Dodaj do ulubionych

Buty Asics - rozmiarowka

07.04.11, 21:53
Czy ktos ma buty tej firmy? Chce sprobowac czegos nowego i nie za bardzo wiem jak z ich rozmiarowka, czy jest zawyzona czy zanizona? Porownujac tabele nieco sie pogubilam.
Nosze brytyjska 6, EU 39, ale wg ich numeracji wynika ze 39 to 5,5. Nie chcialabym kupic za malych butow, nawet wolalabym w tym wypadku pol rozmiaru wieksze wiec 6 bylaby ok, no ale jak sa zawyzone to okaza sie 40 a to juz sporo za duzo, az takich duzych nie chce.
Reeboki czy Adidasy w tabelach to 6=39.
Nie chce mi sie za bardzo isc do sklepu i mierzyc...poradzcie cos
Obserwuj wątek
    • cielecinka Re: Buty Asics - rozmiarowka 07.04.11, 22:28
      Ja mam asics halówki. Stopa 24,8cm , zazwyczaj noszę rozmiar 39 , an butach mam napisane 25 cm, US 8 , EURO 39,5. Są ok. celowałabym w 6. Pomogłam?
    • mozyna Re: Buty Asics - rozmiarowka 07.04.11, 22:33
      Tez nosze 6 (UK). Kupilam kiedys Asics w PL - rozmiar 38 lub 38,5 (nie pamietam juz). Byly ok.
    • mijaczek Re: Buty Asics - rozmiarowka 07.04.11, 22:35
      patrz na cm.. ja mam ich buty, jest na nich napisane 25cm, amerykanska 8, europejska 39.5 (normalnie nosze 39, ale amerykanska 8, wiec troche bez sensu....) ale 25cm sie zgadza...
    • hanalui Re: Buty Asics - rozmiarowka 07.04.11, 22:59
      Dzieki za odpowiedzi ale chyba zamotalam sie jeszcze bardziej. Niestety na stronie nie podaja rozmiaru z cm, a jedynie rozmiar EU lub US, na innej stronie jeszcze w UK.
      No ale wynikaloby ze jesli wezme 39,5 EU to bedzie 6 UK ale taka nieco wieksza niz normalna czyli w sumie taka jak chce.
      No nic...jak cos to wymienie wkladke i powinno byc ok.
      No to to decyzja chyba zostala podjeta

Dzieki bardzo za pomoc.
    • undomestic_goddess.pl Re: Buty Asics - rozmiarowka 08.04.11, 00:20
      ja kupowalam tydzien temu ( ambitnie postanowilam wzisc udzial w mini maratonie kobiet). NOsze rozmiar 35-36 ( UK 3). Niestety, najmniejszy rozmiar to 4. ja przymierzalam w sklepie, nawet ta 4+ skarpeta jest ok ( tzn. nie lata mi stopa), wiec wydaje mi sie, ze maja rozmiarowke troche mniejsza niz pozostali producenci obuwia sportowego.
      aha, buty sa super - biegalam w nich jakies 4 razy i baaardzo sobie chwale big_grin
      • hanalui Re: Buty Asics - rozmiarowka 09.04.11, 00:26
        undomestic_goddess.pl napisała:
        > aha, buty sa super - biegalam w nich jakies 4 razy i baaardzo sobie chwale big_grin

No bo to jedne z nalepszych do biegania pod warunkiem ze dobrze dobrane smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka