Dodaj do ulubionych

Primigi w W-wie

01.04.11, 00:11
Hej, Czy ktoś wie gdzie w Warszawie lub okolicach będę mogła obejrzeć przymierzyć duży wybór sandałków Primigi?
Ecco w tym roku mnie bardzo rozczarowało, w zeszłym też i dlatego kupiłam młodej Primigi - te sandałki były jak marzenie, wygodne i śliczne, ale w tym roku w necie mało jest ładnych sandałków tej firmy, choć na ich własnej stronie jest multum.

Mivo kids- odpada, nie mają nic fajnego, może jeszcze gdzieś indziej mają tę markę? Poproszę ładnie o jakieś namiary...smile

Obserwuj wątek
    • ktosco Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 07:42
      Sa napewno w sklepach Aligator na Ursynowie.W poniedzialek moge zerknac jaki maja wybor ??
      • agni71 Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 07:58
        Możesz też zapytac w Maraga Kids w Factory, jesli nie przeszkadza ci, ze to outlet. Najlepiej najpierw zadzwonić i zapytac o konkretne modele, albo - co mają w potrzebnym rozmiarze, żeby nie jechac na darmo. Nie wiem, jak tam teraz z sandałkami, ale wiosną mieli kilka modeli balerinek.
      • pitu_finka Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 08:24
        Na pewno są tez w BossejNodze, ale nie wiem ile. Zadzwoń i popytaj, ja tam w najbliższym czasie też pojadę, bo równiez chciałabym w tym roku Primigi dla młodej.
        Miałam śliczne białe na oku ale niestety nie ma naszego rozmiaru.

• mozynka Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 08:43
      wczoraj widziałam nowy sklep w Tesco na Połczyńskiej z butami dla dzieci- m.in własnie Primigi (nie wchodziłam więc nie wiem jaki wybór)
    • mielin Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 17:18
      Dzięki dziewczyny za namiary, ale szukam nadal...
      bo byłam dzisiaj w Bossejnodze na Ken 94 i nie mają wcale Primigi i nie będą mieć,
      natomiast w Aligatorach (byłam na Pasażu Ursynowskim i na Belgradzkiej) nie mają nic ciekawego - na razie raptem 3 modele , nieładnesad, pełna kolekcja ma być po 15 kwietniasad, a ja chciałabym zdążyć wiedzieć co jest przed dniem Glamoursmile bo w razie czego kupię jednak Ecco o takie:
      https://www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/dzieci/girls/724002/55398/detail.do
      choć strasznie drażni mnie ta czarna futrówkasad

Może jeszcze gdzieś są Primigi?
      • kaliaa Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 19:12
        na pewno sa w maradze tak jak agni pisala w ursusie, i jeszcze sa na pewno w maximusie, w jednej z hal( ktos pisal tu kiedys w ktorej chyba w d, bylam tam pare razy ale juz nie pamietam dokladnie) jest stoisko z butami maja tam geoxy, ecco i primigi tez.
      • pitu_finka Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 19:24
        Szkoda, liczyłam na Bossąnogę. Jak coś znajdziesz to daj znać. I dzięki za zalinkowanie tych ecco, są akceptowalnesmilei jak nie znajdę nic to też je kupię bo szukam białych.
        • mielin Re: Primigi w W-wie 04.04.11, 12:07
          Finkasmile tu kupiłam białe sandałki Ecco (nie moje aukcjesmile) - starszy model ale ładny i w dobrej cenie, zobacz:
          allegro.pl/listing.php/search?string=ecco&us_id=7740833&country=1
      • mar-ta29 Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 22:26
        Boboland na Kondratowicza Targówek fajne, cena też - ja patrzyłam na rozmiary 22-23 i był spory wybór cena ok 139 zł
    • madzior_791 Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 22:43
      są w Bartkach w Promenadzie na Ostrobramskiej i w King Crossie na Jubilerskiej
      • mielin Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 22:50
        Ech, byłam we wtorek na Jubilerskiej w Bartku i mieli tam tylko jakieś resztki balerin z zeszłego roku, niby przecenione a w cenach wyższych od normalnychsad
        • gosjana Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 23:15
          Mielin, powiedz czy sandałki primigi nadają się na szczuplutką stopę?
          • gosjana Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 23:20
            i jak z rozmiarówką, porównywalna do Ecco?
            • mielin Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 23:24
              Tak, są idealne- wręcz stworzone na szczupłe stópki, bo mają zwykle szerokie rzepy na śródstopiu i można je z łatwością dopasować.

Co do rozmiarów, z moich doświadczeń wynika,że:
              27 ma 17,5
              28 ma 18
              ale
              29 ma 19
          • bruni76 Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 23:20
            Byłam dzisiaj w Factory w Ursusie (Maraga Kids) i szczerze mówiąc to primigi może były ze dwa rodzaje, reszta to ecco, geox itd.
            Dzisiaj była promocja: -10 % od każdej ceny butów...
          • minkapinka Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 09:49
            wszystkie primigi sa raczej na wąska stopę.
    • mielin Re: Primigi w W-wie 01.04.11, 23:29
      No same zobaczcie jakie ładne buciki są z nowej kolekcji:
      www.primigi.it/
      • pitu_finka Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 09:58
        Może tutaj coś znajdziesz, ja tu kupiłam córce Primigi na przyszłą zimę i są absolutnie prześliczne, mam nadzieję że będą pasowały

www.eobuwie.com.pl/DZIECIECE-Dziewczynka-s-pol-_1225870496,1224083017__.html
        • mielin Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 11:23
          Dzięki, o tej stronie wiemsmile, ale chcę przymierzyć młodej bo waham sie między rozm 28 a 29 (niestety między tymi dwoma jest 1 cm. różnicy).
          • minkapinka Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 11:45
            Fajną stópkę ma Twoja sześciolatka smile Moja w tym wieku miała sandały Primigi 32 smile
      • ivonne07 Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 10:04
        A ja się nie zgodzę z tym, że wszystkie Primigi są na wąskie stopy. Mierzyłam córce w Maraga kids (Ursus) sandałki i wszystkie były na nią za szerokie. Dla syna mam półbuty i też są szerokie. Nawet sprzedawczyni powiedziała, że buty tej firmy są raczej na szerokie stopy z wysokich podbiciem.
        • mielin Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 11:17
          Na opinie sprzedawców to nie powoływałabym się, nie znają się i nie chcą się znaćsad. Chyba ekspedientka pomyliła Geox z Primigi.

Moja córeczka - wielki chudziak- mierzyła już mnóstwo Primigi, wszystkie dobre- za wyjątkiem tych które nie mają rzepa na śródstopiu.
          • minkapinka Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 11:21
            Córka miała wiele par Primigi, jedynie kozaki miały za szerokie cholewki. Za to baleriny były mega wąskie.
            • pitu_finka Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 15:51
              Może z chłopięcymi jest inaczej. Syn znajomej, na którego wszystkie buty są za wąskie i za niskie właśnie, chodzi w Primigi.
              • a-e-p Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 17:09
                Primigi sa zdecydowania na waskie stopy, duzym plusem jest to ze wiele modeli ma rzepy. Wydaje mi sie ze wypadaja małe - w zeszłym roku sandały musiałam kupic w rozm. 36, kiedy buty innych firm miałysmy rozm.35. No i w regularnej cenie kosztowały ok. 150zł, wiec zdecydownie taniej niz w Ecco. Nosza sie b dobrze, prane w pralce.

Tez szukam białych (albo bardzo jasnych) sandałów rozm. 28 dla 4 latki. U nas powiedziano mi ze beda dopiero w kwietniu.
                • gosjana Re: Primigi w W-wie 02.04.11, 19:19
                  moja córa ma długie i szczuplutkie stopy, ma 6lat, kozaczki winter queen nosila rozm 32, od dłuższego czasu rozglądam się za bucikami Primigi i nie wiem jaki rozmiar wybrać....

szukam w internecie na ebay-u, amazonie, wszędzie gdzie się da, ceny porównywalne, na niemieckim ebayu modeli jest b.dużo, a na amazonie w usa w tej chwili w promocji są baleriny zapinane wokół kostki
                  Ecco mnie znudziło, ciągle to samo, usłyszałam od ekspedientki w Apii, że zimowa kolekcja będzie identyczna sad bleeee
                  jakie macie doświadczenia z zimowymi Primigi? chyba się zdecyduję, bo kolejnej zimy nie zdzierżę z winter-queenami wink
                  • tzka Re: Primigi w W-wie 04.04.11, 12:59
                    Syn nosil Primigi tej zimy. Mam wrazenie, ze sa znacznie lepsze od Ecco. Wczesniej nosil Ecco, corcia tez tej zimy Ecco. Slyszalam w ktoryms sklepie, ze Ecco ma problemy z membrana. Corci zimowe Ecco byly w srodku chlodne, syna Primigi - w ogole. Nie sadze, by corci wiecej sniegu wpadalo do srodka podczas zabawy...
                    Syn teraz tez nosi Primigi polowki z Goretexem. Na jesien tez mu kupilam. B. fajne buty, polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka