agnieszka77_11 30.03.11, 22:34 Czy możecie polecić jakąś dobrą markę? Znalazłam takie: allegro.pl/zestaw-farby-do-malowania-palcami-ksiazeczka-eduk-i1526482050.html Co o nich myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajny.c.u.k.i.e.r.e.k [...] 30.03.11, 23:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Farby do malowania palcami 30.03.11, 23:29 ja mojej daje akwarele, palce tez sobie nimi wymaluje. A ze sa twarde to nie wypacka wszystkiego w 5 min Odpowiedz Link Zgłoś
anna_rowinska Re: Farby do malowania palcami 30.03.11, 23:33 Cześć, A ja polecam firmę Crayola - sprawdzona marka, mój syn świetnie się nimi bawi Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Farby do malowania palcami 30.03.11, 23:51 Moja córka dostała podobne - są do niczego. Mają taką żelowatą konsystencję - w ogóle ciężko się nimi maluje, mnie było trudno, glut się ciągnie i nieźle się trzeba natrudzic żeby go rozetrzeć na papierze. A te stempelki w połączeniu z glutowatą farbą nieszczególnie chcą stemplować. Po jednym użyciu farby leżą i się kurzą. Zamiast tego polecam zwykłe farby plakatowe. Można malować i pędzelkiem i palcami, siebie też można wymalować - moja córka uwielbia malować sobie po rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
martita1987r Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 08:06 blaszany_dzwoneczek napisała: > Moja córka dostała podobne - są do niczego. Mają taką żelowatą konsystencję - w > ogóle ciężko się nimi maluje, mnie było trudno, glut się ciągnie i nieźle się > trzeba natrudzic żeby go rozetrzeć na papierze. A te stempelki w połączeniu z > glutowatą farbą nieszczególnie chcą stemplować. Po jednym użyciu farby leżą i s > ię kurzą. Zamiast tego polecam zwykłe farby plakatowe. Można malować i pędzelki > em i palcami, siebie też można wymalować - moja córka uwielbia malować sobie po > rękach. Dokładnie mam identyczne są do niczego. Nie da się rozsmarowac, a żeby zrobic stępelek to trzeba miec cierpliwośc Odpowiedz Link Zgłoś
pabia_a Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 14:59 blaszany_dzwoneczek napisała: > Moja córka dostała podobne - są do niczego. Mają taką żelowatą konsystencję - w > ogóle ciężko się nimi maluje, mnie było trudno, glut się ciągnie i nieźle się > trzeba natrudzic żeby go rozetrzeć na papierze. A te stempelki w połączeniu z > glutowatą farbą nieszczególnie chcą stemplować. potwierdzam te farby to niewypał, galaretowata konsytstencja, którą nie można malować nie mówiąc o zrobieniu pieczątki przez dziecko, ja nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 08:13 e-zabawka.pl/zabawka/farby-do-malowania-palcami_c3239 takie mieliśmy i są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 08:17 do powyższych wypowiedzi dodam,że strasznie śmierdzą Kupiłabym zwykłe plakatówki i też można palcami malować(córce wyciskałam z tubek na gazetę i malowała sobie) Odpowiedz Link Zgłoś
maja_2006 Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 13:26 Ja mam fajne. Sprawdzę w domu jakie i jutro dam znać. Myślę, że jednak do malowania palcami powinnaś kupić farby "do malowania palcami", a nie akwarele czy plakatówki, bo te specjalnie przeznaczone do malowania palcami są na pewno mniej toksyczne, super łatwo się zmywają i świetnie się nimi maluje właśnie palcami, myślę, że ani akwarelą ani plakatówką tak fajnie się pacem nie maluje. Te co ja mam są naprawdę fajne. Mój synek uwielbia nimi malować. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_2006 Re: Farby do malowania palcami 01.04.11, 12:29 Mam firmy Koh-I-Noor Hardtmuth, takie: www.koh-i-noor.pl/katalog/index.php?p=szczegoly&id=389 Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 13:56 Ja absolutnie odradzam. Totalny kicz i raczej wlasnie z typu 'made in china'. Mlody dostal takie w ramach prezentu Mikolajkowego w smykach i w zasadzie to uzylismy je jeden jedyny raz. Ciezko bylo je nawet otworzyc - folia niezle przyspawana. A jak juz otworzylam, to rozszerdl sie zapach zgnilego jajka - dla mnie nie do wytrzymania. Mlody byl juz wtedy zaangazowany w proces malowania, wiec chwile nimi pomalowal - ciezko to sie rozprowadzalo, za to pieknie zabarwilo drewno (!) i nie dalo sie juz niczym usunac. Pozniej farby wyladowaly w smieciach, bo dla mnie ten zapach byl podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Farby do malowania palcami 31.03.11, 21:06 Dzięki wielkie za rady. Zdecyduję się jednak na farby Crayola. A znacie może jakieś fajne stemple do zabawy? Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: Farby do malowania palcami 04.04.11, 15:11 Kupiłam synowi firmy Crayola: www.crayola.com/products/list.cfm?categories=PAINT,Finger%20Paint koszt około 25 zł - duże tubki i wygodne do wyciskania, można też na zakrętce położyć otwartą farbę lub postawić na niej jak się kończy zabawę. Rzeczywiście konstystencja żelowa, ale chyba taka właśnie ma być. Mój syn, który ma manię wyciskania wszystkiego co się da i ile się da, maluje nimi pod moją opieką, ja wyciskam na jego paluszki a syn maluje, potem schnie na stole, jak za dużo wycisnę to sama zbieram nadmiar. Co do stempli to mamy też wałki z wzorkami do stemplowania z tej firmy - także polecam, szlaczki można wymieniać. Kupiłam kiedyś stemple na allegro z plastikowymi końcówkami do trzymania ale szybko się połamały i trzeba było je wyrzucić. Generalnie dla mnie ta firma robi dobrej jakości materiały do zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: Farby do malowania palcami 10.04.11, 01:34 my używaliśmy crayoli i tych z linka i zgadzam się - te pieczątko-farby w porównaniu z craylolą są... nieporównywalne. tubkowe crayoli są bardzo wydajne i bez problemu się spierają ze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rowena3 Re: Farby do malowania palcami 11.04.11, 09:00 Ja zdecydowanie polecam holenderskie produkowane w Holandii marki SES Creative. Nie uczulają i później nie ma problemu ze zmyciem. Odpowiedz Link Zgłoś