Dodaj do ulubionych

Poczta, zaczyna się wk....wiać:(

12.05.11, 13:25
Ile może iść list zwykły polecony??? Idzie tydzień z Krakowa do Wawy. Kupiłam 3 rzeczy , tego samego dnia opłacone, wszystkie listem zwykłym poleconym i na razie- dziś minął tydzień- ŻADNA nie przyszłasad Wszędzie sprzedawcy podali mi numery nadania więc to nie ich wina.
Po jakim czasie się składa reklamację na poczcie, po 2 tygodniach?
W sumie mogę (bo jeszcze mam nadzieję) być do tyłu na 180zł sad
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 13:41
      oj tam, jak idzie na piechotę to ma jeszcze trochę czasubig_grin żartuję
      nie powinnaś być w razie czego w plecy- gdyż po złożeniu reklamacji i jej rozpatrzeniu, sprzedający zwróci ci kasę
    • mmala6 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 13:41
      po 2 tyg .ale zadzwon na poczte, moze tam leżą...wink
    • maggi9 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 13:46
      Po 2 tygodniach można.Tzn nadawca może złozyć reklamację więc się nie martw-jak zaginęły kasę dostaniesz.Ale ja bym sie przeszła na pocztę i spytała czy nie leżą.U mnie tak kiedyś było.Czekam i czekam aż sie w końcu okazało, że listonosz chory i wszystko na poczcie leżało.
    • manna_poranna Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 14:17
      Zadzwoń do swojego urzędu, może tam leżą, a jak nie, to dzwoń do rozdzielni przesyłek smile
      Zresztą zdarzyło mi się 2 razy, że sprzedawca mi podał numer nadawczy który sam wymyslił, a przesyłka przyszła jako zwykły list.
    • samanta25 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 14:24
      Witaj w klubie, że tak powiem. Od 2 tyg. też czekam na przesyłkę priorytetową i niestety nie ma jej. Zapłaciłam sprzedawcy przelewem, on wysłał priorytetem i d....pa nie może reklamować bo nie ma potwierdzenia przelewu brrrrr
      • heca7 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 15:39
        Dziękismile Zadzwoniłam na pocztę. Miły pan powiedział, że niestety mają w tym tygodniu tylko 4 listonoszy na rejon. Nawet potem oddzwonił , że szukał paczek na poczcie ale ich nie znalazłsad
        Sprzedający mają potwierdzenia nadania. Oby to było wyjaśnienie sytuacjiuncertain
      • iberka samanta 12.05.11, 15:43
        ale po co do reklamacji potw przelewu ????Przeciez sprzedający skoro wysłał to on ma potw nadania paczki/ listu i z tym idzie na pocztę złożyć reklamację. żadne przelewy nie wchodza w grę...no chyba,że sprzedawca kręci

iza
        • samanta25 Re: samanta 12.05.11, 22:29
          Ale jak sprzedawca wysłał listem priorytetowym to nie ma żadnego potwierdzenia przelewu brrrr
          • samanta25 Re: samanta 12.05.11, 22:31
            O rany ale namieszałam, oczywiście chodzi o POTWIERDZENIE NADANIA przesyłki a nie przelewu
            przepraszam
            • iberka Re: samanta 13.05.11, 22:53
              no ale to już jest twoja wina niestety, zawsze leoiej dopłacić i wysyłac polecone lub paczki. Ja klientom nawet nie wysyłam zwykłym listem, bo później nie mam jak udowodnić,że naprawdę wysłałam

iza
    • kr.kr Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 15:55
      sprawdz tu:
      sledzenie.poczta-polska.pl/
      Ostatnio sie poczty(nie wiem, czy juz wszystkie) skompteryzowaly, dzieki temu mozna sledzic swoje przesylki, ale jest to niestety zrodlem opoznien. Rozmawialam z listonoszem. Powiedzial, ze kiedys przychodzil sobie w poniedzialek, bral "swoje" polecone z calego weekendu i roznosil na biezaco. A teraz nie moze ich wziac dopoki nie zostana wprowadzone do komputera, czasami dopiero w srode. Więc logiczne jest, ze ma opoźnienie, a w dodatku na te ostatnie dni tygodnia ma więcej poleconych, bo na poczatku nie dostal zadnych i też się z nimi nie zawsze wyrabia...a jesli na kazdym etapie ktos musi ten list wklepac do komputera? to mamy dodatkowe opoznienie
      • clonek13 podany link poczta-polska 12.05.11, 17:28
        byl problem z ta strona ale teraz od jakiegos czasu faktycznie dziala i wpisz caly numer, bedzie widac gdzie jest paczka, listy polecone tez sledza.pozdrawiam
    • owianka Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 19:19
      Mam to samo! Czekam na kilkanaście poleconych (allegrowe zakupy letnie dla dzieci). Już jest ok. 2 tygodni od info o wysłaniu.
      • malwina79 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 19:37
        Ja wysyłalam ostatnio sporo paczek i listów pol. z Krakowa (głównie priorytety) i doszły zadziwiająco szybko, czyli już na drugi dzień.
    • dziub_dziubasek Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 19:35
      Do mnie polecony z Warszawy i do Warszawy szedł ostatnio 3 tygodnie...
      • elus11 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 12.05.11, 20:16
        Dziewczynki podepnę się pod wątek. Doradźcie czy mogę mieć jeszcze nadzieję że przesyłka dojadzie.
        Aukcja zakończyła się 15.04.2011(piątek), przelew zrobiłam od razu, Pani twierdzi że wysłała w poniedziałek 18.04. Wysyłka była z Irlandii paczką ekonomiczną. Kontaktowałam się kilkakrotnie ze sprzedającą, jest jej przykro, że przesyłka nie dotarła jeszcze, ale prosi żeby uzbroić się w cierpliwość bo to okres świąteczny potem długi weekend majowy. Ju 4 tyg. od zakończenia aukcji, a przesyłki ani widu. Na poczcie napewno nie leży bo u nas listonosz dostarcza codziennie każdą paczkę, zresztą dzwoniłam i pytałam, ja nie mam żadnego dokumentu więc nie mogę sprawy ruszyć, ani nic sprawdzić. Bardziej niż pieniędzy ( ok 100 zł) szkoda mi tej zaginionej sukieneczki bo cudna i udało mi się korzystnie wylicytować.
        Doradźcie co jeszcze mogę zrobić, poza naciskaniem sprzedającej, żeby odnaleść przesyłkę i czy mogę jeszcze miec nadzieję zę dojdzie po prawie miesiącu?
        Pozdrawiam
        • heca7 Re: Są:) wszystkie 3 paczki, ufff! 13.05.11, 13:13
          Dziś przed chwilą dosłownie jakiś nieznany mi listonosz przyniósł wszystkie 3 paczki. Coś tam tłumaczył, że mają urlopy itd. Mało już mnie to obchodzi bo z powrotem zmieniłam dane do wysyłki na adres teściów. Do nich ( już poza Wawą) paczki przychodzą bez opóźnień i regularnie ( mimo czepliwego listonosza).
          • ewa_mama_jasia Kartka znad morza idzie drugi tydzień 13.05.11, 14:42
            Syn wysłał 2 maja pierwsze kartki w życiu - do swojej grupy w przedszkolu i do dziadków. Jeszcze nie doszły - 11 dni smile Ja rozumiem 600 km, ale pociągiem mozna to zawieźć w 9 godzin smile
        • s_alander elus11 14.05.11, 11:19
          ja czasami wysylam z Irlandii i powiem Ci ze to calkiem mozliwe tzn takie opóznienie.
          Od wyslania przesylki bylo baaardzo duzo wolnego bo najpierw byla Wielkanoc, a w kolejnym tygodniu byl tzw Bank Holiday Weekend wiec znowu poniedzialek zamkniete.
          Przewaznie przesylka idzie tydzien z malych hakiem.
          Jezeli przesylka byla nadana poczta ekonomiczna to nie ma szans jej przesledzic ale sprzedajaca na pewno dostala potwierdzenie nadania i ma na nim numer, z ktorym moze isc na poczte, niestety przy ekonomicznej przesylce nie dostanie zwrotu kosztów, musialaby to byc polecona.
          • elus11 Re: elus11 14.05.11, 14:24
            Dzięki za informację. Ja ciąglem jeszcze mam nadzieję, ze paczka dojdzie. Napiszę do sprzedającej po niedzieli, moze uda jej się ustalic co z przesyłką. Tak mi szkoda tej sukienkisad
    • filipianka Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 13.05.11, 16:07
      Wszystko co tu piszecie jest... pocieszającesmile dla mnie.
      Dotychczas nie miałam złych doświadczeń z naszym kochanym operatorem usług pocztowych (oprócz mojej poczty z wieczną niemałą kolejką), zawsze wszystko dochodziło szybko, a nawet zaskakująco bardzo szybko.
      Tydzień temu dałam się skusić na przesyłkę nierejestrowaną, ale priorytetową i z Łodzi do Warszawy dojść nie może, już ją spisałam na straty (a takie ładne bluzeczki w niej są), ale może trzeba jeszcze mieć nadzieję że to jakiś bieżący globalny problem pp.
      • aniulekq Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 13.05.11, 17:49
        Nie martw się. Moja paczka priorytetowa wysłana 25 maja doszła....uwaga...wczoraj do adresata. Może weekend majowy im się przedłużył smile
        • owianka Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 13.05.11, 18:00
          No nie mów, że prawie rok szła smile To by się nadawało do Teleexpressu big_grin big_grin
        • aniulekq Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 13.05.11, 19:29
          Mały chochlik się wkradł smile 15 kwietnia wysłałam paczkę. Wczoraj, 12 maja doszła. Podobno "zawieruszyła" się na poczcie.
          • kalina886 Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 13.05.11, 19:44
            To norma u nas w Pruszkowie.
            Najpierw paczka priorytetowa idzie tyle, że spokojnie by ją ktoś na piechotę doniósł w takim czasie, a na koniec szanowny Pan listonosz zostawia awizo w skrzynce, mimo że ktoś jest w domu (awizo z datą wczorajszą, a listonosz nie raczy nawet zadzwonić domofonem.... ba nawet nie ma tych przesyłek ze sobą).

Pozostaje pisać reklamacje na pocztę, skargi na listonoszy itp.

Ja już sobie darowałam i albo płacę za zwykłą paczkę, a nie za priorytet (bo po co przepłacać jak idzie tyle samo czasu), albo zamawiam paczki do swoich rodziców w W-wie i mam je za 2 - góra 3 dni.
            • kr.kr Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 13.05.11, 20:48
              u mnie to samo!
              siedze w domu i czekam na listonosza z bardzo wazna paczka 3dni! od wtorku ze strony ich wiem, ze paczka byla awizowana w poniedzialek. w srode wychodze z domu(na poczte zreszta z awantura gdzie paczka skoro dzien wczesniej niby awizowana) i znajduje awizo z data poniedzialkowa chociaz 3 dni warowalam przy drzwiach! a nie dzwoni listonosz, bo nawet ni epierze przesylki z poczty, to po co ma wlazic na 3pietro, jak awizo mozna do skrzynki wrzucic?

do tej pory to jeszcze dosyc szybko dochodzilo przynajmniej i klopoty byly tylko z listonoszem, a teraz od poprzedniego czwartku czekam na priorytet uncertain nie znam niestety numeru, wiec nie wysledze go przez stronke, a niewykluczone ze juz na poczcie obrasta kurzem

a jeszcze miesiac temu poranne priorytety dochodzily nstepnego dnia sad

• owianka Re: Poczta, zaczyna się wk....wiać:( 17.05.11, 17:39
      Słuchajcie, dostałam dziś 9 poleconych (a właściwie to oczywiście dostałam awizo, polecone do odbioru na poczcie). Najstarszy nadany 4 maja - priorytet! Pani na poczcie oburzyła się, że z pretensjami nie do niej, tylko do rozdzielni.

Może PP powinna się po prostu rozwiązać, skoro nie jest w stanie wykonywać należycie usług, za które bierze pieniądze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka