majowizna 31.05.11, 16:48 www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/hide-seek75200157023.html www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/7391150236.html który model będzie odpowiedniejszy dla bardzo ruchliwej 2 - latki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aregiec Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 17:20 To zalezy Pierwsze skórzane, bardziej uniwersalne bo założysz i do sukienki i do stroju sportowego ale akurat nigdy nie mialam tego modelu Drugie typowo sportowe, lekkie, tekstylne (można prać) u nas sprawdziły sie jako buty do wody w Chorwcji a potem po domu. Sama musisz zdecydować na czym Ci zalezy. Ja preferuję skórzane sandałki choć w tym sezonie zrezygnowałam z ecco bo kolekcja mnie nie zachwyciła i kupiłam superfity Odpowiedz Link Zgłoś
majowizna Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 17:26 tutaj na forum polecacie właśnie ten pierwszy model, ale tak się zastanawiam, czy w tych drugich stopie nie będzie lepiej (teraz są straszne upały, a speedy są bardziej przewiewne); nie widziałam naocznie ani pierwszych, ani tych drugich, dlatego tez bardzo ciężko jest mi podjąć decyzję.. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 20:15 Moja córcia nosiła Hide and Seek jako roczniak i jako dwulatka. W tamtych latach upały latem były na okrągło Te buty są perfekcyjne. No i jak powiedziała poprzedniczka są uniwersalne, do sukienki, spódniczki idealne, a tych drugich jak moja mała była jeszcze malutka nie miałaby do czego założyć, one są jednak bardzo sportowe, dla chłopaka raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 20:19 nie znam się na butach do sukienki ale...mój mały (14m) ma te skórzane (tylko zakryte paluszki), za rok na pewno kupię speedy. Miałam je już kupione na ten rok ale sprzedałam bo jednak nie nadają się dla tak małego dziecka. Mój starszy miał speedy rok temu i były genialne. Świetne do czyszczenia, łażenia po wodzie, lżejsze od piórka. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 20:26 My miałyśmy odkryte paluszki do nauki chodzenia i wszystko było super, żadnych obtarć, odpowiednie usztywniona piętka, no i zadowolenie dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 20:48 my mamy obydwie pary i te pierwsze nie ocierają, wygodne, ale syn się potyka! pewnie jest to kwestia czasu i przyzwyczajenie jednak do pełnego obuwia drugie - kupiłam na wyjazdy wakacyjne - plaża... - bo chwalone jeszcze ich nie mam w domu, choć przyznam się, że szukałam wersji z zakrytym palcem (również w bieli) - w naszym rozmiarze nie znalzałam liczę jednak, że z obydwie pary sprawdzą się w 100% - choć na laufrada czy na boisko (myślę o chłopcu) średnio trafione obuwie (a On baaardzo ruchliwy i sprawny fizycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 20:44 ja mam te allegro.pl/ecco-hideseek-beam-roz-22-super-dla-dziecka-i1597659517.html tez skórzane, superwygodne, bo niewygodnych moja corka nie założy noga sie nie poci, są ładne, pasujące do wszystkiego wiec ja bym stawiala na skorzane Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 21:09 Zdecydowanie te pierwsze lekkie, skórzane, wygodne, cena też ok, a oglądałaś buciki Primigi ?? moim zdaniem są ładniejsze a równie wygodne jak Ecco Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 21:19 puerwszy chociaż żaden nie jest naprawdę ładny iza Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 22:27 My mieliśmy w zeszłym roku (synek miał 2 lata) takie jak te białe, tylko czerwone. Super się sprawdziły, bardzo przewiewne. W tym roku szukała takich, ale nie mogłam znaleźć identycznych, bo w nowej kolekcji ich nie ma. Kupiliśmy teraz takie jak te z Twojego linku HIDE & SEEK tylko wersja chłopięca www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/hide-seek75202154068.html Bardzo lekkie, nie obcierają i na wąskiej stopie mojego syna super leżą. Ja wolała bym te (bardziej przewiewne i sportowe) SPEEDY MINI (bardziej przewiewne i sportowe) niestety w sklepach stacjonarnych i na allegro nie było Jednak dla dziewczynki bym ich nie kupiła, wydaje mi się, ze są bardziej chłopięce, ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elus11 Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 22:29 Podpisuję się pod tym. Choć sprawa wyglądu to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. My właśnie dziś zakupiłyśmy dla 2-latki i 7-latki primigi ( a pojechaliśmy po ecco). O takie kupiłyśmy www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/49830-00.html i takie www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/42023-00.html Wyprzymierzałyśmy chyba wszystkie jakie były w sklepie i te nalepiej leżały na nodze, choć na pierwszy rzut oka i bez przymiarki kupiłabym inne. Uważam, że buta najlepiej przemierzyć bo nie zawsze ten który się podoba najlepiej leży i jest najwygodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 22:50 elus11, sandałki Primigi z drugiero linka są białe? możesz coś więcej na ich temat napisac? właśnie wsadzilam je do koszyka jeśli posiadasz rozm 33 lub 34 to proszę, podaj mi dł wkładki bo Maraga zawsze przekłamuje Odpowiedz Link Zgłoś
elus11 Re: ecco - które wybrać? 01.06.11, 14:45 Primigi z drugiego linka są bielutkie, bardzo delikatne i z relacji córki bardzo wygodne. mamy rozmiar 31 - całkowita długość buta to 20,5 cm, zaś dlugośc tej białej wkładki w środku to 20 cm. Dziś przelatała ponad pól dnia na imprezie z okazji dnia rodziny w szkole i bardzo chwali je. I co ważne, zaobserwowalam że lepiej stwawia w nich stopy niż w innych, w których chodzi dotychczas. mała ma tendencję so skręcanie stopy palcami do środka, wg, ortopedy wszystko jest ok i taka jej uroda, tylko mamy wybierac dobre buty, ale bez usztywnień, wygodne dla dziecka. I w tych widzę że lepiej chodzi. zastanawiałam się na większym rozmiarem, ale w 32 miała za duży luz chyba coś ok 1 cm lub troche ponad i trochę zawijała nogami a te ma w sam raz może ze 3 - 5 mm luzu. polecam je bardzo i zdecydowanie lepiej leżą na nodze niż te ecco www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/7545201629.html Odpowiedz Link Zgłoś
elus11 Re: ecco - które wybrać? 01.06.11, 14:59 A, jeszcze jedno zapomniałam. Podeszwa nie jest czysto bielutka z matowej gumy, jest z takiej jakby przezroczystej, ale nie jest calkiem przezroczysta, lekko szarawej gumy. Ale wg mnie wszystko się fajnie komponuje i wygląda bardzo delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majowizna Re: ecco - które wybrać? 01.06.11, 08:14 dziękuję bardzo za opinie a teraz małe sprostowanie: dla mnie but nie musi być śliczny, ma być wygodny i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: ecco - które wybrać? 31.05.11, 22:50 Skoro 2latka jest ruchliwa, to ja bym postawila na nr 2 - mini speedy. Mielismy takie buty (tylko zakryte palce) w tamto lato jako jedyne sandaly i swietnie sie sprawdzily. Po wizycie w piaskownicy wystarczylo wysypac piasek, po basenie wyschly w ciagu 5 minut, gdy sie zabrudzily zwyczajnie je upralam. Wyglad - jak nowe. Skorzana wkladka spotkania z woda nie lubi, a po wyjsciu z piaskownicy beda wygladac jak po wojnie. Wierz mi - nikt nie patrzy na to, jak dziecko jest ubrane. Ludzie bezdzietni b.rzadko zwracaja uwage na dzieci, a rodzice sa tak zaabsorbowani tym, zeby ladnie ubrac swoje wlasne dziecko ( i pilnowaniem tegoz), ze tez na to nie patrza. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: ecco - które wybrać? 01.06.11, 08:43 skórzane bardzo szybko się niszczą, niestety. I podeszwa brudzi się od piasku/kurzu. Speedy super łatwo się myje, i są bardzo wygodne. Gdy moje dzieci były małe, nie było speedy w tym rozmiarze. Kupowałam skórzane. Teraz na 100% kupiłabym speedy. Odpowiedz Link Zgłoś