Dodaj do ulubionych

Crocs Crocband a Mary Jane/Alice - długość

13.04.11, 10:29
Córka ma stope długosci 22,5cm, nosi buty w rozm 35/36. Mamy Crocband M4 W6 i sa juz za małe, chociaz wg przelicznika jest to polskie 36-37. W sumie opinie na Amazon potwierdzaja, ze wypadaja mniejsze, nawet od Cayman'ow.

Chce kupic Mary Jane albo Alice, bo z Waszych opinii wynika, ze sa węższe. Opinie na Amazon sugeruja ze Mary Jane wypadaja dłuższe. Mam roblem z tym jaki rozmiar kupic - wieksze niz M4? Prosze o opinie czy zeczywiscie obydwa modele wypadaja dłuższe. Moze ktos podałby mi długość wkładki w Mary Jane albo Alce w rozm M4 W6 albo M5 W6. Na All kazdy sprzedawca podaje coś innego...
Obserwuj wątek
    • manna_poranna Re: Crocs Crocband a Mary Jane/Alice - długość 13.04.11, 13:33
      ja noszę Mary Jane w rozmiarze 35 wink i długość wkładki to 22 cm, długość buta całego 23,3 cm smile
    • tzka Re: Crocs Crocband a Mary Jane/Alice - długość 14.04.11, 15:52
      Mam crocsowy "sizing chart" (w realnej skali, tzn. mozna postawic noge i sprawdzic) i M4/W6 maja wg niego dokladnie 22,5 cm, wiec wydaje mi sie, ze powinnas kupic wieksze. Mam w domu MJ w kilku rozm.* i mierzylam je - sa zgodne z tym "sizing chart", wcale nie dluzsze. Prawda jest, niestety, ze crocsowe dopasowanie do "naszych" rozmiarow jest z kosmosu...
      *Kupilam dla corci w dwoch rozm. (31/32 i 33/34), ale jej sie nie podobaja sad Jesli ktos jest chetny, to sprzedam. Kolor czarny.

Jesli chcesz, to zeskanuje ten sch i Ci wysle wieczorem. Tylko przypomnij mi sie mailowo. smile
      • a-e-p Re: Crocs Crocband a Mary Jane/Alice - długość 14.04.11, 17:12
        Dziekuje za info.

Tzka dziekuje, mam wydrukowane te tabele i z Crocsa i z Nexta, ale Crosc nie trzyma sie długosci wkładki - w tej samej rozmiarówce w zaleznosci od modelu przeskok jest czasami podad 0.5 cm. Niestety znaczenie ma tez miejsce produkcji. Niestety nie mam mozliwosci przymiarki w realu, polegam tylko na opiniach w necie (np. Amazon). Kupie wieksze, jak sugerujesz.

Pamietajcie ze Crocbandy wypadaja mniejsze, trzeba brac przynajmniej rozmiar wieksze.
        • tzka Re: Crocs Crocband a Mary Jane/Alice - długość 15.04.11, 07:56
          Crocbandy tez mam dla dzieci (z dopinka krokodylkiem oraz z kwiatkiem; juz ich nie ma w sprzedazy) i udalo mi sie trafic z rozmiarem. Choc dla syna wzielam 2 rozm. - wtedy jest pewnosc, ze ktorys bedzie pasowal. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka