Dodaj do ulubionych

Prezent - pomocy

12.05.04, 07:13
Proszę o poradę!!!!Szanowne Mamy nie mam koncepcji co kupić chrześniakowi na
1-sze urodziny. Problem polega na tym, że ma już huśtawkę, autko chodzik-
pchacz i ja nie mam pojęcia co jeszcze można wymyśleć. Proszę pomóżcie bo
urodziny 23 maja.
Pozdrawiam wszystkie Mamy i Bobasy
Obserwuj wątek
    • mama_majki Re: Prezent - pomocy 12.05.04, 07:18
      Super zabawki ma chicco. Np. taki garaz z wieloma funkcjami od 12 miesiaca
      zycia. Poszukaj u nich w sklepie. Naprawde ich zabawki sa bombowe.
      Albo moze jakis fajny zestaw ksiazeczek dla dziecka? Jakis secik disneyowych
      bajek? (troche w sumie na wyrost...)
      A moze maly 30kolowy rowerek? Przyda sie za 6 miesiecy.
      A moze konia na biegunach? smile
      A moze teletubisie? (ale to tez na wyrost)

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
      • edytek1 Re: Prezent - pomocy 12.05.04, 08:42
        Chicco dla mnie nie nic ciekawego . Nie przepadam za ich zabawkami. Ich klocki
        może i Ok, ale pieruńsko drogie i nie można ich wszędzie kupić. Roczniak
        ucieszy się napewno z zabawek do piasku, książeczek z wyraźnymi ilustracjami i
        prościutkim tekstem ( bajki Brzechwy)koniecznie ze sztywnymi kartkami, zestawu
        naczyń z melaniny( kubek . tależyk, miseczka) prostych dziecięcych sztućów do
        tego ( zachęci go to do samodzielności), prostych pojemnikow wkładanych jeden w
        drugi z których można zbudować wierzę. No i klocki , ale tu koniecznie zapytaj
        się co rodzice zbierają lub zamierzają zbierać, bo nie ma nic gorszego od
        kilku kompletów klocków niepasujących do siebie. Z górnej półki może pałąk z
        zabawkami do auta (fajne ma tiny love), klocki fischer price ( te z cudakami w
        środku)... jest tego dużo więc napewno coś wybierzesz.
    • agni71 Re: Prezent - pomocy 12.05.04, 13:14
      Ja polecam klocki Mega Bloks - moja coreczka bawila sie nimi juz wlasnie od ok.
      roczku i oczywiscie ciagle sa w uzyciu, tylko dokupilismy wiecej. Mykupowalismy
      w sklepie internetowym www.ezabawki.pl

aga
    • maginda Re: Prezent - pomocy 12.05.04, 14:39
      Mój synek na 1-sze urodziny dostał garnuszek na klocuszek Fisher Price:
      www.tanimarket.pl/produkt.php?cPath=68_69&products_id=764
      Jest to naprawdę fajna zabawka: można wkładać klocki przez odpowiednie otwory
      lub wrzucać górą - jedno i drugie owocuje fajnymi dźwiękami (można regulować
      głośność!), zdejmować pokrywkę, naciskać nosek (zaświeca się i garnuszek wydaje
      różne odgłosy, np. mniam). Każdy klocek ma inny kształt (kwadrat, trójkąt,
      koło, serce i gwiazdka) i na każdym jest cyferka. Można tak ustawić garnuszek,
      żeby po włożeniu klocka w odpowiedni otwór "mówił" cyferkę albo kształt. I może
      to "mówić" po polsku lub po angielsku. Trochę chaotycznie to opisałam, ale
      generalnie polecam.
      Inna bardzo lubianą zabawką mojego synka jest ogromna betoniara firmy Bruder
      (synek generalnie jest "samochodziarzem"). Jest ona droga i została zakupiona
      przez Tatusia (wciągnął do spółki Babcię), który jest zafascynowany zabawkami
      tej firmy (są to wierne i świetnie wykonane kopie prawdziwych pojazdów).
      No i również plecam książeczki (mój synek jest wielkim wielbicielem książek,
      obok pojazdów mechanicznych, oczywiście). Ja zazwyczaj dokupuję dzieciakom
      książeczki jako dodatek do "właściwego prezentu". Czasami w centrach handlowych
      są stoiska z tanią książką i tam często można kupić coś fajnego w dobrej cenie.
      Pozdrawiam, Maria
    • dagaj7 Re: Prezent - pomocy 14.05.04, 06:50
      Wszystkim Mamusiom bardzo dziękuje. Najpierw nie miałam koncepcji a teraz nie
      wiem co wybrać. Jak się rozpędze to może kasy zabraknąć. Naprawde gorące dzięki.
      Pozdrawiam Daga
      • kolorko Re: Prezent - pomocy 14.05.04, 11:01
        Pojawiły się sztywnostronicowe ,porzadnie wykonane książeczki z Bobem
        Budowniczym, dla takiego malucha w sam razwink))
        pozdrowienia- Ania
    • belciam Re: Prezent - pomocy 14.05.04, 12:02
      A może namiot??? Fajne są w ikea cena 50 zł (moja mała go uwielbia), można do
      niego zakupić tunel, dzieci bardzo lubią się chować.

Pozdrawiam

Belcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka