Dodaj do ulubionych

kilka pytań o odkurzacze

25.04.11, 13:02
Muszę kupić odkurzacz i chciałabym Was prosić o uwagi i ew. polecenie jakiegoś modelu.
Chciałabym odkurzacz:

- koniecznie z workiem (teraz mam bezworkowy i to jest kompletna porażka - głónie z tej przyczyny, chcę wymienić na nowy)
- z mocną siłą ciągu (mam długie włosy i słaby ciąg słabo je zbiera z dywanu)
- słyszałam wiele dobrego o filtrach HEPA, ale przyznam szczerze, że nie wiem, "z czym to się je" - jakoś trzeba czyścić, często wymieniać?
- macie jakieś doświadczenia z odkurzaczami na wodę????
- albo z roombą? czy faktycznie jest to sprzęt wart takich pieniędzy?
Obserwuj wątek
    • sonrisa06 Re: kilka pytań o odkurzacze 25.04.11, 13:39
      Mam electrolux maximus. Jestem z niego bardzo zadowolona. Mocno ciągnie, ma turboszczotkę idealną na włosy i sierść, ma filtr hepa.
      Wczesniej miałam bezworkowy, porażka - po każdym odkurzaniu trzeba było myć ten pojemnik. Teraz mam spokój, worek wymieniam raz na 3 miesiące, a i tak ngdy nie jest pełny. (odkurzam min. 2 razy w tyg.)
      Moi rodzice mają odkurzacz na wodę, kupowany dawno temu za ciężkie pieniądze. Ma elektroszczotkę i jest bardzo fajny, ale też za każdym razem trzeba go umyć i wysuszyć filtr. Mimo, że odkurzacz rewelacyjny, to ja bym takiego nie chciała, jestem zbyt leniwa wink
      • mmala6 Re: kilka pytań o odkurzacze 25.04.11, 17:30
        hepa:
        pl.wikipedia.org/wiki/HEPA
        • heca7 Re: kilka pytań o odkurzacze 25.04.11, 18:43
          Ja mam bezworkowego Dysona i jestem zachwycona. Wcześniej miałam jakieś bezmarkowe cudo co to w ogóle nie ciągnęłowink też bez workowe i na długi czas się zraziłam do takich. Jednak Dyson mnie skutecznie wyleczył. Jestem zadowolona. I ma filtr hepawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka