29.05.11, 20:58
Jakie zabawki sprawdziły się u waszych półtorarocznych dzieci. poradzcie coś....
Obserwuj wątek
    • najma78 Re: zabawki 29.05.11, 21:09
      tessamila72 napisała:

> Jakie zabawki sprawdziły się u waszych półtorarocznych dzieci. poradzcie coś...
      > .

Krzeselko uczydelko bylo najlepsza u syna, a corki to nie pamietam.
    • tusia-mama-jasia Re: zabawki 29.05.11, 21:11
      Na tym etapie był szał na puzzle, pierwsze loteryjki. Tuż potem zabawkowa kuchnia i narzędzia. Oraz taplanie w wodzie i piachu smile
    • frestre Re: zabawki 29.05.11, 21:21
      kosiarka i inne zabawki do pchania, laptop Kiddielandu,
    • suecompl Re: zabawki 29.05.11, 21:35
      Moja ma właśnie prawie tyle, i wszystkie zabawki gdzie coś się wkłada, wyjmuje, rozmontowuje na części pierwsze (IKEA, SMIKI, kuchenne przedmioty), co gra, śpiewa (Fischer Price), klocki większe do wkładania, wyjmowania z jednego pojemnika do drugiego (IKEA), i akurat książeczki, gdzie są fragmenty do poszeleszczenia - seria "Ucz się z Tosią" i to już wspaniały czas na piaskownicę - czyli wiaderko, foremki, łopatka, oraz domki z kartonu, namiociki, bądź domki wyłącznie domowej roboty z chustek, kocyków i itd. No ale najbardziej zajmująca i ekscytująca zabawka w/g mojej Tosi to TELEFON dotykowy smile
      • ania_kr Re: zabawki 29.05.11, 23:06
        U nas sprawdziły się: Statek pirata Kiddelandu, klocki drewniane i plastikowe, ciastolina + foremki, kredki, farbki, puzzle (co to - kto to, oraz 3-7elementów) książki z naklejkami, sortery;
    • mikams75 Re: zabawki 30.05.11, 07:29
      mazaki zmywalne/spieralne
      znikopis ze stempelkami
      grajaca ksiazeczka
      grajace, swiecace pianinko
      mata wodna do rysowania
      pilka, balony
      wiaderko, foremki itd. do piaskownicy
    • camel_3d zadne... 19.04.13, 19:06
      sprawdzily sie butelki z groszkami, pudeka i sznurki, ptyki, kamienie..i akie dziwadla. i 1 czy 2 autka...

poltoraroczne dziecko raczej nie wiaze zabawek z czyms konkretnym..

• natalek79 Re: zadne... 24.05.13, 07:33
        mam nieco odmienne zdanie i stwierdzę, że jednak 1,5 - roczne dziecko doskonale wie co i jak, jest świetnym obserwatorem, szybko uczy się nowych rzeczy. Owszem butelka z groszkiem/koralikami itp. jest bardzo ważnym elementem w rozwoju malucha, zwłaszcza gdy nie służy mu w tym wieku tylko za grzechotkę, ale gdy pozwalamy mu na samodzielne wrzucanie pojedynczych sztuk do butelki. Podobnie budowanie przestrzennych konstrukcji z pudełek różnej wielkości... Wszystko ok, ale moje 1,5 roczne dziecko zanudziłoby się śmiertelnie, a prócz wymienionych powyżej uwielbiało jeszcze myszkować mi po szafce w kuchni skąd wyciągany był namiętnie zestaw misek służący za perkusję wink Dlatego w użyciu były też puzzle typu baby, wszelakie sortery, ciastolina (ale przy mojej pomocy, bo nie dawał jeszcze rady wyciskać), kredki, mazaki, farby do malowania palcami/rękami, ogrom książeczek, "przyklejanek", narzędzia, "gotowanie" jeszcze po siostrze, no i drewniane tory, które miłością bezgraniczną darzy od prawie 2 lat...
    • karo.8 Re: zabawki 15.05.13, 20:42
      u nas żadne. placem zabawy byla kuchnia rodzinna, gdzie mogl wyciagac graczki z szuflady. miksował swoje kasze blenderem.ale mial frajde, a w dodatku jadl wszystko co miksował.
      a i sprzatal ze mna. zrobilam zdjecia na pamiatkię. odkurzacz byl codziennie w użyciu. dostawał czyste szmatki do kurzu. zakladal ze mna pranie i rozwieszal.
      zabawki mial FP, same prezenty. nie sprawdzilo sie nic. szkoda kasy.
    • mamatin Re: zabawki 16.05.13, 21:24
      wózek dla lalek - spacerowka, puzzle z uchwytami
    • marychna31 do gier edukacyjnych 21.05.13, 13:42
      dorzucam "Kota w worku" - synek (17 m) uwielbia dopasowywac obrazki, pytac "co to?" i powtarzac wyuczone słowasmile

Ostatnio oszalał na punkcie katarynki.
      https://ecsmedia.pl/c/pociag-z-pajacykami-katarynka-zabawka-muzyczna-m-iext13397356.jpg
      Bardzo lubi trampoline ogrodową i domowe pianinosmile
    • kobietka_29 Re: zabawki 21.05.13, 14:37
      Puzle (takie obrazki na dykcie z wykrojonymi elementami), pilki wszelkiej wielkosci, klocki LEGO Duplo, klocki drewniane, kubeczki, taka zabawka do pchania (niestety nie wiem, jak to sie po polsku nazywa) na kijku z obracajacymi sie elementami, zabawki do ciagania, samochodzik (mam dziewczynke), piramida, baczek, klocki o roznych ksztaltach do wkladania w pudelko, hustawka itd. Kazda zabawka, jaka moje dziecko posiada, jest inna i bawi sie wszystkimi.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlmg7ye0wof4y2.png
    • bluemka78 Re: zabawki 21.05.13, 17:27
      Wtedy jakoś dostały swoje pierwsze Lego duplo. Na początku nie umialy składać, ale figurki im sie podobały i rozwalanie wieży z klocków itp. Ale potem szybko zalapala i zaczęły składać swoje "budowle". No i wszelkie grajaco-świecące plastiki smile koniki bujane, basen dmuchany z pilkami, pierwsze książeczki z twardych kartkami. W lecie namiot na podwórku i basenik, albo choćby miska z wodą smile
      • bluemka78 Re: zabawki 21.05.13, 17:29
        A jeszcze samochodzik bobby car do odpychania nogami i rowerki z drutem.
        • baba-baba Re: zabawki 22.05.13, 10:42
          kosiarka Fisher
          jezdzik ale tylko dlatego,że był klakson
      • mamiczka_malucha Re: zabawki 23.05.13, 22:30
        Lego Duplo są świetne na tym etapie.
        • fantomka44 Re: zabawki 23.05.13, 22:43
          Jedyna zabawka, która się nie znudziła od roku do 5 lat to najpierw bobby car, potem bobby quad.
    • ciekawostka81 Re: zabawki 25.05.13, 18:01
      klocki wader, puzzle, książeczki z naklejkami i magnesami, sortery wszelakiesmile, piesek na sznurku do ciągnięcia fisher price, świnka z pieniążkami do wrzucania fisher price, farby do malowania palcami, cymbałki, mula z Ikea i podobnie jak wyżej pisano: wszystko to co dziecku udało się wyciągnąć z kuchennych szafek
    • kara_gitara Re: zabawki 25.05.13, 20:47
      Lego Duplo! Córka dostala pierwsze jak miała 15 miesięcy i oszalała na ich punkcie, teraz ma 20mies i na dzień dziecka dostanie trzeci zestaw. Nie wiem w czym tkwi fenomen duplo, ale mamy też klocki drewniane i duże Wadera, ale pozostają praktycznie nieużywane, a duplo non stop!
      Oprócz tego wózek i lale, jeździk, rowerek 3-kolowy, taczka - ona lubi coś ciągać, pchać, przewozić, jeździk.
      No i książeczki - najchętniej ze zwierzątkami!
    • gabika24 Re: zabawki 20.10.13, 09:43
      Zabawki drewniane, różne klocki i układanki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka