tessamila72 29.05.11, 20:58 Jakie zabawki sprawdziły się u waszych półtorarocznych dzieci. poradzcie coś.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najma78 Re: zabawki 29.05.11, 21:09 tessamila72 napisała: > Jakie zabawki sprawdziły się u waszych półtorarocznych dzieci. poradzcie coś... > . Krzeselko uczydelko bylo najlepsza u syna, a corki to nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia-mama-jasia Re: zabawki 29.05.11, 21:11 Na tym etapie był szał na puzzle, pierwsze loteryjki. Tuż potem zabawkowa kuchnia i narzędzia. Oraz taplanie w wodzie i piachu Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: zabawki 29.05.11, 21:21 kosiarka i inne zabawki do pchania, laptop Kiddielandu, Odpowiedz Link Zgłoś
suecompl Re: zabawki 29.05.11, 21:35 Moja ma właśnie prawie tyle, i wszystkie zabawki gdzie coś się wkłada, wyjmuje, rozmontowuje na części pierwsze (IKEA, SMIKI, kuchenne przedmioty), co gra, śpiewa (Fischer Price), klocki większe do wkładania, wyjmowania z jednego pojemnika do drugiego (IKEA), i akurat książeczki, gdzie są fragmenty do poszeleszczenia - seria "Ucz się z Tosią" i to już wspaniały czas na piaskownicę - czyli wiaderko, foremki, łopatka, oraz domki z kartonu, namiociki, bądź domki wyłącznie domowej roboty z chustek, kocyków i itd. No ale najbardziej zajmująca i ekscytująca zabawka w/g mojej Tosi to TELEFON dotykowy Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: zabawki 29.05.11, 23:06 U nas sprawdziły się: Statek pirata Kiddelandu, klocki drewniane i plastikowe, ciastolina + foremki, kredki, farbki, puzzle (co to - kto to, oraz 3-7elementów) książki z naklejkami, sortery; Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: zabawki 30.05.11, 07:29 mazaki zmywalne/spieralne znikopis ze stempelkami grajaca ksiazeczka grajace, swiecace pianinko mata wodna do rysowania pilka, balony wiaderko, foremki itd. do piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d zadne... 19.04.13, 19:06 sprawdzily sie butelki z groszkami, pudeka i sznurki, ptyki, kamienie..i akie dziwadla. i 1 czy 2 autka... poltoraroczne dziecko raczej nie wiaze zabawek z czyms konkretnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: zadne... 24.05.13, 07:33 mam nieco odmienne zdanie i stwierdzę, że jednak 1,5 - roczne dziecko doskonale wie co i jak, jest świetnym obserwatorem, szybko uczy się nowych rzeczy. Owszem butelka z groszkiem/koralikami itp. jest bardzo ważnym elementem w rozwoju malucha, zwłaszcza gdy nie służy mu w tym wieku tylko za grzechotkę, ale gdy pozwalamy mu na samodzielne wrzucanie pojedynczych sztuk do butelki. Podobnie budowanie przestrzennych konstrukcji z pudełek różnej wielkości... Wszystko ok, ale moje 1,5 roczne dziecko zanudziłoby się śmiertelnie, a prócz wymienionych powyżej uwielbiało jeszcze myszkować mi po szafce w kuchni skąd wyciągany był namiętnie zestaw misek służący za perkusję Dlatego w użyciu były też puzzle typu baby, wszelakie sortery, ciastolina (ale przy mojej pomocy, bo nie dawał jeszcze rady wyciskać), kredki, mazaki, farby do malowania palcami/rękami, ogrom książeczek, "przyklejanek", narzędzia, "gotowanie" jeszcze po siostrze, no i drewniane tory, które miłością bezgraniczną darzy od prawie 2 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
karo.8 Re: zabawki 15.05.13, 20:42 u nas żadne. placem zabawy byla kuchnia rodzinna, gdzie mogl wyciagac graczki z szuflady. miksował swoje kasze blenderem.ale mial frajde, a w dodatku jadl wszystko co miksował. a i sprzatal ze mna. zrobilam zdjecia na pamiatkię. odkurzacz byl codziennie w użyciu. dostawał czyste szmatki do kurzu. zakladal ze mna pranie i rozwieszal. zabawki mial FP, same prezenty. nie sprawdzilo sie nic. szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: zabawki 16.05.13, 21:24 wózek dla lalek - spacerowka, puzzle z uchwytami Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 do gier edukacyjnych 21.05.13, 13:42 dorzucam "Kota w worku" - synek (17 m) uwielbia dopasowywac obrazki, pytac "co to?" i powtarzac wyuczone słowa Ostatnio oszalał na punkcie katarynki. Bardzo lubi trampoline ogrodową i domowe pianino Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_29 Re: zabawki 21.05.13, 14:37 Puzle (takie obrazki na dykcie z wykrojonymi elementami), pilki wszelkiej wielkosci, klocki LEGO Duplo, klocki drewniane, kubeczki, taka zabawka do pchania (niestety nie wiem, jak to sie po polsku nazywa) na kijku z obracajacymi sie elementami, zabawki do ciagania, samochodzik (mam dziewczynke), piramida, baczek, klocki o roznych ksztaltach do wkladania w pudelko, hustawka itd. Kazda zabawka, jaka moje dziecko posiada, jest inna i bawi sie wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: zabawki 21.05.13, 17:27 Wtedy jakoś dostały swoje pierwsze Lego duplo. Na początku nie umialy składać, ale figurki im sie podobały i rozwalanie wieży z klocków itp. Ale potem szybko zalapala i zaczęły składać swoje "budowle". No i wszelkie grajaco-świecące plastiki koniki bujane, basen dmuchany z pilkami, pierwsze książeczki z twardych kartkami. W lecie namiot na podwórku i basenik, albo choćby miska z wodą Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: zabawki 21.05.13, 17:29 A jeszcze samochodzik bobby car do odpychania nogami i rowerki z drutem. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-baba Re: zabawki 22.05.13, 10:42 kosiarka Fisher jezdzik ale tylko dlatego,że był klakson Odpowiedz Link Zgłoś
mamiczka_malucha Re: zabawki 23.05.13, 22:30 Lego Duplo są świetne na tym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: zabawki 23.05.13, 22:43 Jedyna zabawka, która się nie znudziła od roku do 5 lat to najpierw bobby car, potem bobby quad. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawostka81 Re: zabawki 25.05.13, 18:01 klocki wader, puzzle, książeczki z naklejkami i magnesami, sortery wszelakie, piesek na sznurku do ciągnięcia fisher price, świnka z pieniążkami do wrzucania fisher price, farby do malowania palcami, cymbałki, mula z Ikea i podobnie jak wyżej pisano: wszystko to co dziecku udało się wyciągnąć z kuchennych szafek Odpowiedz Link Zgłoś
kara_gitara Re: zabawki 25.05.13, 20:47 Lego Duplo! Córka dostala pierwsze jak miała 15 miesięcy i oszalała na ich punkcie, teraz ma 20mies i na dzień dziecka dostanie trzeci zestaw. Nie wiem w czym tkwi fenomen duplo, ale mamy też klocki drewniane i duże Wadera, ale pozostają praktycznie nieużywane, a duplo non stop! Oprócz tego wózek i lale, jeździk, rowerek 3-kolowy, taczka - ona lubi coś ciągać, pchać, przewozić, jeździk. No i książeczki - najchętniej ze zwierzątkami! Odpowiedz Link Zgłoś
gabika24 Re: zabawki 20.10.13, 09:43 Zabawki drewniane, różne klocki i układanki. Odpowiedz Link Zgłoś