23.05.11, 13:30
Jestem zielona.... Niemiecki ? Angielski? Jak sie płaci? Kredytówką? Ile za przesyłkę?.... Był jakis watek z technicznymi aspektami? Nie moge znaleźć....
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Amazon 23.05.11, 13:38
      ANgielski ma dużo rzeczy z przesyłką za free do Polski od 25 funciorów, jak z niemieckim to nie mam pojęcia właśnie. Mam Master Card z chipem - płatniczą nie kredytową i nią płacę.
      • czarnulkaaa2 Re: Amazon 23.05.11, 15:35
        Ja kupuję na UK, płacę KK z BPH, probowałam płatniczą z Aliora ale nie przechodziła smile
        • malwina79 Re: Amazon 23.05.11, 15:49
          Ja kupuje na UK, niemieckiego nie znam więc DE odpada. Płacę KK dowolnego banku, zależy, którą aktualnie mam pod ręką.
        • slonko1335 Re: Amazon 23.05.11, 16:51
          probowałam płatniczą z Aliora ale nie przechod
          > ziła smile

o a moja właśnie z aliora i ok wszystko
    • a-n-i-k-a Re: Amazon 23.05.11, 17:44
      Kupuje tylko na UK. Place KK.
      I wlasnie wczoraj zakupilam juz 3. z kolei rzecz w cenie niższej niz 25 funtow, a przesylka i tak jest za free smile. Dolicza sie do ceny jakies smieszne pol funta - co raczej jest wynikiem jakis podatkowych spraw lub innych oplat, bo przy przesyłce widnieje 0.

Ostatnio zakupilam crocsy za GBP 19,99, do zapłaty pokazało sie GBP 20,49 i tyle zaplacilam, bo wysylka GBP 0,00. A na stronie crocs.eu zyczą sobie za przesyłke do PL 14 euro - ciule jedne big_grinbig_grinbig_grin
      • betimek Re: Amazon 23.05.11, 22:32
        A Ty do Polski brałaś przesyłkę Crocsów? Bo mi nie chcą do Polski wysłać.
        • a-n-i-k-a Re: Amazon 24.05.11, 08:54
          Faktycznie nie wszyscy wysylaja do PL, nawet ten sam sprzedajacy jeden model wysyla, a drugiego nie.

Ja kupowalam jedne z tych
          www.amazon.co.uk/Crocs-Unisex-Crocband-Clog-11016-410-009/dp/B002JCST0U/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1306219067&sr=8-3
          Co prawda mialam problem z wyborem rozmiaru, bo to niby unisex, ale jednak jest roznica w rozm. 6 damskim i meskim. Jutro powinny dotrzec to dam znac, czy moje zalozenie, ze mam sie kierowac meska rozmiarowka, bo takowa wskakuje po kliknieciu w 'sizing info', bylo sluszne.

Generalnie wszystko co dotad kupowalam na amazonie.uk przychodzilo do mnie z Niemiec. Jedna paczka (buty rocket dog) z Austrii. Zadna paczka nie zostala nadana w UK, chociaz zakupy robie tylko na amazon.co.uk.
          Odnosze wrazenie, ze do PL wysylaja chyba po prostu tylko to, co maja dostepne w magazynach poza UK.
          • betimek Re: Amazon 25.05.11, 11:56
            I jak te Crocsy? Dotarły? Jak rozmiar? I jaki masz rozmiar buta, żebym wiedziała, jak to się ma do naszej rozmiarówki?
            • a-n-i-k-a Re: Amazon 25.05.11, 22:24
              Pomieszały mi sie zamówienia i dotrzec dotarly dzis zakupy z amazona, ale nie crocsy, tylko karrimory
              www.amazon.co.uk/gp/product/B004PEIHES/ref=oss_product
              i to te byly za Ł19,99, za ktore ostatecznie zaplaciłam Ł20,49 - koszty przesyłki na rachunku Ł0,00.

Crocsy kupilam czarne za Ł25, po wybraniu adresu w PL policzyło Ł25,62. I te powinny byc jutro.
              Teraz na probe wrzucilam do koszyka rozowe w cenie Ł19,99 i liczą sie analogicznie jak za karrimory - do zapłaty wyskakuje Ł20,49.

Mam juz klapki crocsa w rozm. W8/M6. Crocbandy zamowilam w rozm. 6 - załozylam, ze zamawiam rozmiar meski i obym meska 6-tke dostala, a nie damska smile.
              Dam znac.

Tyle, ze jutro caly dzien nie bedzie mnie w domu, tak wiec nie wiem czy dopiero w piątek sie nie odezwe.
              • a-n-i-k-a Re: Amazon 25.05.11, 22:47
                A jeszcze o rozmiar buta pytalas - nosze 38. Karrimory zamowilam 5 UK i sa OK. Martensy tez 5-tki zawsze kupuje.
                Crocsy generalnie radza zamawiac większe. Jak napisalam wyzej klapki mam w damskim rozm. 8 co odpowiada rozm. 38-39.

Pod tymi kwadracikami z kolorami z prawej strony masz conversion chart
                www.crocs.eu/crocs-crocband/11016,en_ES,pd.html?cid=001&cgid=women-footwear-crocband%E2%84%A2
                • betimek Re: Amazon 25.05.11, 23:43
                  Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Jakoś zawsze jak kupuje na Amazonie, to kupuje tylko od Amazon, ale może to mój błąd wink
                  • betimek Re: Amazon 25.05.11, 23:52
                    Teraz zauważyłam, że Ty też przez Amazon kupiłaś. W moim rozmiarze akurat pasujących kolorów na Amazonie nie ma, dlatego nie chcieli mi do Polski wysłać wink
                    • a-n-i-k-a Re: Amazon 27.05.11, 08:02
                      Tak jak oczekiwalam otrzymalam meską 6-tkę, uff smile.
                      Ciekawe czy gdybym rozowe zamowila, to tez męska rozmiarowką by sie posluiwali? wink
                      No i dodam, ze konto na amazonie jest na mojeo meza, wiec de facto zamawial je mezczyzna.

Ale mam to, czego chcialam. Z karty zeszło 111 zł z groszami. Za tyle nidzie indziej bym obecnie crocsow nie nabyła smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka