chcecie być uczciwe to wypadałoby zgłosić każdego takiego cwaniaczka,a nie pojedynczego),ale z uwagą,że nie powinni dopuszczać do nieuczciwej konkurencji. Wystarczyłoby zmienić lub dodać punkt w regulaminie i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś