30.04.11, 17:06
Poradźcie bo nie wiem jaki materac do łóżka kupić dla 3-latki.
Znalazłam taki
materacarnia.pl/index.php?k=produkt&w=&n=216&d=21&d1=&d2=&d3=&lg=&upust=&szukaj=&BI=0
czy będzie dobry?
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: Materac 30.04.11, 17:25
      Ogólnie materace z pianki zwłaszcza zimnej pianki tzw. kaltschaum sa jednymi z lepszych dla dzieci i ja twierdze ze dla dorosłych też. Jesli jest dodana pianka memory to juz wogóle.

Zastanawia mnie jednak nie podanie gęstości pianki. Zazwyczaj jest podane tak jak tutaj:

"Pianka poliuretanowa o wysokiej sprężystości (zimna pianka) 35 kg/m3, Pianka poliuretanowa 25 kg/m3"

Po takim opisie wiem jakiej twardości jest dany materac rzeczywiście , bo to że producent poda że jest twardość średnia to nic nam nie daje...bo każda firma ma inne.

Drugie nie ma podanej gramatury pokrowca, co ma mniejsze znaczenie.

Nie twierdze że materac jest zły, ale wolałabym to wiedzieć. Może zapytaj sprzedającego o to.

Dla dzieci polecane sa materace miękkie najle[iej nie przekraczające 35 kg/m3
    • napoleonka_k Re: Materac 30.04.11, 18:18
      A HR-30 to nie jest gęstość pianki?
    • jusstinna Re: Materac 08.04.13, 11:45
      Nie wyświetla mi się ten materac.
      Kupiłam dzieciom w Materacarni materace Katrin Junior i jestem zadowolona.
      Niestety nie mam porównania z innymi np. lateksowymi.
      Pokrowce są fajne, nieraz już je prałam i dalej są jak nowe.
    • natalek79 Re: Materac 08.04.13, 13:20
      Mam dla dzieci piankę lateks, bo alergicy i jestem zadowolona. Kupiona stacjonarnie, firma Koło.
      • ddorotta Re: Materac 08.04.13, 13:26
        My mamy zimna piankę z ikei, sprawdza się super.
    • miss.didi Hevea junior 08.04.13, 14:18
      Ja polecam Hevea junior - lateksowy. Taki kupiliśmy naszemu trzylatkowi smile Ma 10-letni gwarancję na odkształcenia (bo to lateks) i jest polecany do chyba 60kg wagi. I jest anyalergiczny (bo to latekswink ).

Młodemu śpi się super, ostatnio u babci trochę marudził, że on chce do swojego łóżka bo u babci jest niewygodne tongue_out

Tylko przy lateksowych materacach trzeba zwracać uwagę na stelaż - max 3cm odstępu między deseczkami.
      • miss.didi Re: Hevea junior 08.04.13, 14:20
        Tylko przy zakupie trzeba się pilnować, bo są też materace Hevea Junior Snudo, sporo tańsze, ale już ze zwykłej pianki. Nazwa i pokrowiec bardzo podobne, więc łatwo się pomylić.
      • katia-szn Re: Hevea junior 01.11.15, 20:12
        Wątek trochę stary, ale mam pytanie do osób posiadających ten materac, jaką on ma właściwie wysokość? Producent w karcie produktu podaje wys. od 11 do 13 cm.
        Interesuje mnie wymiar 90x200.
        Czy ten materac będzie nadawał się na najbliższe 10 lat dla drobnej 8-latki?
        Czy lepiej wybrać wysokoelastyczny Hilding Young? Ten ma aż 17 cm wysokości, 5 stref twardości i aż 10 lat gwranacji na wkład i pokrowiec...
        Cena taka sama.
    • sussiq Re: Materac 14.01.14, 10:37
      Ja kupowałam materac bonellowy do domu Comfortbe i jestem bardzo zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka