kasiaaug 15.06.11, 12:44 Hej, chciałam kupic na all bo stacjonarnie nie znalazłam. warto? działa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 15.06.11, 13:12 stacjonarnie co roku są np w mothercare, u na się sprawdzają. Ale jeszcze ich nie widziałam w tym roku a komary nie czekają więc zakupiłam w aptece plasterki mosbito, podobno działają dobrze więc na to liczę ))). iza Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 15.06.11, 16:10 Wczoraj w Mothercare pytalam o te opaski - podobno fabryka je produkujaca sie spalila (czy tam magazyn ich) i opaski beda produkowane na zamowienie gdzies indziej. Przez to bedzie opoznienie - dostepne maja byc dopiero w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: w praktikerze widziałam... 15.06.11, 16:43 My mieliśmy w zeszłym roku tę z Mothercare i powiem szczerze nie rozumiem zachwytu nad nimi. Opaska była na rączce, a nóżki Zuzia miała całe pogryzione. U nas lepiej sprawdziły się wspomniane wyżej plasterki Mosbito. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 te z mothercare to badziew 15.06.11, 16:43 przynajmniej u nas się nie sprawdziły. Nie spodziewałam się po nich cudów, ale chociażby mniejszej ilości ukąszeń. Nic nie podziałały. ALe zamówiłam ostatnio odstraszacz ultradźwiękowy chicco - taki przenośny z klipsem mocującym. U koleżanki się sprawdził, więc mam nadzieję, że i u nas zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
polka-22 Re: te z mothercare to badziew 16.06.11, 22:04 U mnie ultradzwieki z chicco nic nie dały... Nie polecam, psikam zwykła ziajka i to chyba najlepsze rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_tyszkielich Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 15.06.11, 18:17 Ja wszystko już wypróbowałam i nie działało;-(( Może my mamy jakaś smaczną krew że wszystko się do Nas przysysa...W każdym razie babcia zrobiła mnie i dzieciom woreczki z ziołami które wiążemy na nadgarstku- taka mała "ozdóbka". Nie wiem co napakowała do środka ale komary i meszki boja się tego jak diabli. No i pachnie to przyjemnie a nie tak jak niektóre bransoletki...śmierdziały sztuczną lub cytrusową wonią tak, że głowa bolała. Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 15.06.11, 18:31 A nie mogłabyś od Babci dowiedzieć się co to tam jest w tych woreczkach Bo ja już też wypróbowałam wszystko, nawet plasterki Mosbito ostatnio dzieciom ponaklejałam i przyszły pogryzione. A na dodatek w miejscach ugryzień pojawia się ogromna opuchlizna, czasem dzieciom nie mogę nawet buta zapiąć. Zyrtecu nie mogę dać, bo syn go źle toleruje. I szukam jakiegokolwiek wyjścia z sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawaw Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 16.06.11, 22:28 a Aptece po 6, 50, warszawianki i dziewczyny z Lublina w Delimie po 12zł(nie wiem w jakich miastach jeszcze jest ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
big-smoczyca Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 21.06.11, 23:19 kupiłam opaskę mosbito i wściekła jestem, bo drogie toto a dzieć ma na buzi z 7 ugryzień ( w wózku jechała, więc nie widziałam) na nóżkach i rączkach kolejne... polecam spray "pożegnanie z komarem, kleszczem" - to naturalny środek i nie drogi Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 22.06.11, 08:27 Nie polecamy ze względu na sklad. Mnie dziwi zachwyt nad trucizną ktora moze szkodzic dzieciom.Przeczytaj sklad, a potem jak szkodliwy jest. Polecam olejek z cytronelli-do kupienia w india shopie.Kosztuje 6 zl,dziala cudnie. ( nie cytrynowy! ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaug więc-kupiłam i nie zadziałało :/ 12.07.11, 21:06 Kupowałam opaskę i plasterki mosbito w aptece- w pierwszy dzień komary pogryzły nas dośc mocno, potem psikałam ziajką i było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
squack Re: opaska przeciw komarom-polecacie? 16.07.11, 11:52 u nas nie skutkowały niestety... jednak najskuteczniejsze są te środki do psikania. Odpowiedz Link Zgłoś